Aloëvera en komkommer tegen rimpels en slappe huid
Het verouderen van de huid, het ontstaan van rimpels en slappe huid is een volkomen normaal verschijnsel met het verstrijken der jaren. Het hoort tot het natuurlijke verouderingsproces.
Wat we vaak niet beseffen, is dat onze moderne levensstijl dit verouderingsproces vaak versterkt en versnelt. De huid begint al op jonge leeftijd rimpels te vertonen en verliest in snel tempo haar stevigheid en stralende uiterlijk.
Gelukkig komt de wetenschap steeds meer te weten over de oorzaken van een voortijdig verouderende huid. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de rol van planten en natuurlijke remedies om rimpels en slappe huid tegen te gaan.
Ook kwam men tot de ontdekking dat er planten kunnen worden gebruikt die de kracht bezitten om huidcellen te vernieuwen.
Komkommer en aloëvera behoren tot deze twee krachtige geheimen van de natuur die in staat zijn onze huid te helen. Als je rondkijkt, zal je vast merken dat ze al geruime tijd gebruikt worden in commerciële huidverzorgingsproducten die beloven de huid strak en jong te houden en rimpels de laan uit te sturen.
En weet je, het is helemaal niet nodig deze dure crèmes en serums in huis te halen. Met deze twee eenvoudige ingrediënten kan je thuis zelf een verzorgende gel bereiden die je rimpels zal verminderen. Zo blijft je huid in topconditie!
Lees verder in dit artikel en ontdek een eenvoudig recept voor een geweldig huidverzorgingsproduct.
Wat zijn de voordelen van komkommer voor je huid?
Komkommer bestaat voor 97% uit water en is rijk aan heel wat nutriënten die een positieve invloed uitoefenen op onze gezondheid en de huid in het bijzonder.
Al jaren wordt komkommer aan heel wat schoonheidsmiddeltjes toegevoegd. Het werkt namelijk verkwikkend en herstellend en is daarom een fantastisch middel om problemen zoals donkere kringen en wallen rondom de ogen met succes aan te pakken.
De grote hoeveelheid water en vitamine E in komkommer hydrateert, herstelt en beschermt de cellen van de huid tegen giftige invloeden van buitenaf.
Bovendien bevatten ze ook een hoge dosis antioxidanten die de vernietigende werking van vrije radicalen tegengaat. Dat zijn namelijk de boosdoeners die de huid vroegtijdig doen verouderen door de productie van collageen en elastine te verlagen.
En dan is er tenslotte nog de samentrekkende werking van komkommer die zorgt voor een diepe reiniging van de huid. Daardoor kun je ook huidproblemen zoals overmatige talgproductie of acne vermijden.
Ontdek nog meer over de gezonde eigenschappen van komkommer in het artikel De waarheid over komkommer
Wat kan aloëvera doen voor je huid?
Aloëvera is hoogstwaarschijnlijk dé topper als het om het gebruik van natuurlijke ingrediënten in de schoonheidsindustrie gaat. Al jarenlang vormt het een hoofdbestanddeel van heel wat crèmes die de huid opnieuw in optimale conditie brengt.
De belangrijkste eigenschap van aloëvera is het vermogen om de poriën te doen samentrekken. Daardoor vindt er een diepe reiniging van de huid plaats. Hierdoor krijgen de poriën de kans niet om te verstoppen, waardoor de huid er vaal en dof gaat uitzien.
Bovendien kan het gebruikt worden als een krachtige moisturizer die uitdroging voorkomt en helpt om de huid elastisch te houden.
Vroegtijdige veroudering van de huid wordt een halt toegeroepen, omdat de helende bestanddelen van aloëvera eveneens huidcellen kunnen vernieuwen en de productie van collageen en elastine stimuleren. Rimpels en slappe huid krijgen hierdoor veel minder kans om op de voorgrond te treden.
Wist je ook dat deze medicinale plant antibiotische eigenschappen bevat, die helpen bij het genezen van littekens en acne verminderen?
Ontdek nog meer over deze wonderbaarlijke plant in het artikel 10 spectaculaire toepassingsmogelijkheden van aloëvera
Hoe maak je een gel van komkommer en aloëvera tegen rimpels en slappe huid?
Ga meteen aan de slag en maak zelf deze geweldige gel met komkommer en aloëvera om rimpels en slappe huid te bestrijden. Het is een volledig natuurlijk schoonheidsmiddel, dat niet mag ontbreken in je badkamerkastje als je vroegtijdige veroudering van je huid wil tegengaan.
De gel is heel makkelijk te maken. Je kan deze helende remedie dagelijks gebruiken om je huid opnieuw die jonge en strakke uitstraling te geven.
Wat heb je nodig voor deze gel?
- 125 ml gedistilleerd water
- 50 gram of een halve komkommer, waarvan de zaadjes verwijderd zijn
- Een half kopje aloëveragel
- Eventueel een capsule vitamine E
Bereidingswijze
- Meng het gedistilleerde water, de gel en de stukjes komkommer in een blender.
- Laat alles goed mixen tot je een egale pasta hebt en voeg eventueel de vitamine E-capsule toe.
- Giet alles over in een bak die je goed kan afsluiten en bewaar het in de koelkast.
Hoe gebruik je deze gel?
- Was vóór het slapengaan je gezicht met een milde zeep.
- Breng de gel aan met een zacht borsteltje en laat die gedurende de hele nacht inwerken om een optimaal resultaat te bereiken.
- Spoel ‘s ochtends je gezicht met lauw water.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Tanaka, M., Misawa, E., Yamauchi, K., Abe, F., & Ishizaki, C. (2015). Effects of plant sterols derived from Aloe vera gel on human dermal fibroblasts in vitro and on skin condition in Japanese women. Clinical, cosmetic and investigational dermatology, 8, 95-104. doi:10.2147/CCID.S75441
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4345938/ - Cho, S., Lee, S., Lee, M. J., Lee, D. H., Won, C. H., Kim, S. M., & Chung, J. H. (2009). Dietary Aloe Vera Supplementation Improves Facial Wrinkles and Elasticity and It Increases the Type I Procollagen Gene Expression in Human Skin in vivo. Annals of dermatology, 21(1), 6-11.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2883372/ - Rajeswari, R., , M. Umadevi, C. S. R., & , S. Selvavenkadesh, K. P. Sampath Kumar, D. B. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 1(4), 118–124.
http://www.phytojournal.com/vol1Issue4/Issue_nov_2012/17.1.pdf - Mukherjee PK. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. DOI:
10.1016/j.fitote.2012.10.003 - Nema NK, et al. (2011). Cucumis sativus fruit-potential antioxidant, anti-hyaluronidase, and anti-elastase agent. DOI:
10.1007/s00403-010-1103-y