De beste voeding voor mooiere haren, nagels en huid

Wortels kunnen ervoor zorgen dat je het perfecte kleurtje krijgt, maar wist je dat wortels daarnaast ook de huid kunnen voeden en herstellen? Ook stimuleren wortels op natuurlijke wijze de regeneratie van haar en haargroei.
De beste voeding voor mooiere haren, nagels en huid

Laatste update: 07 november, 2018

Onze uitstraling zegt veel over onze gezondheid. Wanneer onze huid, haren en nagels er mooi uitzien, geeft dit namelijk aan hoe gezond we zijn. Zien jouw haren, nagels en huid er nog niet perfect uit? Lees dan in dit artikel welke voedingsmiddelen je kunt eten om deze aspecten van je lichaam te verbeteren.

Voeding voor gezondere haren, nagels en huid

Als eerste is het belangrijk dat je een gebalanceerd dieet aanhoudt. Dit dieet zou totaal geen fastfood of vettige maaltijden mogen bevatten. Natuurlijk is een patatje zo nu en dan heerlijk, maar het is helaas absoluut niet goed voor je gezondheid.

Het is erg belangrijk welk voedsel je in je lichaam stopt. In je dieet zou niet een van de volgende voedingstoffen mogen ontbreken: vitamine A, B en C, mineralen, omega 3-vetzuren, zink, biotine en antioxidanten.

Als je dus echt graag mooie haren, nagels en huid wilt krijgen, dan zou het verstandig zijn om de volgende voedingsmiddelen in je dieet op te nemen:

Zalm

Zalm is een van de gezondste vissoorten die je maar kunt eten. Als het kan zou je zalm ongeveer twee à drie keer per week moeten consumeren om van de vele gezonde eigenschappen van deze vis te profiteren.

Zalm bevat een grote hoeveelheid omega 3-vetzuren en het regelmatig eten van deze vis zal er daarom voor zorgen dat je haar sterker en glanzender wordt en dat je huid goed gehydrateerd zal zijn.

En of dit niet al genoeg is, bevat zalm ook nog eens vitamine B12, een vitamine die kan bijdragen aan het versterken van de nagels.

Bladgroenten

Groenten als spinazie, boerenkool en kool zijn een geweldige bron van vitamine A, B en C en zink. Dit zijn allemaal voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om de huid te regenereren en ervoor te zorgen dat zowel de huid als de haren en de nagels gezond blijven.

En het goede nieuws is dat er allerlei heerlijke recepten bestaan om deze groenten te bereiden.

Bonen

Linzen

Bonen zijn rijk aan ijzer, biotine en proteïnen. Linzen en nierbonen, ook wel kidneybonen genoemd, behoren ook tot deze groep en zouden dan ook deel uit moeten maken van je dieet. Bonen zijn essentieel voor het behouden van sterke haren en nagels.

Daarnaast kan de biotine, ook wel vitamine H of B8 genoemd, die bonen bevatten ervoor zorgen dat de haren en nagels sneller groeien.

Volkoren

Producten zoals havermout, tarwe en zilvervliesrijst bevatten allemaal een goede hoeveelheid antioxidanten. Antioxidanten kunnen vrije radicalen tegengaan, die de huid en haren kunnen beschadigen. Volkoren producten bevatten ook silica, een uitstekend mineraal dat ervoor kan zorgen dat je sterk en gezond haar krijgt.

Noten

Paranoten zijn in dit geval het beste om te eten, maar maak je geen zorgen als je deze noot niet kunt vinden. Met de andere noten kun je ook je doel bereiken. Alle soorten noten zijn namelijk rijk aan selenium, een mineraal dat de gezondheid van je hoofdhuid kan verbeteren. Dit is vooral handig wanneer je last hebt van roos.

Daarnaast is selenium een antioxidant die het immuunsysteem bevordert en huidkanker kan helpen voorkomen. Noten zijn ook een goede bron van omega 3-vetzuren die, zoals we eerder al aangaven, behulpzaam kunnen zijn bij het krijgen van gezond en glanzend haar.

Peterselie

Dit aromatische kruid heeft een welbekende smaak en wordt dan ook gebruikt in veel recepten. Peterselie is een geweldige bron van calcium, kalium en magnesium. Peterselie draagt een heel belangrijk vermogen in zich.

Het consumeren van dit kruid zorgt er namelijk voor dat onze bloedvaten en onze lichaamsweefsels (vooral de haarvaten) gezond blijven.

Je zult er een geweldig uitziende huid van krijgen. Je kunt ook een sapje drinken van peterselie. Meng hiervoor een paar takjes peterselie met twee koppen water en het sap van één citroen. Drink dit sap vervolgens gedurende de dag op een lege maag.

Wortels

Deze oranje groente is rijk aan vitamine A en antioxidanten. Dit zorgt ervoor dat wortels perfect zijn voor het herstellen van haar en om ervoor te zorgen dat haar weer gaat groeien. Daarnaast kunnen vitamine A en antioxidanten ook vroegtijdige huidveroudering voorkomen.

De twee hebben een voedend en herstellend vermogen. Drink dagelijks wortelsap en je zult al binnen enkele weken resultaten zien.

Wortelsap

Komkommers

Het sap van deze groente werk op twee manieren. Het kan ervoor zorgen dat je haar gaat groeien en door het hoge gehalte aan zwavel en silica kan het ook helpen voorkomen dat je haar uitvalt.

Als je komkommersap combineert met wortel- of bleekselderijsap, dan zul je de cellulaire voeding merkbaar bevorderen.

Alfalfaspruitjes

Deze kiemgroente is rijk aan onder andere:

  • kalium
  • calcium
  • fosfor
  • enzymen
  • chlorofyl

Je kunt alfalfaspruitjes goed combineren met wortels, bijvoorbeeld geraspt in een salade. De groente voedt de haren en huid, verbetert cellulaire regeneratie en elimineert vetten en gifstoffen die de gezondheid van je nagelriemen aantasten.

Alfalfaspruitjes

Extra vierge olijfolie

Olijfolie is rijk aan vitamine E, waardoor het een goed middel is om de huid te voeden en tegelijkertijd te beschermen. Daarnaast heeft de heerlijke olie geweldige antioxidante eigenschappen, waardoor het gebruikt kan worden om vroegtijdige veroudering op celniveau tegen te gaan.

Zorg er wel voor dat je alleen olijfolie van goede kwaliteit gebruikt.

Paprika

Of het nu rode, groene of gele paprika’s zijn, ze bevatten stuk voor stuk fluor en silicium, twee elementen die essentieel zijn voor het hebben van een gezonde huid en gezonde nagels.

Drink bij het consumeren van paprika wat wortelsap voor optimale resultaten.

Misschien ook interessant:
8 onbekende voordelen van uien

Uien

Dit bolgewas zou altijd in elke keuken aanwezig moeten zijn. Je kunt het vooral goed combineren met aardappel en ei. Uien zijn een geweldige bron van:

  • ijzer
  • fosfor
  • silica
  • calcium
  • kalium

Door vaak uien te eten zorg je ervoor dat je haar gezond en vitaal blijft.

Dit komt voornamelijk doordat uien een reinigende werking hebben op de lever en de darmen. Probeer als het mogelijk is ook rauwe ui te eten om een mooiere, jonger uitziende huid te krijgen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.