5 trucjes om je gezicht thuis mooier te maken

Rozemarijn bevordert de bloedsomloop en vormt en versterkt de huid, waardoor het vitaliteit geeft. We kunnen deze behandeling in de ochtend en avond aanbrengen.
5 trucjes om je gezicht thuis mooier te maken

Laatste update: 26 januari, 2019

Een jonge, gloeiende tint. Dikke, lange en volle wimpers. Volumineuze lippen. Grote, heldere ogen. En een stralende huid… In dit artikel zullen we uitleggen welke simpele en natuurlijke remedies je kunnen helpen om dit te bereiken. Het mooie is dat je ze gewoon thuis kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld en doorzettingsvermogen. Probeer de trucjes om je gezicht thuis mooier te maken!

4 tips om je gezicht thuis mooier te maken

Jonge huid

Om je gezicht thuis mooier te maken en je huid een verjongend, rooskleurig en gloeiend uiterlijk te geven, kun je dit medicinale kruid proberen, dat al decennia lang in verschillende schoonheidsremedies gebruikt wordt: rozemarijn. 

Volgens een artikel in het Indian Journal of Experimental Biology bevordert dit kruid de bloedsomloop en daarom vormt en versterkt het het gezicht en geeft het vitaliteit.

En hoe brengen we het aan?

 • We kunnen de essentiële olie van rozemarijn kopen bij een kruidenier of gezondheidswinkel (pas op dat het niet een kunstmatige aromatische essence is, maar echt de olie van de plant). Voeg 15 druppels toe aan 50 ml water. Schud het voor gebruik en breng het aan op het gezicht met een spray of een watje.
 • Nog een mogelijkheid is om verse rozemarijn te plukken en het gedurende vijftien dagen in appelazijn te laten weken. Let goed op dat je het helemaal onderdompelt. Giet het mengsel daarna af, voeg dezelfde hoeveelheid water toe en vervolgens kun je het gebruiken.
 • Ten slotte is een derde alternatief om een infusie te maken met verse of gedroogde rozemarijn. Je kan deze infusie maximaal een week gebruiken. Bewaar hem in de koelkast.

Breng het rozemarijnwater twee keer per dag aan. Een keer in de morgen en nog een keer voordat je naar bed gaat. Breng het altijd aan voordat je een andere crème aanbrengt en laat de huid het volledig absorberen.

Rozemarijn

Dikke en lange wimpers

Dikke, lange wimpers veranderen het uiterlijk van je ogen volledig. Ze zien er vrouwelijker en aantrekkelijker uit en ze laten je ogen er ook uitspringen zonder make-up te hoeven gebruiken.

De schoonheidsremedie die onze grootmoeders gebruikten om hun wimpers te versterken is gebaseerd op wonderolie. Dit is een dikke en voedende olie die we elke avond voor het slapen gaan op onze wimpers aan zouden moeten brengen.

De meest praktische manier om dat te doen, is met behulp van een oud mascaraborsteltje of een andere kleine borstel voor de wimpers. Gebruik niet te veel, zodat je vermijdt dat het in je ogen komt en deze hierdoor geïrriteerd raken.

Volumineuze lippen

Veel vrouwen laten een operatie uitvoeren om hun lippen meer volume te geven en veel weten niet dat er schoonheidstrucjes zijn om je lippen een voller en mooi uiterlijk te geven.

Naast dat je je lippen altijd moet hydrateren, zullen we uitleggen hoe je ze kan masseren om ze binnen een paar minuten meer volume en kleur te geven.

Hoe doen we het?

 • Breng een beetje plantaardige olie aan op de lippen.
 • Bedek je hele mond met één hand en beweeg hem horizontaal naar de buitenkant. Op deze manier masseer je niet alleen de lippen, maar ook het gebied eromheen. Dit gebied heeft vaak spanning en het is de plek waar rimpels meestal verschijnen.
 • Doe vervolgens hetzelfde met de andere hand, waarbij je in de andere richting masseert.
 • Herhaal dit tien keer met elke hand.
Volle Lippen

Grote ogen

Gezichtsspanning en -problemen kunnen er onder andere voor zorgen dat je met je ogen knijpt, waardoor rimpels veroorzaakt worden. Om dit te vermijden zou je naast een ogentest om ervoor te zorgen dat je de juiste bril of contactlenzen draagt, een oefening voor de ogen uit moeten voeren om de spieren eromheen te ontspannen.

Wrijf je handen eerst tegen elkaar aan om ze op te warmen en plaats ze vervolgens over je gesloten ogen, waarbij je de palmen van je handen een paar minuten laat rusten. Je zult opmerken hoe de ogen ontspannen en zelfs de huid om je ogen heen. Dit is waar de eerste rimpels op het gezicht vaak verschijnen.

Daarnaast kunnen we de ogen ook een aantal keer per dag dichtknijpen om de ophoping van meer spanning in dit gebied te vermijden.

Ogen

Gehydrateerde huid

De laatste tip om je gezicht thuis mooier te maken is om je huid altijd gehydrateerd te houden. Dit kan je het beste doen met behulp van plantaardige oliën die geschikt zijn voor je huid:

 • Rozenbottelolie of olijfolie voor een droge huid.
 • Jojoba-olie voor een gecombineerde huid.
 • Kokosolie gemengd met aloë vera voor een vettige huid.

We kunnen er ook een gewoonte van maken om de schillen van fruit en groente te gebruiken om over ons gezicht te wrijven. We raden voornamelijk aan om appels, komkommers, courgettes of avocado’s te gebruiken om je gezicht thuis mooier te maken. 

Afbeeldingen ter beschikking gesteld door net-efekt, TMBlue en neuroticcamel

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Alonso, J. R. (2004). Tratado de Fitofármacos y nutracéuticos. Buenos Aires: Corpus.
 • Drake, R. L.  (2006). Gray’s Anatomy para Estudiantes. Madrid: Elsevier
 • Muñoz López de Bustamante, F. (2003). Plantas medicinales y aromáticas (estudio, cultivo y procesado). Madrid: Mundi Prensa.
 • Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. (2008). Aloe vera: A short review. In Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785
 • Mármol, I., Sánchez-De-Diego, C., Jiménez-Moreno, N., Ancín-Azpilicueta, C., & Rodríguez-Yoldi, M. (2017). Therapeutic applications of rose hips from different Rosa species. In International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms18061137
 • Nobile, V., Michelotti, A., Cestone, E., Caturla, N., Castillo, J., Benavente-García, O., Pérez-Sánchez, A., & Micol, V. (2016). Skin photoprotective and antiageing effects of a combination of rosemary (Rosmarinus officinalis) and grapefruit (Citrus paradisi) polyphenols. Food and Nutrition Research. https://doi.org/10.3402/fnr.v60.31871
 • Sundelin, T., Lekander, M., Kecklund, G., Van Someren, E. J. W., Olsson, A., & Axelsson, J. (2013). Cues of Fatigue: Effects of Sleep Deprivation on Facial Appearance. Sleep. https://doi.org/10.5665/sleep.2964

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.