Een mooiere huid met ijstherapie

Wanneer je ijs direct op je huid aanbrengt, kan het huidirritatie of brandwonden veroorzaken. Wikkel daarom altijd een katoenen doekje om het ijs heen voordat je het gebruikt om je huid mee te masseren.
Een mooiere huid met ijstherapie

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Veel mensen maken zich druk over hoe hun huid eruitziet, omdat ze weten dat hun huid voortdurend wordt blootgesteld aan verscheidene factoren die de huid kunnen beschadigen. Heb je wel eens gedacht aan een mooiere huid met ijstherapie?

Gifstoffen uit de buitenlucht, schadelijke uv-stralen en verschillende soorten slechte gewoontes zijn slechts een paar van de dingen die het natuurlijke verouderingsproces van de huid kunnen versnellen.

Om deze beschadiging tegen te gaan, hebben de cosmetische industrie en een hoop andere deskundigen een breed scala aan producten en technieken ontwikkeld die bedoeld zijn om de huid te verjongen

Het probleem is dat deze producten en technieken vaak heel duur zijn en dus buiten bereik voor veel mensen die ze graag zouden willen gebruiken.

Daarom delen we in dit artikel een goedkoop alternatief dat je dagelijks kunt gebruiken om je huid te verzorgen – zonder excuses. Het is niets meer of minder dan een eenvoudige gezichtsbehandeling met ijsblokjes.

Deze behandeling wordt steeds populairder. Het kan namelijk helpen om de gezichtshuid te revitaliseren en egaliseren. Het heeft zich inmiddels verspreid over de hele wereld en ervoor gezorgd dat vrouwen hun huid goed kunnen verzorgen zonder hier een fortuin aan uit te hoeven geven.

Klaar om meer te weten over een mooiere huid met ijstherapie?

Verbeter je huid met ijstherapie

Duizenden vrouwen hebben ijsblokjes in hun schoonheidsroutine opgenomen als aanvulling op hun gebruikelijke huidverzorging.

IJs is namelijk een geweldige manier om de bloedsomloop te bevorderen en je gezicht een gezondere uitstraling te geven. Daarnaast kan het helpen om de zichtbaarheid van fijne lijntjes te verminderen, ouderdomsvlekken te voorkomen en acnelittekens minder zichtbaar te maken.

Om ervoor te zorgen dat je helemaal geen twijfels meer hebt over de vele voordelen, gaan we er hieronder daarom nog even verder op in.

Zachtere huid

Verbeter je huid met ijstherapie

Door ijs regelmatig op je gezicht te gebruiken, zullen je poriën fijner worden en onzuiverheden die ervoor zorgen dat de huid zijn gladde textuur verliest worden verwijderd.

Een goedkope toner

Het is helemaal niet nodig om commerciële toners te kopen bij de drogisterij. Wrijf gewoon een paar ijsblokjes over je gezicht voordat je andere cosmetische producten aanbrengt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de poriën onder je make-up minder zichtbaar zullen zijn. Daardoor zal je huid er egaler en vlekkeloos uitzien.

Verbetert de bloedsomloop

De kou van de ijsblokjes zorgt ervoor dat de bloedvaten samentrekken. Daardoor wordt de bloedsomloop beter en kunnen wallen en teleangiëcastieën voorkomen worden.

Vermindert kringen onder de ogen

Verminder kringen onder de ogen met ijstherapie

Door regelmatig ijsblokjes te gebruiken, zullen ook donkere kringen onder je ogen minder zichtbaar worden.

Corrigeert onzuiverheden

De ontstekingsremmende werking van ijsblokjes kan huidirritatie helpen te verzachten en vermindert roodheid veroorzaakt door acne of bijvoorbeeld beten.

Wanneer je deze ijstherapie twee keer per dag gebruikt, kan het helpen om de gevolgen van vrije radicalen tegen te gaan.

Hoe gebruik je ijs als gezichtsbehandeling?

Hoe een gezichtsbehandeling met ijstherapie te doen

Nu je op de hoogte bent van alle voordelen die ijstherapie kan bieden, hoef je alleen nog maar wat ijsblokjes op te nemen in je dagelijkse schoonheidsroutine. Onthoud dat deze behandeling een super goedkope optie is waar helemaal niet veel tijd voor nodig is.

De werking zal echter niet meteen zichtbaar zijn. Je zult deze behandeling consistent moeten toepassen om zichtbaar van de vele voordelen te kunnen profiteren.

Je hebt nodig:

 • IJsblokjes
 • 1 handdoekje of katoenen doekje

Stap 1

Maak eerst je gezicht goed schoon en verwijder alle make-up restjes of viezigheid.

Stap 2

Wikkel een paar ijsblokjes in een doekje. Wanneer je ijs direct op de huid aanbrengt, kan het namelijk schadelijk zijn voor de kleine haarvaten.

Stap 3

Masseer één à twee minuutjes zachtjes beide kanten van de gezichtshuid met de ijsblokjes.

Maak hierbij cirkelvormige bewegingen over:

 • De kaak en de kin
 • Het voorhoofd
 • De wangen
 • De neus

Gebruik voor het gebied rondom de ogen zachtere bewegingen.

Stap 4

Nadat je ijs op je gezicht hebt gebruikt, kun je het beste een toner of goede moisturizer aanbrengen.

Enkele laatste aanbevelingen

Als je het gevoel hebt alsof het ijs brandt, masseer dit deel van de huid dan even met een katoenen doekje. Probeer geen badstof te gebruiken, dit kan namelijk te agressief zijn.

Om een vettige huid of mee-eters tegen te gaan, kun je de ijsblokjes het beste iets langer tegen de huid aanhouden, totdat de huid koud aanvoelt. Breng na de ijstherapie een conventionele acnebehandeling aan.

Als je de voordelen om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan wilt bevorderen, dan kun je ook ijsblokjes maken met ontstekingsremmende en voedende ingrediënten.

De meest aanbevolen ingrediënten zijn onder andere:

 • Rozenwater
 • Toverhazelaar
 • Citroensap
 • Kamillethee
 • Komkommerwater

Deze ijstherapie duurt ongeveer vijftien minuten. Probeer de behandeling daarom zowel ’s ochtends als ’s avonds toe te passen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.