7 tips om je gezicht snel te revitaliseren

Er zijn meer dan genoeg dure crèmes en behandelingen te krijgen om je gezicht te revitaliseren. Maar zoiets simpels als koud water en een goede massage kan wonderen verrichten. Net als deze andere goede, natuurlijke schoonheidstips.
7 tips om je gezicht snel te revitaliseren
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 06 januari, 2019

Word je soms wakker met een vermoeide, opgeblazen en doffe huid en verlang je ernaar om snel je gezicht te revitaliseren?

Dan moet je weten dat je je huid op natuurlijke wijze kan revitaliseren. Dit kan heel snel met dank aan een paar snelle schoonheidstips. Vandaar dat we deze in dit artikel met je zullen delen.

Ontdek hoe je ook een stralend gezicht kunt krijgen in slechts één minuut door simpele methodes te gebruiken.

Je gezicht revitaliseren op natuurlijke wijze

Fris Gezicht

Veel vrouwen worden ’s morgens wakker met een vermoeide, doffe huid die er oud uitziet. Na een paar uur, of na het opdoen van make-up, beginnen ze er vervolgens beter uit te zien. Nadat ze aan hun dag zijn begonnen, vervagen de tekenen van stress, slapeloosheid of ouderdom van hun gezicht.

Maar veel vrouwen nemen hun toevlucht tot schoonheidsbehandelingen.

In dit artikel willen we je 7 gemakkelijke en natuurlijke tips geven om je gezicht te revitaliseren. Ze zijn erg goed en doen snel hun werk.

1. Koud water

Koud water is de goedkoopste en snelste behandeling. Het revitaliseert namelijk je gezicht al in slechts enkele seconden.

Veel vrouwen wassen hun gezicht al met water. Ze gebruiken daarbij misschien handwarm water. Hoe kouder het water is, hoe beter het je huid weer op spanning zal brengen.

De ogen

Als je ogen een van de gebieden zijn die het meeste werk nodig hebben, raden we aan om koud water te gebruiken om je gezicht te wassen. Doe je ogen dicht en spetter het water meerdere keren tegen je gezicht aan. Dat duurt maar een paar seconden.

2. Masseer jezelf

Gezichtsmassage

Net als koud water is een goede massage heel goed om je gezicht te revitaliseren. Je kunt dit gemakkelijk bij jezelf doen. Het is heel goed voor vrouwen die wakker worden met een koude huid.

Je kunt een beetje plantaardige olie gebruiken, bijvoorbeeld kokos-, amandel-, olijf of tarwekiemolie. Masseer je eigen gezicht twee of drie minuten. Maak daarna je huid schoon met een warme, vochtige handdoek.

Dit zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd en stevig blijft.

3. Rozemarijntonic

Een tonic of water van rozemarijn is een oud schoonheidsgeheim. Het wordt gebruikt door vrouwen die hun huid jong en gerevitaliseerd willen houden.

Rozemarijn is een medicinale plant die je doorbloeding stimuleert. Daardoor voorkomt dit het ontstaan van rimpels en losse huid.

Je kunt thuis een geconcentreerde rozemarijnthee gebruiken. Deze kan in een sprayflacon in de koelkast bewaard worden. Iedere morgen kun je het op je gezicht aanbrengen.

4. Koffie-kokosscrub

Koffiescrub

Heb jij ‘s morgens koffie nodig om wakker te worden? Je gezicht ook! De cafeïne kan je helpen om de doorbloeding van je huid te activeren. Dit werkt op dezelfde manier als dat koffie drinken je helpt om wakker te worden.

Deze remedie is erg praktisch. Dit komt omdat je de gemalen koffie hergebruikt.

Een fantastische scrub

Je kunt hier een fantastische scrub voor je huid van maken.

Dit is alles wat je moet doen:

 • Mix de gemalen koffie met kokosolie. De kokosolie helpt om de scrub aan te brengen en hydrateert je huid tegelijkertijd.
 • Gebruik dit om je gezicht voorzichtig te scrubben.

5. Avocado-limoenmasker

Als je wilt dat je huid er stralender en strakker uitziet, moet je dit masker echt proberen. Avocado en limoen maken het rijk aan vetzuren, vitamines en mineralen.

Zo maak je het:

 • Je hebt een stuk rijpe avocado nodig. Dit moet je met een vork prakken.
 • Voeg daarna een paar druppels vers geperst limoensap toe.
 • Meng dit vervolgens goed door elkaar en het is klaar voor gebruik.

We raden aan dat je het mengsel op je gezicht aanbrengt en ten minste drie minuten laat inwerken. Daarna kun je je gezicht afspoelen en hydrateren zoals je normaal gesproken doet.

6. Cupping van het gezicht

Cupping

Cupping wint aan populariteit. Dit komt omdat veel topsporters het gebruiken om ontstekingen en pijn te verlichten. Doordat je de cups vacuüm trekt, verbeter je de doorbloeding.

Er zijn echter ook hele kleine cups die minder bekend zijn. Deze kleine cups kunnen gebruikt worden om kleinere, delicate gebieden te behandelen. Je gezicht is hier een voorbeeld van.

 • Eerst breng je een beetje olie op je gezicht aan. Dit zorgt ervoor dat de cups gemakkelijk over je huid kunnen glijden.
 • Je kunt daarna in een paar minuten je gezichtshuid diepgaand masseren.
 • Je moet dit altijd voorzichtig en met zorg doen.
 • Ook moet je dit niet iedere dag doen om blauwe plekken en andere vlekken te voorkomen.

7. Biologische yoghurt en vitamine C

Als je gezicht uitgedroogd is of je ziet rimpels verschijnen, zou je deze remedie af en toe moeten toepassen.

Yoghurt hydrateert de huid goed. Daarnaast zorgt de vitamine C voor een gladde huid en verhoogt het de productie van collageen.

Dit is alles wat je hoeft te doen.

 • Mens eerst deze twee ingrediënten.
 • Masseer deze crème vervolgens twee minuten in je huid.
 • Ten slotte laat je het nog twee minuten inwerken voordat je het eraf spoelt.

Probeer deze schoonheidstips eens uit!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Levy, L. L., & Emer, J. J. (2012). Emotional benefit of cosmetic camouflage in the treatment of facial skin conditions: Personal experience and review. Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology. https://doi.org/10.2147/CCID.S33860
 • Charles, P. D. (2004). Botulinum neurotoxin serotype A: A clinical update on non-cosmetic uses. In American Journal of Health-System Pharmacy.
 • Tiwle, D. K. S. and R. (2016). Formulation and characterization of herbal face wash/scruber. European Journal of Pharmaceutical and Medical Research.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.