6 tips om je ogen groter te laten lijken

Een van de meest bekende tips voor het aanbrengen van make-up is om slechts één deel van het gezicht te benadrukken. Als je wilt dat je ogen opvallen, onthoud dan dat het beter is om niet te veel nadruk te leggen op je lippen.
6 tips om je ogen groter te laten lijken

Laatste update: 10 januari, 2019

Vermoeidheid, donkere kringen of wallen onder de ogen en zelfs die kleine vervelende kraaienpootjes in de hoeken van je ogen zijn ongetwijfeld de grootste vijanden voor het hebben van aantrekkelijke ogen.

Als we daarnaast ook nog eens relatief kleine ogen hebben, dan kunnen deze factoren de hele schoonheid van onze uitstraling verminderen.

Wat kan je hier tegen doen? Je kunt gebruik maken van eenvoudige make-up tips en natuurlijke middelen om je ogen groter te laten lijken. Daarnaast zullen we je vertellen hoe je het beste voor dit deel van je gezicht kunt zorgen, zodat je een gezondere uitstraling krijgt. Ben je er klaar voor?

Huismiddeltjes tegen donkere kringen

Wallen tegengaan met Lepel

De huid onder onze ogen is erg dun en gevoelig. Wanneer we niet goed of voldoende slapen, wanneer we moe zijn of wanneer we een bepaald gezondheidsprobleem hebben, hopen zich onder de ogen water, gifstoffen en vet op.

Het is bijzonder vervelend om in de ochtend wakker te worden met die donkere of paarse kringen onder je ogen, die maar moeilijk te corrigeren zijn.

Veel vrouwen grijpen in dit geval naar make-up. Is dit verstandig? Make-up is een goed middel om het te verbergen, maar helaas niet de oplossing. Het is altijd beter om eerst een huismiddel te proberen. Zo kun je namelijk vermijden om overdreven dikke lagen make-up aan te brengen.

Hieronder volgen een aantal natuurlijke remedies die je ogen groter kunnen doen lijken.

1. Een middel met een koude lepel en kamillethee

Het is erg eenvoudig. Wanneer je ’s ochtends wakker wordt en ziet dat die parmantige donkere kringen weer een bezoekje zijn komen brengen doe dan het volgende:

 • Pak eerst twee theelepels en leg deze in de vriezer.
 • Maak terwijl de lepels koud worden in de vriezer een infusie van kamille: gebruik 150 ml water en 2 zakjes kamille.
 • Wanneer het water begint te koken zet je het vuur uit en laat je vervolgens de kamille intrekken.

De volgende stap?

 • Wanneer er vijftien minuten voorbij zijn, haal dan de de theelepels uit de vriezer.
 • Houd ze daarna minstens dertig seconden tegen de donkere kringen onder je ogen aan.
 • Leg de lepeltjes vervolgens neer en week een watje in de kamillethee.
 • Leg dit watje vervolgens onder je ogen.

Het is erg simpel: het gaat er slecht om dat je de koude lepel afwisselt met de warme kamillebehandeling. Deze koud/warm behandeling zal ervoor zorgen dat de bloedsomloop gereactiveerd wordt, waardoor de zwelling onder de ogen wegtrekt. Dit is erg effectief.

2. Definieer je wenkbrauwen

Wenkbrauwen

Om ervoor te zorgen dat je ogen groter lijken is het ook belangrijk dat je goed let op de vorm van je wenkbrauwen. Je wenkbrauwen vormen namelijk een kader voor je ogen en kunnen je een erg opvallende en elegante uitstraling geven.

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt is het tegenwoordig in de mode om wat dikkere wenkbrauwen te hebben. Dit houdt echter niet in dat we onze wenkbrauwen helemaal niet meer moeten epileren.

3. Het belang van oogschaduw

Oogschaduw

Kijk naar bovenstaande foto. Visagisten hebben hier gebruik gemaakt van twee à drie tinten om de ogen groter te doen lijken. Het geheim achter dit mooie effect is om lichte kleuren te gebruiken voor het gebied onder de wenkbrauw. Een huidskleur is bijvoorbeeld erg sierlijk, daar dit de suggestie van openheid creëert.

Vervolgens gebruik je een iets donkere tint voor de buitenste hoeken van de ogen, waarbij je in een lijn naar boven werkt, net zoals je kunt zien op de foto. Voor het ooglid zelf gebruik je ook een lichtere oogschaduw die ook een beetje glanzend is. Hierdoor krijg je een lichte uitstraling.

4. Wit oogpotlood voor de binnenkant van je ogen

Wit Oogpotlood

Dit kan niet missen. Het gebruiken van een wit oogpotlood om de binnenkant van je ogen te omlijnen is misschien wel de beste truc die je dagelijks kunt gebruiken om je ogen groter te laten lijken.

Dit is een erg aantrekkelijke en mooie finishing touch, of je jezelf nu voor overdag of voor ’s avonds opmaakt. Zorg ervoor dat dit witte oogpotlood nooit ontbreekt in je make-uptasje.

5. Het verkrijgen van langere en vollere wimpers

Langere en vollere wimpers kunnen ook helpen onze ogen groter te laten lijken. Hoe doe je dit? Door gepaste make-up op te doen en een paar eenvoudige trucjes te gebruiken. Let op:

Middel met wonderolie

Maak elke avond gebruik van deze eenvoudige wonderolie remedie.

 • Doe twee druppels wonderolie op een watje en gebruik dit om je wimpers zachtjes mee te masseren.

Je kunt de olie ook combineren met olijfolie of amandelolie, die ook goede resultaten leveren. Door dit te doen stimuleer je de groei van je wimpers en voorzie je je wimpers van de juiste zorg.

Make-uptips voor dikkere wimpers

Mascara is van essentieel belang om je ogen groter te laten lijken.

 • Breng de mascara altijd in een opwaartse beweging aan, waarbij je begint bij de wortel en langzaam naar de puntjes gaat.
 • Beweeg je mascara borsteltje tijdens het glijden zachtjes heen en weer om ervoor te zorgen dat de wimpers goed van elkaar gescheiden zijn.

Deze truc zal ervoor zorgen dat je wimpers krachtig, mooi en dik zullen zijn. Breng hierna nog een laag mascara aan.

Volgende stap? Zwarte eyeliner. Onthoud dat het altijd beter is om een vloeibare eyeliner te gebruiken. Als je er klaar voor bent om de eyeliner aan te brengen, doe dit dan als volgt:

 • Begin bij de binnenste ooghoek en trek dan een iets dikkere lijn die geleidelijk aan uitloopt in een dunne punt om de buitenste ooghoeken te verlengen. Dit zal dan een verleidelijk en prachtig resultaat leveren.

Misschien ook interessant om te lezen:
Tips voor perfecte wimpers

6. Subtiele tips om je look te verbeteren

Lippen

Onthoud tot slot dat om ervoor te zorgen dat je ogen er aantrekkelijker uitzien, het belangrijk is om een subtiele lippenstift op te doen, zodat de aandacht naar je ogen wordt getrokken en niet naar je lippen.

Kies voor een zachte tint – lichtroze of een huidskleur. Deze kleuren zullen je uitstraling op een aantrekkelijke manier volledig maken en er daarbij voor zorgen dat je ogen groter lijken. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.