8 voordelen van het drinken van rode wijn

Het drinken van rode wijn kan erg goed zijn voor de gezondheid van je hart. Ook kan het helpen om de kans op kanker te verkleinen. Daarom zouden we eigenlijk ten minste één glas per week moeten drinken.

Wijn heeft veel voordelen. Deze verschillen van het beheersen van een hoge bloeddruk tot het voorkomen van dementie. Gelukkig is het drinken van wijn een van de meest diepgewortelde gewoonten over de hele wereld. Ook kan dit drankje helpen om het gewicht onder controle te houden. Tevens kan het zelfs de niveaus van slechte cholesterol (LDL) beheersen.

Deze feiten maken het een goed idee om een glas rode wijn bij je maaltijd te nuttigen om je gezondheid te versterken.

In dit artikel willen acht van de meest zichtbare effecten die wijn te bieden heeft met je delen.

1. Het helpt je slagaders schoon te houden

Het drinken van rode wijn kan slagaderlijke verstoppingen en het verharden van de slagaderlijke wanden voorkomen. Dit dankzij de grote hoeveelheid antioxidanten die rode wijn bevat. Rode wijn helpt voor:

  • Het soepel laten verlopen van de doorbloeding
  • Een beter hartritme
  • Het vermijden van bloedstolsels veroorzaakt door inactiviteit

Het drinken van een glas wijn geeft je echter geen excuus om niet meer te bewegen. Je moet een gematigde hoeveelheid rode wijn drinken. Ook zal je dagelijkse routine wat oefeningen moeten bevatten. Dit zal helpen om je slagaders in de best mogelijke conditie te houden.

2. Het helpt je gewicht onder controle te houden

Rode wijn gaat hand in hand met hetgeen dat het ontstaan van nieuwe vetcellen vertraagt. Het drinken van een glas rode wijn doet ook nog iets anders. Het helpt ons lichaam de vetcellen die we al hebben te verwerken, beetje bij beetje.

Om dit effect te bereiken, is het beste wat je kunt doen elke dag een kleine hoeveelheid nemen. Meer dan een glas zal je lichaam alleen maar schade toe brengen. Ook is het aan te raden dat je dit langzaam drinkt. Op deze manier kan je lichaam het verteren en de eigenschappen opnemen.

3. Het helpt tegen vermoeidheid

Vermoeidheid

Wijn is gemaakt van druiven en deze bevatten resveratrol. Dit is een chemische substantie die goed tegen vermoeidheid werkt.

In kleine hoeveelheden kan rode wijn hetzelfde effect hebben als energiedranken. De beste effecten zijn:

  • Een betere spijsvertering
  • De productie van complexe chemische stoffen in je lichaam
  • Katabolisme of de afbraak van complexe moleculen

4. Het helpt je mondgezondheid te verbeteren

Heb je vaak last van een zere keel? Heb je vaak last van bloedend tandvlees? Rode wijn kan helpen de slechte bacteriën die in je mond groeien te verminderen. Dit wordt vooral geassocieerd met gaatjes en streptococcus. Dit is de groep van bacteriën waar keelproblemen vandaan komen.

Het is ook een fantastisch drankje tegen je zere keel. Daardoor is het niet gek dat veel zangers de gewoonte hebben gekregen om een glas rode wijn te drinken voordat ze moeten optreden. Vele van hen zijn het ermee eens dat het een goede manier van ontspanning is, vooral wanneer ze veel moeten optreden verspreid over een langere periode.

5. Het verhoogt je endorfinegehalte

Blijdschap

Een glas rode wijn samen met een snack kan de endorfine-aanmaak stimuleren. Dit ontspant je lichaam en verbetert je humeur. Daarom is het aanbevolen om een glas rode wijn te drinken voor een stressvol evenement. Dit zal het makkelijker maken voor je om door deze situatie heen te komen en geeft een vrijer gevoel dan je had verwacht.

6. Het reinigt je gehemelte

Dankzij de samenstelling heeft rode wijn een helend effect, werkt het tegen bloedingen en otnstekingen en in sommige gevallen reinigendvoor je gehemelte.

Rode wijn kan er ook voor zorgen dat je de voedingstoffen die in je voeding zit beter opgenomen worden. Ook kan het je zin in vet eten verminderen. Dit is omdat, in kleine hoeveelheden, het een voldaan gevoel geeft.

7. Vermindert de kans op het ontwikkelen van kanker

De antioxidanten die in rode wijn zitten, kunnen de groei van kankercellen in de borst en longen tegengaan.

Resveratrol werkt als een oestrogeendetector en -begrenzer bij vrouwen.

We zeggen niet dat het drinken van grote hoeveelheden wijn ervoor zal zorgen dat je deze problemen kan voorkomen. Echter kan het voordelen bieden om in ieder geval een glas rode wijn per week te drinken. Op deze manier kan je genieten van de positieve effecten van rode wijn.

8. Helpt blaasontsteking voorkomen

Blaas

Rode wijn vermindert de hoeveelheid bacteriën die vastgeplakt zitten aan je nieren en blaas. Nogmaals, dit is dankzij de antioxidanten die rode wijn bevat.

Ook verbetert het het vermogen van deze organen om als een filter te werken.

Houd de gewoonte aan om een glas rode wijn te drinken

Als het drinken van rode wijn geen gewoonte was binnen je dieet, is het een goed idee om deze toe te voegen. Veel mensen beginnen met het drinken van wijn vanwege de smaak. Gelukkig is er een grote selectie wijnen, voor iedere smaak. Probeer het eens uit en ontdek welke jij het lekkerst vindt.

Een andere optie is om een dessert te eten dat wijn als een ingrediënt bevat. Dit zal je helpen om de sterke smaak die wijn heeft te verminderen, maar je profiteert nog steeds van de voordelen. Wees er alleen zeker van dat je niet te veel suiker eet.

Proost!

Categorieën: Gezonde gewoontes Tags:
Bekijk Ook