7 gezonde gewoontes die je iedere dag kunt doen

Er is niets beter dan opstaan en meteen bewegen als je wakker wordt, om je dag met energie te beginnen. Dit verbetert ook de bloedsomloop en stimuleert de stofwisseling.
7 gezonde gewoontes die je iedere dag kunt doen

Laatste update: 19 januari, 2019

Elke ochtend wakker worden met een positieve houding en een glimlach is een van vele gezonde gewoontes. Het kan gedurende de hele dag zichtbaar blijven. Veel mensen worden echter niet wakker met de beste houding en hebben bijna altijd een gebrek aan energie. Daar houden ze een moe gevoel aan over met een negatieve houding.

Om dit te voorkomen begin je de dag met de best mogelijke instelling. Hier zijn 7 gezonde gewoontes die hieraan bijdragen. Probeer om ze iedere ochtend in gedachten te houden. Zo kun je je dag goed beginnen.

Drink als eerste een glas water ‘s ochtends

Water drinken is één van de beste gewoontes om elke ochtend en gedurende de hele dag te doen. Het helpt je je lichaam beter gehydrateerd te houden, verbetert de werking van de spijsvertering en het metabolisme. Het verbetert zelfs de gezondheid van de huid.

Zo wordt het aanbevolen om een ​​glas water tussen de maaltijden door te drinken. Dit bij voorkeur met een beetje citroensap.

Vermijd het nakijken van social media, e-mails en berichten gedurende het eerste uur dat je op bent

Als je één van diegenen bent die de hele dag door vastgeplakt zit aan zijn mobiele telefoon en computer, weet je wellicht al dat hierdoor veel stressvolle situaties kunnen ontstaan. Het wordt afgeraden om met deze apparaten naast je bed te gaan slapen.

Ook wordt geadviseerd tegen het controleren van social media, e-mails, berichten en andere dingen meteen na het opstaan. Dit omdat het je kan beïnvloeden zonder dat je het zelf in de gaten hebt.

Vermijd het gebruik van deze apparaten gedurende het eerste uur dat je wakker bent. Je zult merken dat het een gewoonte wordt die je zal toestaan ​​om je gelukkiger te voelen en je beter te concentreren.

Denk positieve gedachten

Positieve gedachtes

Het creëren van een positieve instelling voor de rest van de dag is de sleutel tot het voelen van geluk en motivatie. Zo kun je iets speciaals in je vrije tijd plannen omdat je je werk afkrijgt zoals je het hebt gepland. Als je alleen al aan drie of meer positiviteitsgerichte dingen denkt, zul je het effect al snel opmerken.

Ga een tijdje naar buiten en adem in

Vul je longen met frisse lucht. Het hoeft maar 10 minuten van je tijd te kosten en het zal zorgen dat je je ‘s ochtends beter voelt. Ga naar buiten in je tuin of ga zelfs de straat op. Je zult zo een goed begin maken aan het ontwikkelen van goede gewoontes voordat je dag begint.

Beweeg je lichaam en doe aan lichaamsbeweging

Beweging

Het is niet nodig om elke ochtend een ​​strikte routine te volgen, maar een beetje beweging van je lichaam en oefeningen doen is een geweldige gewoonte. Dit kan helpen bij het verbeteren van de circulatie, het stimuleren van de stofwisseling en je lichaam wakker maakt voor de rest van de activiteiten van de dag.

Je kunt wandelen, rennen of een tijdje fietsen. Je kunt ook op je favoriete muziek dansen als je wilt. Houd rekening met de muziek. Deze kan het beste positief, vrolijk en vrij van negatiteit zijn.

Eet een gezond ontbijt

Vandaag de dag slaan veel mensen het ontbijt over, omdat ze zich gehaast voelen of geloven dat het niet nodig is. Terwijl het geen ramp is als je dit doet, blijft het wel zo dat dat het ontbijt een belangrijke maaltijd is. Zodoende maakt het dus ook deel uit van onze gezonde gewoontes. Het geeft ons niet alleen energie voor de rest van de dag, maar het wakkert ook je metabolisme aan.

Een volle maag helpt je overigens ook om je beter voelen tijdens de rest van je dagelijkse activiteiten.Om je dag te beginnen hoef je alleen maar eiwitten, antioxidanten en een kleine hoeveelheid vetten en granen aan je ontbijt toe te voegen. Zo kun je eieren, fruit, yoghurt, havermout, volkoren brood of andere soortgelijk voedsel eten.

Denk en heroverweeg positieve zinnen

Positieve gedachten als onderdeel van gezonde gewoontes

Een positieve instelling is de sleutel tot het genieten van de dag en het uitvoeren van alle activiteiten die je moet doen. Eén van de beste oefeningen die je kunt doen is om voor de spiegel te staan en zinnen zoals deze te zeggen:

  • “Elke vezel van mijn lichaam is gezond en levendig”
  • “Ik voel me goed en ik zorg voor mezelf”
  • “Ik straal vertrouwen, schoonheid en elegantie uit”
  • “Ik heb vandaag de vaardigheden en houding om de uitdagingen van het leven aan te kunnen”
  • “Ik zal niet toestaan dat negatieve mensen me beïnvloeden”

Vergeet niet…

Houd iedere dag zoveel mogelijk van deze gezonde gewoonten in gedachten. Zo kun je vol energie en met de beste houding de hele dag aan. Volg deze adviezen op en je zult beginnen te merken dat je dagen in positieve zin gaan veranderen en je zult genieten van elk moment van de dag.

Ga iedere dag aan met een positieve houding, vertrouwen en een glimlach, want het is iets dat je ook zal delen met de mensen om je heen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.