5 tips om gelukkig te zijn

In dit artikel geven we 5 tips om gelukkig te zijn met wie en wat je bent.
5 tips om gelukkig te zijn

Laatste update: 30 januari, 2019

Het is de bedoeling om gelukkig te zijn in het leven. Vaak voelen we ons alsof we het niet verdienen om gelukkig te zijn of een goed leven te hebben. Gelukkig zijn is echter een keuze. Het is niet iets wat je overkomt of iets waar je geen invloed op hebt of beslissingen over kunt nemen.

Eén van de belangrijkste tips om gelukkig te zijn is het erkennen dat jouw gedachten en acties een grote invloed kunnen hebben op je stemming en kijk op het leven. Lees hier dus vijf tips om gelukkig te zijn.

5 tips om gelukkig te zijn

1. Plezier

Zoek plezier en genot waar je ook gaat, of de omstandigheden nu slecht of goed zijn. Creëer je eigen plezier. Begin en eindig met het plezieren van jezelf. Wees dus de meest behendige ontvanger voor elke delicatesse die het leven te bieden heeft.

2. Speel

Denk aan het schoolplein tijdens de pauze, waar je de geluiden van lachen en zingen kunt horen. Zoek geluk bij anderen, nodig ze uit om mee te doen aan jouw spel. Doe eens iets met een knipoog, geef ze een vriendelijk compliment of laat je kinderen vies worden in de modder… Speel!

3. Vergeet alle drama

Maak geen drama van de dingen die er in je leven gebeuren. Stop met aandacht geven aan alle slechte dingen, het hebben van medelijden of je bezighouden met dingen die sympathie van anderen uitlokken. Stop met het geven van zoveel aan anderen en in plaats daarvan geef je het aan jezelf.

Vóór al het andere, voorzie je in je eigen behoeftes. En terwijl je dit doet, stop je ook met het lezen van alle drama in de media, want dit heeft niets met jou te maken. Er is niets wat jij kunt doen aan het drama, behalve er dus gewoon mee te stoppen. Drama is namelijk gebaseerd op de angst om niet gelukkig te zijn.

4. Vind rust

Vrouw geniet van de buitenlucht

 

Ga zitten om te genieten van de rust. In het begin voel je je waarschijnlijk een beetje onwennig, maar als je het vaker doet, zal je merken dat je je meer verbonden gaat voelen met jezelf.

En hoe meer je verbonden raakt met jezelf, hoe minder behoeftes je zult voelen, want de kalmte die je vindt in je moment van rust is cruciaal voor het gelukkig zijn.

Misschien ook interessant om te lezen: De vier leefregels van het taoïsme helpen jou innerlijke rust te vinden

5. Accepteer jezelf zoals je bent!

Het accepteren van jezelf is de belangrijkste regel als je gelukkig wilt zijn. Als je echt begrijpt dat je zwakheden ook je gaven zijn, wordt gelukkig zijn veel makkelijker.

Zelfacceptatie leidt namelijk tot een geluk dat veel mensen nooit zullen beleven. Het accepteren van jezelf precies zoals je bent is ook een belangrijke stap voor het houden van anderen, want als je niet van jezelf kunt houden, is het onmogelijk om van anderen te houden. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.