Je borsten stevig houden? Probeer deze 6 tips

Om je borsten stevig te houden, is het noodzakelijk om op je voeding te letten en een aantal speciale oefeningen te doen. Het is ook een goed idee om op je houding te letten.
Je borsten stevig houden? Probeer deze 6 tips

Laatste update: 29 november, 2018

De borsten zijn een van de lichaamsdelen van het vrouwelijke lichaam waar we ons het meest om bekommeren. We willen graag proberen om onze borsten stevig te houden. Dat doel kun je zonder al te veel moeite bereiken door deze 6 basisregels te volgen.

Het enige wat je nodig hebt, is de kennis en het doorzettingsvermogen om deze trucs toe te passen (al is deskundig advies van een specialist ook natuurlijk altijd cruciaal).

Ontdek deze tips voor stevigere borsten

1. Neem een koude douche om je borsten stevig te houden

Koude douche

Douchen met koud water kan precies zijn wat je nodig hebt. Dat komt omdat het de huid stevig en strak houdt.

Als deze gewoonte voor jou te moeilijk is om in de winter vol te houden, probeer dan het volgende: neem een paar klontjes ijs of koude kompressen. Houd deze tegen je borsten aan. Deze truc heeft hetzelfde effect op de huid je borsten als koud water.

2. Je houding is bepalend

Je houding is bepalend voor het uiterlijk van je borsten. Vergeet dit dus niet.

Als je een gebogen rug hebt, lijken allereerst je borsten kleiner. Bovendien ontspan je alle spieren in het borstgebied. Deze wennen dan aan deze slechte houding.

Het is het beste om je schouders naar achteren te houden. Dit is de beste houding voor zowel je spieren en je borsten stevig te houden. Bovendien staat dat het mooist.

3. Draag een goed passende bh

Goede bh

Het is niet ongewoon dat een vrouw een slecht passende bh draagt, of zelfs een bh heeft in de verkeerde maten. Het is echt van essentieel belang om een goede bh te dragen. Eentje die echt perfect om je borsten past en ze steunt zonder te strak te zitten.

 • Onthoudt dat een te strakke bh schadelijk kan zijn voor je borsten. Zelfs als hij je borsten lift en je een sexy decolleté bezorgt.
 • Het is niet alleen oncomfortabel, maar het verhindert een goede bloeddoorstroming. Dat is contraproductief om je borsten stevig te houden.

4. Krijg een betere houding door te trainen

Een goede houding als je traint is ook heel belangrijk. Iedere vorm van beweging is goed voor je figuur en je algehele gezondheid, maar het kan een tegengesteld effect hebben als je het niet goed doet.

 • Houd in gedachten dat abrupte bewegingen schade kunnen veroorzaken aan gevoelige weefsels.
 • Het eerste wat je dus moet doen, is goede sportkleren dragen. En natuurlijk moet je nooit gaan hardlopen zonder een goede sport-bh.
 • Vergeet niet om ook op je houding te letten.

5. Wees voorzichtig in de zon

Zonbescherming

Misschien is het verband tussen te veel blootstelling aan de zon en je borsten stevig houden niet direct duidelijk, maar het is er wel degelijk.

Te veel blootstelling aan de zon, vooral zonder het gebruik van zonnebrandcrème, kan een droge huid en verlies van elasticiteit veroorzaken. 

Het is daarom aan te raden om altijd zonnebrandcrème te gebruiken. Bovendien is het beter om niet topless te zonnen als je probeert om je borsten stevig te houden.

6. Doe specifieke oefeningen

Er zijn specifieke oefeningen die je kunnen helpen om je borsten stevig te houden of zelfs weer steviger te maken. We willen er twee met je doornemen.

Chakrasana

Dit is een yogahouding die je borst, wervelkolom en je nek rekt. Het zal je helpen met het bestrijden van vermoeidheid en het verlichten van hoofdpijn.

 • Ga met je gezicht naar boven op de grond liggen.
 • Spreid je benen zodat je voeten op dezelfde breedte als je schouders zijn.
 • Adem in en krom je rug zo ver je kan. Hierbij open je je armen, je nek, je borst, je buik, je heupen en je benen.
 • Zet je handen onder je hoofd neer met je vingers wijzend naar je billen.
 • Adem uit en til je borst en heupen zo hoog als je kunt.
 • Probeer om je armen te strekken.
 • Houd deze positie 30 seconden aan.

Ustrasana

Deze positie is ook bekend als de Kameel. Het helpt je op vergelijkbare wijze om je rug te buigen. Het kan zeer behulpzaam zijn om rugpijn te verlichten. Bovendien kan het de longcapaciteit vergroten en je borst versterken.

 • Kniel met je voeten bij elkaar.
 • Buig je rug naar achteren en zet je handen op je hielen. Doe dit langzaam om blessures te vermijden.
 • Als je je rug naar achter buigt, stretch je je ribbenboog. Onthoud dat je je hoofd naar beneden moet houden.
 • Deze oefening om je borsten stevig te houden is het meest effectief als je hem 30 seconden aanhoudt.

Onthoud ten slotte echter dat je genen een grote rol zouden kunnen spelen. Probeer dus niet te vechten tegen wat de natuur je gegeven heeft!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.