Zeven slechte gewoontes die je moet vermijden als je geen hangborsten wilt

Maak je je zorgen dat je borsten een beetje te vroeg beginnen te hangen? Leer dan welke zeven slechte gewoontes je zou moeten vermijden als je geen hangborsten wilt.
Zeven slechte gewoontes die je moet vermijden als je geen hangborsten wilt

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Ptose, of ook wel hangborsten, is een natuurlijk verschijnsel dat zich voordoet doordat de huid steeds meer elasticiteit verliest.

Het is absoluut geen medisch probleem, maar wel een esthetisch probleem. Met name wanneer het zich al vanaf zeer jonge leeftijd voor begint te doen.

Hangborsten komen vaak voor bij vrouwen die grote borsten hebben, maar dit betekent niet dat vrouwen die kleinere borsten hebben geen hangborsten kunnen krijgen.

Zwaartekracht, de veranderingen die zich voordoen bij het geven van borstvoeding en voortdurend afvallen en aankomen kunnen allemaal bepalende factoren zijn voor hoe de borsten er uitzien.

Het kan echter ook zijn dat je er een paar slechte gewoontes op na houdt die de structuren die de borsten omhoog houden van binnenuit kunnen verslechteren. Hoewel niet alle vrouwen evenveel last hebben van deze gewoontes, kunnen ze er grotendeels voor zorgen dat je borsten al voor je dertigste beginnen te hangen.

Kom er hieronder achter over welke gewoontes we het hebben die hangborsten kunnen veroorzaken!

7 slechte gewoontes die je moet vermijden als je geen hangborsten wilt

1. Roken

Roken

Roken is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar zorgt er ook voor dat je huid en spieren aanzienlijk sneller achteruitgaan. 

De gifstoffen die tabak bevat, zorgen ervoor dat de huid sneller elastine verliest en slap wordt. Dit komt doordat deze gifstoffen de aanmaak van collageen verminderen en de bloedsomloop belemmeren.

Na verloop van tijd zorgt dit ervoor dat het verouderingsproces versneld wordt en dat de huid slap begint te worden, dus ook de huid op je borsten.

2. De verkeerde behamaat dragen

Altijd de verkeerde behamaat dragen is een gewoonte die misschien helemaal niet zo schadelijk lijkt. Het kan er echter toch voor zorgen dat de borsten minder stevig worden.

Hoewel beha’s gemaakt zijn van flexibele materialen die zich gemakkelijk aanpassen aan ons lichaam, kan een niet goed zittende beha ervoor zorgen dat onze borsten gaan hangen. Daarnaast kunnen beha’s die te strak zitten de bloedsomloop, de ligamenten van Cooper en de huidspieren belemmeren.

3. Slechte lichaamshouding

Gebogen Zitten

Een slechte lichaamshouding veroorzaakt pijn in de spieren, heeft een negatieve invloed op je uiterlijk en zorgt ervoor dat je borsten sneller gaan hangen.

Veel vrouwen kunnen het zich niet eens voorstellen hoe anders hun borsten eruit zouden zien als ze altijd de juiste lichaamshouding zouden hebben gehad. In de verkeerde houding zitten of staan zorgt ervoor dat ook de borsten een andere houding krijgen en dit heeft een negatieve invloed op de weefsels die de borsten ondersteunen.

4. Het hebben van een inactieve levensstijl

Een sedentaire levensstijl heeft op zowel je innerlijke gezond als je uiterlijke schoonheid een zeer negatieve invloed.

Inactiviteit vergroot de kans op chronische ziektes, obesitas en andere aandoeningen die je levenskwaliteit kunnen verminderen. Bovendien is het niet zo gek dat een inactieve levensstijl ervoor zorgt dat de borsten hun stevigheid en elasticiteit verliezen. Aangezien dit ook inhoudt dat de borstspieren nooit getraind worden.

Er bestaan genoeg oefeningen en workouts die speciaal bedoeld zijn om dit lichaamsdeel sterker te maken en in vorm te houden.

5. Vergeten zonnebrandcrème op te doen

Zonnebrandcrème

Het belang dat zonnebrandcrème heeft om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, is al meerdere malen benadrukt. Desondanks kiezen toch nog een hoop mensen ervoor om hun huid niet dagelijks in te smeren met zonnebrandcrème. Zodoende worden ze direct blootgesteld aan de negatieve gevolgen die uv-stralen hebben.

Wat echter maar weinig mensen weten, is dat dit niet alleen vroegtijdige veroudering veroorzaakt, maar er daarnaast ook voor zorgt dat de borsten sneller slap worden, aangezien dit lichaamsdeel de zon direct opvangt. Als gevolg verliest de huid collageen en elastine, twee eiwitten die de huid soepel en jong houden.

6. Een streng dieet aanhouden

Strenge diëten, ook wel ‘wonderdiëten’ genoemd, tasten de gezondheid van onze spieren en huid aanzienlijk aan. Het aanhouden van dit soort diëten zorgt er dan ook voor dat je borsten op veel jongere leeftijd gaan hangen.

Dit komt doordat dit soort diëten vaak voedingstekorten veroorzaken, waardoor iemands gewicht plotseling verandert en zijn spiermassa afneemt.

Het is van essentieel belang om een gezond en volledig dieet aan te houden, waarbij je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt als:

  • Essentiële vetzuren
  • Vitamines
  • Mineralen
  • Eiwitten
  • Vezels
  • Antioxidanten

7. Te veel alcohol drinken

Alcohol

Dagelijks een glas rode wijn drinken, kan een hoop interessante gezondheidsvoordelen bieden. Te veel alcohol drinken veroorzaakt echter juist een hoop ongewenste bijwerkingen.

Naast de problemen die deze gewoonte veroorzaakt voor je lever en stofwisseling, heeft het drinken van te veel alcohol ook een negatieve invloed op de elasticiteit van je huid. Als gevolg versnelt deze gewoonte het verouderingsproces en zorgt het ervoor dat de borsten sneller slap worden.

We willen hierbij aangeven dat de gewoontes die we hierboven genoemd hebben factoren zijn die verbonden kunnen zijn aan dit esthetische probleem, maar niet altijd de directe oorzaak hoeven te zijn.

Toch is het vermijden van deze gewoontes en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl een geweldige manier om je borsten langer stevig en jeugdig te houden. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.