Zes kenmerken van sterke vrouwen

Ook al zijn ze blij met gezelschap, sterke vrouwen hebben niemand nodig om hen compleet te maken en ze kunnen alleen leven als dat nodig is. Ze weten dat ze alleen het beste verdienen.
Zes kenmerken van sterke vrouwen

Laatste update: 09 december, 2018

Sterke vrouwen inspireren en beïnvloeden een deel van de maatschappelijke verandering waarin zij zichzelf beschouwen als waardevol voor alles waar zij naar op zoek zijn.

Enige tijd geleden heeft de Academie voor de Spaanse Taal de meest recente veranderingen in de Spaanse taal (RAE) getoond.

Bij de veranderingen verscheen een langverwachte uitdrukking. De zinsnede “het zwakkere geslacht.” Zij legden uit dat dit een neerbuigende en discriminerende uitdrukking was die betrekking heeft op vrouwen.

Het is duidelijk dat er veel vooruitgang moet worden geboekt op alle vlakken. Maar de interessantste beginnen met het taalgebruik.

Daarvan afgeleid is het nodig om uit te leggen wat we bedoelen met sterke vrouwen.

Om te beginnen heeft echte kracht hier niets te maken met gewichtheffen, weerstand bieden, spiermassa of je lengte.

Sterke vrouwen worden omschreven door een andere reeks kenmerken. Dit is een duidelijke lijst waarin veel van onze lezers zich ongetwijfeld zullen gaan herkennen.

1. Sterke vrouwen omarmen kwetsbaarheid

Roodharige vrouw

Weten hoe het is om kwetsbaar te zijn betekent dat je weet hoe je verbinding kunt maken met je emoties. Dit betekent ook dat je accepteert wie je bent, wat je laat schitteren, wat voor jou belangrijk is en wat jou verbindt met andere mensen.

 • Kwetsbaarheid is niet synoniem voor zwakte. Het is precies het tegenovergestelde. We denken bijvoorbeeld aan mensen die hun emoties voortdurend verbergen. Ze kiezen ervoor om de dingen die hen pijn doen niet te laten zien, te accepteren of aan te pakken.
 • Beetje bij beetje bouwen ze een muur op waarin ze zich schuil houden. Ze zorgen ervoor dat niemand hun persoonlijke problemen kent. Ze zorgen er ook voor dat zij hun werkelijke interne behoeften niet onder controle hebben of onder ogen zien.

Dit soort dynamiek is een bron van vreselijk lijden en onvolwassenheid. Dit komt omdat degenen die zich verstoppen of ervoor kiezen om de andere kant op te kijken als iets pijn doet, geen sterke mensen zijn.

Sterke mensen zijn mensen die zichzelf toestaan om kwetsbaar te zijn en daarmee acceptatie, persoonlijk begrip en persoonlijke groei te stimuleren.

2. Sterke vrouwen zijn vrij om te kiezen

Sterke vrouwen kiezen, beslissen en lopen zonder angst. Ze zijn er niet om anderen te plezieren. Elke stap die ze nemen komt voort uit een persoonlijke beslissing.

 • Ze geven het verbeteren nooit op. Maar ze luisteren wel naar alles wat hun omgeving hen wil vertellen. Ze accepteren meningen, zoeken advies en ze waarderen suggesties. Maar uiteindelijk nemen ze zelf een weloverwogen beslissing.
 • Tegelijkertijd zijn ze zeer complex, terwijl ze niet bang zijn om hun eigen weg te kiezen. Ze zijn niet bang om dingen op te geven die ze niet leuk vinden.

Ze zijn ook geen mensen die niet willen groeien, die ervoor kiezen om hun vleugels te knippen of hun eigen dromen niet na te jagen en hun eigen belang niet voorop zetten.

3. Sterke vrouwen accepteren dat ze ook alleen willen zijn

Sterke vrouwen accepteren dat ze ook alleen willen zijn

Een vrouw hoeft geen relatie te hebben om zich compleet te voelen. Ze is compleet van zichzelf en kent voldoening en tevredenheid.

 • Hier vandaan beginnen sterke vrouwen gelukkige romantische relaties op te bouwen. Ze hebben de andere persoon niet nodig om een leegte of om helende wonden te vullen. Ze is in staat om haar partner het beste van zichzelf te geven door sterke, gelukkige en volwassen relaties op te bouwen.
 • Tegelijkertijd is het kunnen genieten van tijd voor zichzelf iets wat haar definieert.
 • Dit is een geschenk dat sterke vrouwen zichzelf kunnen geven. Hierdoor kunnen ze een gezonde innerlijke dialoog stimuleren, nadenken over het heden en dromen over de toekomst.

4. Sterke vrouwen investeren in persoonlijke groei

Vrouwen die volledig ingesteld zijn op aandacht voor anderen zijn achtergebleven. Dit gebeurt op het moment wanneer ze zichzelf vergeten en niet voor hun gevoel van eigenwaarde en zelfs voor hun eigen gezondheid zorgen.

 • Sterke vrouwen hebben een heel duidelijk kenmerk: ze zijn belangrijk, ze zijn waardevol en verdienen alle liefde in de wereld, vooral van zichzelf.
 • Want zonder hun eigen liefde heeft niets zin. Want als je geen tijd, energie en aandacht investeert in je eigen persoonlijke leven, hebben andere dingen ook geen waarde.

Dit soort gedachten hebben niets te maken met egoïsme. Het heeft eerder te maken met psychologisch en emotioneel evenwicht.

5. Sterke vrouwen hebben een mening over wat ze creëren

Waarde van kinderen

Sterke vrouwen zijn assertief. Dit is een kunst waarin ze hun eigen rechten verdedigen zonder het respect voor anderen uit het oog te verliezen.

Leven volgens je eigen idealen is synoniem aan vrij en gelukkig zijn. Dat betekent investeren in samenleven. En dat betekent dat niemand iemand anders overrompelt.

Van daaruit kun je jouw mening geven zonder angst en zonder je zorgen te maken over meningen van buitenaf. Van daaruit is niets zo belangrijk als het erkennen van elkaars gelijkwaardigheid.

6. Sterke vrouwen geven liefde en zijn geliefd

Sterke vrouwen houden van liefde en doen dit met intensiteit, authenticiteit en volwassenheid. Tegelijkertijd verrijkt de liefde die zij voelen het leven van hun partners, familie en vrienden.

 • Dit is een sterke liefde die je van binnenuit omarmt, inspireert, omringt en valideert.
 • Tegelijkertijd vergeten ze niet dat ze een betere liefde waard zijn. Liefde die je laat groeien en je geen kwaad doet.

Tot slot zijn we ervan overtuigd dat veel van onze lezers er zeker van zijn dat ze sterke vrouwen zijn geweest, nu zijn en zullen zijn. Als resultaat daarvan zullen we termen zoals “het zwakkere geslacht” nooit meer licht opvatten en gebruiken.

Alleen zij weten wat ze hebben meegemaakt, alleen zij begrijpen de kracht van hun dappere harten en de persoonlijkheid die nooit opgeeft. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.