De gevaren van koud water drinken na de maaltijd

18 februari 2016

Veel mensen hebben de gewoonte om koud water te drinken na het eten; het is echter gebleken dat dit een negatieve invloed kan hebben op je gezondheid. Hoewel het een beetje overdreven is om het woord “gevaar” te gebruiken, is de waarheid dat het kan leiden tot ongemak en zelfs pijn. Dat is waarom veel experts aanraden om het te vermijden.

Waarom is het slecht om koud water te drinken na het eten?

Voordat we beginnen: bedenk dat deze informatie niet wetenschappelijk is geverifieerd, maar het is de moeite waard om in het achterhoofd te houden de volgende keer dat je na de maaltijd naar een glas koud water reikt.

Het drinken van koud water direct na het eten kan leiden tot indigestie, omdat de koude temperaturen de consistentie van het voedsel dat we hebben gegeten verandert, waardoor het moeilijker te verteren is. Zo kunnen vette voedingsmiddelen bijvoorbeeld stollen wanneer ze gemengd worden met koud water, waardoor de vertering moeilijker wordt. Langere spijsvertering kan leiden tot problemen met brandend maagzuur.

Het drinken van meer water dan normaal kan ook problematisch zijn, omdat het het zuur verdunt dat onze maag gebruikt voedsel om af te breken, wat het spijsverteringsproces vertraagt. Dit kan een persoon het gevoel geven traag en moe te zijn na de maaltijd, waardoor het moeilijker wordt om dingen gedaan te krijgen achteraf.

Koud Water Drinken

Het drinken van koud water bij voedsel kan ook gevolgen hebben voor mensen met gevoelige tanden, migraine of ernstige hoofdpijn. Het drinken van water dat te koud is, kan een migraineaanval veroorzaken. Het kan ook leiden tot buikpijn en een opgeblazen gevoel, omdat sommige voedingsmiddelen uitbreiden wanneer ze gegeten worden met water. De pijn wordt verlengd wanneer we te veel water drinken, wat de spijsvertering belemmert.

Onze magen zijn ontworpen om voedsel op te nemen bij eenzelfde temperatuur als die van het lichaam. Het eten van voedingsmiddelen die te koud of te warm zijn betekent extra werk voor het spijsverteringsproces. Hetzelfde gebeurt wanneer we voedsel eten dat te pikant is; het is moeilijker af te breken en kan diarree veroorzaken bij sommige mensen.

Wat is de beste manier om water te drinken?

Ook al wordt gezegd dat het drinken van water na de maaltijd slecht voor je is, toch zijn deskundigen het erover eens dat ons lichaam behoefte heeft aan een goede hoeveelheid water per dag om goed te kunnen functioneren. Sommigen suggereren dat het beter is om water te drinken voor de maaltijd, want dit geeft ons een gevoel van verzadiging en helpt ons minder te eten. Vergeet niet dat water nul calorieën bevat en we kunnen per dag twee liter drinken.

Sommige mensen geloven dat het drinken van water tijdens de maaltijd vochtvasthouding kan veroorzaken, maar feit is dat het juist de nierfunctie stimuleert en bijdraagt ​​aan een goede hydratatie.

Om de bovengenoemde problemen te vermijden, raden deskundigen aan water op kamertemperatuur te drinken in plaats van op een temperatuur die te koud is voor het lichaam.

Voordelen van water

Glas Water

Het feit dat koud water problemen veroorzaakt wanneer het wordt gebruikt met voedsel betekent niet dat water slecht voor je is. Het is altijd belangrijk om veel water per dag te drinken, want het is bewezen dat het lichaam een goede hoeveelheid water nodig heeft om gehydrateerd te blijven en om de vitale functies op de juiste manier uit te voeren. Het drinken van water houdt organen en weefsels volledig gehydrateerd, verbetert de bloedcirculatie en geeft het lichaam een “push” om het te ontgiften. Het elke dag drinken van water is essentieel en zeer gunstig voor onze algehele gezondheid en welzijn.

We hopen dat je het leren over de gevaren van het drinken van koud water na de maaltijd nuttig hebt gevonden!

Bekijk Ook