Nieuwe en effectieve behandeling tegen migraine

Migraine is een aanval van erge hoofdpijn. Voor de persoon die het treft kan het zeer ontwrichtend werken. Daarom wordt er naarstig gezocht naar behandelingen tegen migraine die echt werken.
Nieuwe en effectieve behandeling tegen migraine
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Geschreven en geverifieerd door de arts Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Laatste update: 17 februari, 2019

Een hoog percentage van de bevolking lijdt aan hoofdpijn. Verder tonen statistieken aan dat het vooral vrouwen zijn die daar last van hebben.

Dit is een waarheid die wetenschappers bijgevolg ieder jaar dwingt om weer op zoek te gaan naar nieuwe ontwikkelingen en behandelingen. Zij hopen daarmee het angstaanjagende lijden veroorzaakt door migraine te verlichten of zelfs te elimineren.

Een tekort aan een specifiek enzym veroorzaakt migraine. Aldus een recente studie van de Spaanse Vereniging van DAO-deficiëntie en het ziekenhuis in Cataluña.

Enzym

Het is ten eerste een eenvoudige natuurlijke component.  Je kunt het ten slotte toedienen voor de maaltijd, om deze ziekte permanent te elimineren.

Ik weet zeker dat je meer wilt weten, dus sla de hieronder vermelde gegevens niet over.

Migraine en het DAO-enzym

migraine-hystamine

Men presenteerde de resultaten van dit onderzoek op het laatste internationale farmaceutische congres in Barcelona. Het was daarmee de perfecte tijd om de directe relatie tussen het DAO-enzym en migraine te demonstreren. Volgens de hoofdonderzoeker Joan Izquierdo Casas was er bij elke patiënt die leed aan migraine een tekort aan dit enzym.

Diverse organisaties ondersteunden deze studie.

 • De studie duurde anderhalf jaar en er deden meer dan 100 patiënten die aan chronische en ernstige migraine lijden aan mee.
 • Deze patiënten hadden tussen de 9 en 14 aanvallen per maand.
 • Het aandeel van degenen die gewoonlijk last van migraine hadden werd gevolgd per geslacht: 81% vrouwen en 19% mannen.

Om het onderzoek effectief te laten zijn, gebruikten ze een “double blind”-techniek. Dat wil zeggen dat noch de artsen, noch de patiënten wisten welke groep het enzym ontving en welke groep de placebo werd toegediend.

Resultaten van de studie

Dit gaf de eerder genoemde overtuigende resultaten: migraine kan te maken hebben met een tekort aan het enzym DAO.

Bovendien was er een erfelijke component aanwezig in zekere zin, omdat deze specifieke tekortkoming van de ouders wordt overgedragen aan hun kinderen.

Hoe werkt het DAO-enzym?

Dit enzym is verantwoordelijk voor de afbraak en het synthetiseren van een molecuul genaamd histamine, dat zich bevindt in veel voedingsmiddelen, maar vooral in een grotere mate aanwezig is in citrusvruchten en zuivelproducten. Zodra de histamine wordt vernietigd, wordt het uitgescheiden via de urine.

Maar wat gebeurt er werkelijk met mensen die last hebben van migraine? Door het ontbreken van een voldoende hoeveelheid van het DAO-enzym, kunnen zij de histamine niet vernietigen en derhalve accumuleert dit in het bloedplasma, wat zowel migraine veroorzaakt alsook andere gastro-intestinale aandoeningen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Behandeling zou heel eenvoudig zijn.

 • Ter illustratie, gewoon het nemen van een capsule van het DAO-enzym vóór de hoofdmaaltijden zou genoeg zijn.
 • Dit moet gedaan worden bij de maaltijd, want zo worden de functies voor de spijsvertering in werking gezet, d.w.z. het opheffen en synthetiseren van de histamine, die aanwezig is in veel voedingsmiddelen.

Specialisten geven ook aan dat dit enzym niet verslavend is en geen nadelig effect heeft, omdat het een voedingsmiddel is. Het is een fundamentele essentiële aanvulling voor de spijsvertering. Zo makkelijk als dat is het.

Hoe werkt het?

De inname van het DAO-exogeen-enzym kan het lichaam helpen met het verwerken van histamine, waardoor deze niet kan ophopen in de dunne darm, waar zij regelmatig moet worden uitgeschakeld na het voltooien van de spijsverteringsfuncties. Het innemen van deze capsules voorkomt onnodige accumulatie en het zal voorkomen dat het de bloedstroom binnenkomt, wat migraine en problemen met de spijsvertering veroorzaakt.

Hoe neem je het in?

 • Je kunt 1 of 2 capsules nemen met een beetje water, twintig of dertig minuten voor de maaltijd.
 • Elke dosering is gelijk voor alle volwassenen en wordt op het product aangegeven.
 • De aanschaf ervan zal afhangen van waar je woont, maar je kunt het vinden in gezondheidswinkels of apotheken. Het is in wezen een basisvoedingssupplement om de spijsvertering te bevorderen en histamine te elimineren.

Speciale aanwijzingen

 • Bevat geen lactose of gluten
 • Geschikt voor diabetici
 • Het is geen geneesmiddel.

Hoewel dit een natuurlijke behandeling is, is het zoals bij alle behandelingen verstandig om te overleggen met je arts in verband met eventuele bijwerkingen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Godin, O. (1976). [Headache]. Acta Psychiatrica Belgica.
 • Ryan, R. E. (1981). Migraine prophylaxis: a new approach. The Laryngoscope.
 • Maintz, L., & Novak, N. (2007). Histamine and histamine intolerance. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/85/5/1185 [pii]

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.