Nieuwe en effectieve behandeling tegen migraine

· 21 augustus 2015

Een hoog percentage van de bevolking lijdt aan hoofdpijn. Statistieken tonen aan dat het vooral vrouwen zijn die daar last van hebben. Dit is een waarheid die wetenschappers dwingt ieder jaar weer op zoek te gaan naar nieuwe ontwikkelingen en behandelingen, in de hoop op het verlichten of zelfs elimineren van het angstaanjagende lijden veroorzaakt door migraine.

Volgens een recente studie van de Spaanse Vereniging van DAO-deficiëntie en het ziekenhuis in Cataluña, wordt migraine in wezen veroorzaakt door een tekort aan een specifiek enzym. Het is een eenvoudige natuurlijke component, die kan worden toegediend voor de maaltijd, om deze ziekte permanent te elimineren. Ik weet zeker dat je meer wilt weten, dus sla de hieronder vermelde gegevens niet over.

Migraine en het DAO-enzym

migraine-hystamine

Resultaten van dit onderzoek werden gepresenteerd op het laatste internationale farmaceutische congres, dat werd gehouden in Barcelona. Het was de perfecte tijd om de directe relatie tussen het DAO-enzym en migraine te demonstreren. Volgens de hoofdonderzoeker Joan Izquierdo Casas was er bij elke patiënt die leed aan migraine een tekort aan dit enzym.

Deze studie werd ondersteund door diverse organisaties, duurde anderhalf jaar en er deden meer dan 100 patiënten die aan chronische en ernstige migraine lijden aan mee. Deze patiënten hadden tussen de 9 en 14 aanvallen per maand en het aandeel van degenen die gewoonlijk last van migraine hadden werd gevolgd per geslacht: 81% vrouwen en 19% mannen.

Om het onderzoek effectief te laten zijn, gebruikten ze een “double blind”-techniek, dat wil zeggen dat noch de artsen, noch de patiënten wisten welke groep het enzym ontving en welke groep de placebo werd toegediend. Dit gaf de overtuigende resultaten die eerder werden genoemd: migraine kan te maken hebben met een tekort aan het enzym DAO. Bovendien was er een erfelijke component aanwezig in zekere zin, omdat deze specifieke tekortkoming van de ouders wordt overgedragen aan hun kinderen.

Hoe werkt het DAO-enzym?

Dit enzym is verantwoordelijk voor de afbraak en het synthetiseren van een molecuul genaamd histamine, dat zich bevindt in veel voedingsmiddelen, maar vooral in een grotere mate aanwezig is in citrusvruchten en zuivelproducten. Zodra de histamine wordt vernietigd, wordt het uitgescheiden via de urine. Maar wat gebeurt er werkelijk met mensen die last hebben van migraine? Door het ontbreken van een voldoende hoeveelheid van het DAO-enzym, kunnen zij de histamine niet vernietigen en derhalve accumuleert dit in het bloedplasma, wat zowel migraine veroorzaakt alsook andere gastro-intestinale aandoeningen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Behandeling zou heel eenvoudig zijn. Gewoon het nemen van een capsule van het DAO-enzym vóór de hoofdmaaltijden zou genoeg zijn. Dit moet gedaan worden bij de maaltijd, want zo worden de functies voor de spijsvertering in werking gezet, d.w.z. het opheffen en synthetiseren van de histamine, die aanwezig is in veel voedingsmiddelen. Specialisten geven ook aan dat dit enzym niet verslavend is en geen nadelig effect heeft, omdat het een voedingsmiddel is. Het is een fundamentele essentiële aanvulling voor de spijsvertering. Zo makkelijk als dat is het.

Hoe werkt het?

De inname van het DAO-exogeen-enzym kan het lichaam helpen met het verwerken van histamine, waardoor deze niet kan ophopen in de dunne darm, waar zij regelmatig moet worden uitgeschakeld na het voltooien van de spijsverteringsfuncties. Het innemen van deze capsules voorkomt onnodige accumulatie en het zal voorkomen dat het de bloedstroom binnenkomt, wat migraine en problemen met de spijsvertering veroorzaakt.

Hoe neem je het in?

Je kunt 1 of 2 capsules nemen met een beetje water, twintig of dertig minuten voor de maaltijd. Elke dosering is gelijk voor alle volwassenen en wordt op het product aangegeven. De aanschaf ervan zal afhangen van waar je woont, maar je kunt het vinden in gezondheidswinkels of apotheken. Het is in wezen een basisvoedingssupplement om de spijsvertering te bevorderen en histamine te elimineren.

Speciale aanwijzingen

  • Bevat geen lactose of gluten
  • Geschikt voor diabetici
  • Het is geen geneesmiddel. Hoewel dit een natuurlijke behandeling is, is het zoals bij alle behandelingen verstandig om te overleggen met je arts in verband met eventuele bijwerkingen.