Hoofdpijn snel verlichten op een natuurlijke manier

23 februari 2016

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende kwaaltjes overal ter wereld en kan veel verschillende oorzaken hebben. De pijn kan soms heel plots opkomen, verschillende vormen aannemen en kan soms zo intens zijn dat je het je volledige dag vergalt.

Het type hoofdpijn waar mensen het vaakst mee te kampen hebben, staat bekend als clusterhoofdpijn. De symptomen zijn een ongemakkelijke pijn in het hoofd, op de hoofdhuid, in de nek en gaat gewoonlijk samen met een hevige spierspanning in deze regio van het lichaam. De pijn kan enkele minuutjes tot enige uren na elkaar aanhouden, maar gelukkig bestaan er enkele natuurlijke middeltjes die deze vervelende pijn snel kunnen tackelen.

Is de hoofdpijn heel hevig en merk je nog andere symptomen op zoals misselijkheid, wazig zien of geen licht kunnen verdragen, dan is er waarschijnlijk sprake van migraine. Een migraine-aanval kan zware pijn veroorzaken en zorgt ervoor dat je soms tot 72 uur lang volledig van de kaart bent.

Hoofdpijn behandelen met pijnstillers?

Hoofdpijn

Pijnstillers worden massaal aangeprezen en lijken wel een goed idee als er weer zo’n hevige aanval opkomt en je graag snelle verlichting wilt van deze symptomen, die je dag kunnen verknoeien. Sta echter eventjes stil en bedenk dat er reeds heel wat studies uitgevoerd werden die aantoonden dat het gebruik van pijnstillers schadelijk is voor de gezondheid en eigenlijk op lange termijn zelfs het ontstaan van hoofdpijn kan veroorzaken.

Het Nationaal Instituut voor Gezondheid in Groot-Brittannië waarschuwde de consument reeds dat er talrijke gevaren verbonden zijn aan het overmatig gebruik van de bekende pijnstillers zoals ibuprofen, aspirine en paracetamol. Dit type medicatie kan namelijk de oorzaak zijn van het ontstaan van bijkomende hoofdpijn vanaf de inname van vijftien doses per maand of reeds vanaf tien gecombineerde dosissen.

Bovendien zijn ze niet alleen verantwoordelijk voor het optreden van secundaire hoofdpijn, maar kunnen ze ook zorgen voor een verhoogd risico op het plots optreden van maagproblemen, verminderde werking van de nieren en blijvende schade aan de ingewanden. Daarom raden veel medische experts aan deze pijnstillers te laten voor wat ze zijn en op zoek te gaan naar natuurlijke alternatieven, die meestal even goede resultaten leveren zonder de schadelijke neveneffecten.

Magisch drankje om hoofdpijn te verlichten

Limoenen

Deze magische, natuurlijke oplossing stamt uit de traditionele natuurgeneeskunde en is een fantastisch alternatief om hoofdpijn te lijf te gaan en hierbij de gewone pijnstillers te vermijden. De combinatie van de medicinale ingrediënten zorgt voor een aanzienlijke verlichting van de meest voorkomende types hoofdpijn, van lichte hoofdpijn tot zelfs de zware migraine-aanval.

Om het drankje te bereiden, heb je maar enkele ingrediënten nodig, zoals citroen en Himalayazout. Beiden beschikken over de eigenschap om spanning in het lichaam te verlichten en de bloedcirculatie te bevorderen en zijn daarom heel geschikt om de pijn die optreedt bij spanningen in het hoofd en de nek aan te pakken.

Voordelen van  Himalayazout

Himalayazout is hét topingrediënt in deze krachtige remedie tegen hoofdpijn. De laatste jaren won dit product aan heel wat bekendheid. Men ontdekte namelijk dat het een sterke geneeskundige werking heeft en meer dan 84 gezonde elementen bevat. Het stimuleert het loslaten van serotonine in de bloedsomloop, waardoor pijn merkbaar vermindert. De elementen bevorderen ook de bloedsomloop, waardoor spierkrampen verdwijnen en zorgen voor een evenwichtige zuurtegraad in de cellen van de hersenen.

Voordelen van citroen

Citroenthee

Citroen is een natuurlijk voedingsmiddel dat reeds eeuwenlang gebruikt wordt zowel om ziekte te verlichten als in vele schoonheidsbehandelingen en middeltjes om alles schoon te houden in en rondom het huis. De citroen is bijzonder rijk aan vitamine C en andere antioxidanten die de aanwezigheid van vrije radicalen en de vernietigende werking ervan in het lichaam verminderen. Dit maakt ze een ideaal natuurlijk middel om het ontstaan van vele ziektes en kwaaltjes te vermijden.

Ook hoofdpijn kan met citroen aangepakt worden. Net als Himalayazout zorgen citroenen voor een onmiddellijke verlichting van spierspanning, waardoor hoofdpijn snel kan verdwijnen.

Hoe maak je deze superdrank klaar?

Haal verse, biologische citroenen in huis en pers het sap van twee stuks. Voeg aan het sap twee theelepeltjes Himalayazout toe en mix tot alle zoutdeeltjes opgelost zijn. Drink deze drank heel snel op en zorg ervoor dat er geen zout in je glas achtergebleven is. Oké, het drankje smaakt niet zo lekker, maar merk op hoe snel je hoofdpijn zal verdwijnen en je opnieuw kan genieten van de activiteiten van alle dag.

Bekijk Ook