Hoofdpijn snel verlichten op een natuurlijke manier

Chemische pijnstillers kunnen op de lange termijn leiden tot hoofdpijn. Het is daarom een goed idee om ook naar alternatieve geneesmiddelen te kijken.
Hoofdpijn snel verlichten op een natuurlijke manier
Nelton Abdon Ramos Rojas

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Nelton Abdon Ramos Rojas.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 22 december, 2022

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende kwaaltjes overal ter wereld en kan veel verschillende oorzaken hebben. De pijn kan soms heel plots opkomen, verschillende vormen aannemen en kan soms zo intens zijn dat je het je volledige dag vergalt. Hoofdpijn snel verlichten is dus belangrijk.

Is de hoofdpijn heel hevig en merk je nog andere symptomen op zoals misselijkheid, wazig zien of geen licht kunnen verdragen, dan kan er sprake zijn van migraine. Een migraine-aanval kan zware pijn veroorzaken. Het zorgt ervoor dat je soms tot 72 uur lang volledig van de kaart bent.

Hoofdpijn snel verlichten met pijnstillers?

Hoofdpijn snel verlichten

Pijnstillers worden massaal aangeprezen. Ze lijken een goed idee als er weer zo’n hevige aanval opkomt en je graag snelle verlichting wilt van deze symptomen, die je dag kunnen verknoeien.

Wacht echter even en bedenk dat veel onderzoek al heeft aangetoond dat het gebruik van pijnstillers schadelijk is voor de gezondheid. Ze kunnen eigenlijk op lange termijn zelfs hoofdpijn veroorzaken.

Het Nationaal Instituut voor Gezondheid in Groot-Brittannië waarschuwde de consument reeds dat er talrijke gevaren verbonden zijn aan het overmatig gebruik van de bekende pijnstillers zoals ibuprofen, aspirine en paracetamol.

Dit soort medicatie kan namelijk de oorzaak zijn van hoofdpijn vanaf de inname van vijftien doses per maand. Bovendien zijn ze niet alleen verantwoordelijk voor het optreden van secundaire hoofdpijn. Ze kunnen ook zorgen voor een verhoogd risico op maagproblemen, verminderde werking van de nieren en blijvende schade aan de ingewanden.

Daarom raden veel deskundigen aan deze pijnstillers te laten voor wat ze zijn en op zoek te gaan naar natuurlijke alternatieven, die meestal even goede resultaten leveren zonder de schadelijke neveneffecten.

Hoofdpijn snel verlichten met dit magische drankje

Limoenen tegen hoofdpijn

Deze magische, natuurlijke oplossing stamt uit de traditionele natuurgeneeskunde en is een fantastisch alternatief om hoofdpijn snel te verlichten en hierbij de gewone pijnstillers te vermijden. De combinatie van de medicinale ingrediënten zorgt voor een aanzienlijke verlichting van de meest voorkomende types hoofdpijn, van lichte hoofdpijn tot zelfs de zware migraine-aanval.

Om het drankje te bereiden, heb je maar enkele ingrediënten nodig, zoals citroen en Himalayazout. Beiden beschikken over de eigenschap om spanning in het lichaam te verlichten en de bloedcirculatie te bevorderen. Daarom zijn ze heel geschikt om pijn die optreedt bij spanningen in het hoofd en de nek aan te pakken.

Voordelen van  Himalayazout

Himalayazout is hét topingrediënt in deze krachtige remedie tegen hoofdpijn. De laatste jaren won dit product aan heel wat bekendheid. Men ontdekte namelijk dat het een sterke geneeskundige werking heeft en meer dan 84 gezonde elementen bevat.

Volgens een studie kan het het vrijkomen van serotonine in de bloedsomloop bevorderen, waardoor pijn merkbaar vermindert. Er wordt gezegd dat de elementen ook de bloedsomloop kunnen bevorderen, waardoor spierkrampen verdwijnen.

Voordelen van citroen

Citroenthee tegen hoofdpijn

Citroen is een natuurlijk voedingsmiddel dat reeds eeuwenlang gebruikt wordt zowel om ziektes te verlichten als in vele schoonheidsbehandelingen en middeltjes om alles schoon te houden in en rondom het huis.

De citroen is bijzonder rijk aan vitamine C en andere antioxidanten die de aanwezigheid van vrije radicalen en de vernietigende werking ervan in het lichaam verminderen. Dit maakt ze een ideaal natuurlijk middel om het ontstaan van vele ziektes en kwaaltjes te vermijden.

Ook hoofdpijn kan met citroen aangepakt worden. Net als Himalayazout zorgen citroenen voor een onmiddellijke verlichting van spierspanning, waardoor hoofdpijn snel kan verdwijnen.

Hoe maak je deze superdrank klaar?

Haal verse, biologische citroenen in huis en pers het sap van twee stuks. Voeg aan het sap twee theelepeltjes Himalayazout toe en meng tot alle zoutdeeltjes opgelost zijn. Drink deze drank heel snel op en zorg ervoor dat er geen zout in je glas achtergebleven is.

Oké, het drankje smaakt niet zo lekker, maar merk op hoe snel je hoofdpijn zal verdwijnen en je opnieuw kan genieten van de activiteiten van alle dag. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Morán A. Ibuprofeno, paracetamol, metamizol… analgésicos, esos medicamentos que nos calman los dolores [Internet]. Dciencia. 2019 [cited 13 January 2019]. Available from: http://www.dciencia.es/ibuprofeno-paracetamol-metamizol-analgesicos-esos-medicamentos-que-nos-calman-los-dolores/
  • Martínez, M. D. V. L. (2016). Cefalea por abuso de medicación: Patrón y evolución de los pacientes atendidos en una unidad específica de cefalea (Doctoral dissertation, Universidad de Sevilla).
  • Rojo, E., Pedraza, M. I., Muñoz, I., Mulero, P., Ruiz, M., De la Cruz, C. et al. (2015). Diferencias entre migraña crónica con y sin uso excesivo de medicación: experiencia en una serie hospitalaria de 434 pacientes. Neurología30(3), 153-157. https://doi.org/10.1016/j.nrl.2013.12.003

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.