6 redenen om gewicht te verliezen

· 4 augustus 2015

Men wil over het algemeen alleen gewicht verliezen voor esthetische doeleinden, maar er zijn veel meer redenen waarom je het zou moeten doen. Daarom zullen we zes redenen opnoemen om af te vallen, altijd uiteraard met het doel om een gezond gewicht te behouden en nooit om ondergewicht te krijgen.

1. Het is goed voor je gezondheid

Eén van de meest belangrijke redenen om af te vallen is dat het goed is voor je gezondheid. Zoals we allemaal weten kan obesitas of overgewicht ernstige effecten op je lichaam hebben, waardoor verschillenden aandoeningen of ziektes veroorzaakt kunnen worden, zoals diabetes of hart- en vaatziektes. Het kan in extreme gevallen zelfs de oorzaak van overlijden zijn. Daarom is een paar kilo’s verliezen het beste wanneer je overgewicht hebt. Je zou uiteraard een strikt dieet– en bewegingsschema moeten volgen om dat te bereiken. We raden aan om contact op te nemen met een specialist, aangezien die precies weet wat het beste voor jou is.

2. Je zelfvertrouwen verbeteren

kat

Wanneer je een overgewicht of obesitas hebt, dan kan gewichtsverlies erg positieve effecten hebben op je gemoedstoestand. Dit betekent natuurlijk niet dat je uiterlijk je leven bepaalt, maar dichter bij een gezond gewicht komen zal je zeer waarschijnlijk van binnen en buiten beter laten voelen.

3. Om meer actief te worden

Nog een reden om af te vallen is dat het je kan helpen om actiever te zijn en meer activiteiten te doen die voorheen moeilijk voor je waren. Dit komt voornamelijk doordat je fysieke toestand beter is, waardoor je deel kan nemen aan veel meer activiteiten. Van iets simpels als een wandeling maken tot zwaardere activiteiten, zoals een sport beoefenen. Op deze manier zal je je lichter voelen en veel minder snel moe worden.

4. Om je doelen te bereiken

gelukkig

Gewichtsverlies is een doel voor veel personen, iets waar men naar uit kan kijken en naartoe kan werken. Daarom kan het bereiken van je doelstellingen voor gewichtsverlies je een gevoel van vervulling en positiviteit geven, vooral omdat gezond afvallen een hoop discipline en inspanning vereist.

5. Om stress te elimineren

Gewichtsverlies kan ook helpen om stress te verminderen en je meer ontspannen te voelen. Dit gebeurt voornamelijk doordat je lichaam endorfines vrijlaat wanneer je traint en het produceert stoffen die je een goed gevoel geven. Daarom raden we zeker aan om te bewegen en af te vallen, zodat je lichaam die positieve voordelen voor je gezondheid kan voelen.

6. Om de kleren te dragen die je wilt

Wanneer je gewicht verliest heb je meer opties voor kleren. Voor sommige is dit niet een groot probleem, maar voor anderen is het inderdaad een pluspunt van gewichtsverlies, vooral omdat sommige winkels geen extra grote kleren in hun assortiment hebben. Dit heeft misschien te maken met esthetica, maar de mogelijkheid om verschillende soorten kleren zonder problemen uit te kiezen is goed voor je gemoedstoestand.

Maar de uiteindelijke reden om af te vallen zou moeten zijn om zo gezond mogelijk te zijn. We raden altijd aan om contact op te nemen met een specialist, zodat die je kan helpen om een dieet- en bewegingsschema te maken dat past bij je levensstijl en leefritme.