Voeding om je gemoedstoestand te verbeteren

Amandelen en zuivel zijn beide goede middelen om je te helpen je stemming te verbeteren. Daarnaast kun je ook aan beweging doen om je hoofd helder te houden.
Voeding om je gemoedstoestand te verbeteren

Laatste update: 14 december, 2018

Voedingsmiddelen kunnen helpen om gezond te blijven, door het voorkomen of verlichten van aandoeningen. Veel voedingsmiddelen kunnen echter ook helpen om je gemoedstoestand te verbeteren en je gedachten helder te houden, waarbij je een goede stemming hebt en je stressniveau redelijk onder controle is.

Je moet onthouden dat de gezondheid van je hersenen erg belangrijk is, om depressie, stress en andere pijnen die in je leven naar voren komen te voorkomen. Dat is de reden dat het zo belangrijk is om aan voldoende fysieke beweging te doen, waardoor endorfines vrijkomen.

Deze stoffen produceren een geweldig gevoel van blijdschap, waardoor we het leven veel simpeler bekijken, vol positiviteit.

Om dit doel te bereiken, moet je regelmatig aan fysieke beweging doen. Beloof jezelf wat je gaat doen en maak een trainingsschema vol met dingen die je leuk vindt, zodat het veel gemakkelijker voor je is om door te zetten zonder je te vervelen.

Je moet ook erg consistent zijn met het kiezen van het juiste voedsel dat je wilt consumeren. Het is goed om te weten welke stoffen je je lichaam biedt, omdat je dieet niet alleen je fysieke gezondheid beïnvloedt, maar ook je mentale gezondheid.

Een dieet rijk aan vetten en slechte vitaminen en voedingsstoffen zal zo goed als zeker je gemoedstoestand beïnvloeden. Dit creëert een gevoel van zwakte en een gebrek aan motivatie om elke dag normale activiteiten te doen.

In de meeste gevallen beïnvloedt het de mentale capaciteit, omdat onze reflexen en ook de denksnelheid trager worden.

Daarom gaan we het over speciale voedingsmiddelen hebben, om je gemoedstoestand op een natuurlijke manier te verbeteren en je stemming positief te houden gedurende de dag.

Voeding om je gemoedstoestand te verbeteren

Amandelen en magere yoghurt

Dagelijks amandelen in de morgen consumeren is erg belangrijk om je gemoedstoestand positief te houden gedurende de hele dag. Ze kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel op de normale waarde te houden.

Je moet tenminste zeven hele amandelen nuttigen om op de gewenste manier je gemoedstoestand te controleren.

Walnoten om je gemoedstoestand te verbeteren

Amandelen bevatten een goede hoeveelheid omega 3-vetzuren, die helpen om delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor je gemoedstoestand te versterken.

Magere lactose, wat in melk of één van de vergelijkbare producten voorkomt, geeft direct energie. Het geeft je  ook een verzadigd gevoel, dat een aantal uren lang aanhoudt.

Zo kun je deze voedingsmiddelen het beste gebruiken

  • Voeg amandelen toe aan een half glas yoghurt en drie eetlepels havermout.
  • Meng dan alles goed.
  • Consumeer het zo of met een rijpe banaan, die je in kleine stukjes hebt gesneden.

Dit zorgt voor een goede spijsvertering en het voorkomt ongemakken in de maag. Het zorgt ervoor dat je een aantal uur een goede gemoedstoestand zal hebben.

Als je deze voedingsmiddelen met fysieke beweging combineert, zal je zeker weten je goede gemoedstoestand vaker en langer vol kunnen houden. Dit zal de manier hoe je met de mensen in je omgeving omgaat met 100% verbeteren. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.