Afvallen tijdens de overgang is mogelijk met dit dieet

Om je doelen te bereiken, mag je niet opgeven en moet je op zoek gaan naar alternatieven.
Afvallen tijdens de overgang is mogelijk met dit dieet
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Ja, afvallen tijdens de overgang is mogelijk. Het is allemaal een kwestie van rekening houden met bepaalde factoren en zoeken naar de beste opties voor jou persoonlijk. Elke vrouw wil er goed uitzien en een mooi figuur hebben, ongeacht hoe oud ze is. En hoe dan ook, wie wil zich nu niet zo goed mogelijk voelen en dit ook uitstralen?

Tijdens de overgang, wanneer je vanuit een vruchtbaar stadium overgaat in een niet-vruchtbaar stadium, vinden er een aantal veranderingen plaats in je lichaam. Veel vrouwen komen aan als gevolg van deze veranderingen. En dit wordt vaak als onaangenaam of ongemakkelijk beschouwd.

Daarom gaan veel vrouwen op zoek naar het juiste dieet waarmee ze kunnen afvallen tijdens de overgang en zodoende hun zelfvertrouwen te herstellen en hun zelfrespect te verbeteren.

Ja, afvallen tijdens de overgang is mogelijk

Hoewel er geen universele regel bestaat die op elke vrouw kan worden toegepast, kunnen we je wel een aantal aanbevelingen geven die eigenlijk uitstekende richtlijnen zijn voor iedereen.

Deze aanbevelingen omvatten gezonde leefgewoontes zoals: gehydrateerd blijven, voldoende bewegen en natuurlijk een voedzaam dieet aanhouden dat je lichaam de voordelen biedt die het nodig heeft.

Dit zijn de fundamentele basiselementen voor elk dieet.

Je lichaam functioneert op basis van je gewoontes – dus als je veel slechte gewoontes hebt is de kans groot dat je niet zult profiteren van de beste resultaten. Zoals het gezegde luidt, ˝je bent wat je eet.˝

Het is niet de bedoeling dat je gaat overdrijven en allerlei dingen verboden maakt voor jezelf. Het gaat erom dat je je lichaam helpt om de juiste voeding binnen te krijgen.

Daarom delen we in dit artikel een zeer eenvoudig dieet dat voor iedereen haalbaar is. Je zult merken dat je met een beetje inspanning en een goede instelling niet alleen kunt afvallen tijdens de overgang. Je kunt ook je gezondheid in het algemeen verbeteren en ervoor zorgen dat je jezelf een stuk beter voelt.

Het ideale dieet voor vrouwen in de overgang

1. Beperk de hoeveelheid koolhydraten die je binnenkrijgt

Afvallen tijdens de overgang door minder koolhydraten te eten

Wanneer je naar de supermarkt gaat om de nodige dingen in huis te halen, is het verstandig om koolhydraten in het vervolg zoveel mogelijk te vermijden. Hierdoor zul je met meer overtuiging aan je dieet kunnen beginnen. Bovendien zal je gezondheid je er zeer dankbaar voor zijn.

Als we zeggen koolhydraten, dan hebben we het over pasta, brood, gefrituurd voedsel en nog een hele hoop andere producten. Dit soort voedingsmiddelen zorgen er namelijk voor dat je lichaam meer vet opslaat. Dit draagt ​​natuurlijk bij aan gewichtstoename – en dat wil je niet, toch?

2. Neem meer groenten op in je dieet

Afvallen tijdens de overgang is mogelijk door meer groenten te eten

Tijdens de overgang doen er zich veel veranderingen voor, zelfs in je eetlust. En al deze veranderingen maken het zeer lastig om je dieet aan te passen. Gelukkig zijn groenten een geweldige bron van antioxidanten, vitamines en mineralen. De beste groenten die je als vrouw in je dieet kunt opnemen zodat je kunt afvallen tijdens de overgang zijn:

  • Tomaten
  • Wortelen, rijk aan vitamine A, E en D
  • Sla, voor salades en allerlei andere gerechten
  • Broccoli, de beste bron van antioxidanten
  • Uien, bevatten veel mineralen, antioxidanten en zelfs calcium
  • Paprika’s, die aan bijna elk gerecht kunnen worden toegevoegd om het een bijzondere smaak te geven

3. Het is geen mythe: je hebt calcium nodig

Verschillende bronnen van calcium

Waarschijnlijk heb je al vaker gehoord dat je naarmate je ouder wordt meer calcium nodig hebt. Maak je geen zorgen – het goede nieuws is dat het niet zo saai hoeft te zijn als het innemen van tabletten en supplementen om meer van dit mineraal binnen te krijgen. Melk, yoghurt en noten zijn eigenlijk perfect voor jou en ze zijn rijk aan calcium.

Vergeet niet dat je je dieet in balans moet houden en kunt verbeteren door voldoende aan lichaamsbeweging te doen. Een sedentaire levensstijl is absoluut niet je vriend, vergeet dit nooit.

4. Probeer minder rood vlees en juist meer vis te eten

Rauw stuk vlees

Tijdens de overgang zet je lichaam rood vlees om in een overdaad aan koolhydraten en dit hoopt zich meestal op rond je middel. Dit is natuurlijk contraproductief als je juist wilt afvallen of je ideale gewicht wilt behouden.

Je kunt rood vlees vervangen door vis en zeevruchten. Deze producten uit de zee bieden uitstekende gezondheidsvoordelen en zijn bovendien ook hartstikke lekker. Er bestaan enorm veel smakelijke manieren om vis te bereiden.

Geef deze tips een kans en ontdek dat afvallen tijdens de overgang wel degelijk mogelijk is! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.