5 heerlijke rauwe voedingsmiddelen voor een platte buik

Ui helpt om het metabolisme van het lichaam te versnellen en verlaagt de bloedsuikerspiegel. Je zou het altijd rauw moeten eten, want wanneer je het kookt, kunnen tot wel 60% van de bevorderlijke enzymen verloren gaan.
5 heerlijke rauwe voedingsmiddelen voor een platte buik
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 09 februari, 2019

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord over de voordelen van diëten met rauwe voedingsmiddelen om je figuur te vormen en te helpen bij het verliezen van gewicht. Wanneer we het over deze heerlijke rauwe voedingsmiddelen hebben, dan bedoelen we niet dat je moet beginnen met het eten van ongekookte vlees en vis. Laat het woord je niet afschrikken!

Volgens voedingsdeskundigen zal je dagelijkse inname van rauw fruit en groenten verhogen je niet alleen helpen om meer vet te verbranden, maar ook verscheidene ziektes voorkomen en zelfs het verouderingsproces vertragen. We weten zeker dat het artikel van vandaag je zal interesseren.

De vele voordelen van het eten van deze heerlijke rauwe voedingsmiddelen

Rauwe groenten

Er zijn een hoop voedingsmiddelen beschikbaar die meer voordelen hebben wanneer ze rauw gegeten worden in plaats van wanneer ze gekookt zijn. Rauwe voedingsmiddelen zijn rijk aan vitaminen, mineralen en spijsverteringsenzymen die je een meer verzadigend gevoel geven.

Onthoud dat het belangrijk is om te weten waar je rauwe fruit en groenten vandaan komen. Met hoe minder chemicaliën en pesticiden ze in aanraking komen tijdens de teelt, hoe beter. Denk dus goed na over het kiezen van biologische producten in plaats van minder natuurlijke varianten.

Wat voor voordelen hebben deze heerlijke rauwe voedingsmiddelen voor je?

Zeg gedag tegen een opgeblazen maag

Als je normaal gesproken last hebt van indigestie of darmgas na het eten, dan zal het kiezen van vijf stukken fruit en groenten per dag je helpen om deze vervelende problemen te bestrijden. Kauw langzamer en je voedsel zal beter aankomen bij de maag.

Je kan ook enzymen activeren die de spijsvertering bevorderen en helpen om voedingsstoffen te absorberen. En vergeet niet dat het eten van deze heerlijke rauwe voedingsmiddelen de beste manier is om constipatie te vermijden.

Je zal je meer verzadigd voelen

Het eten van heerlijke rauwe voedingsmiddelen helpt niet alleen om meer voedingsstoffen te absorberen, maar ze activeren ook neurotransmitters in de hersenen die het lichaam laten weten dat je vol zit. Ze verhogen zelfs de serotoninewaarden die je gemoedstoestand verbeteren.

Vertraagt het proces van veroudering

Wil je echt die vervelende rimpels vermijden? Nou, het is niet zo dat deze heerlijke rauwe voedingsmiddelen ze voor altijd voorkomen, maar ze kunnen de verschijning vertragen dankzij het hoge gehalte antioxidanten.

Tijdens een onderzoek naar het verouderingsproces uitgevoerd in het Research Center for Human Nutritrion gaf dr. Jean Mayer van de Tufts University in Boston aan dat het dagelijks eten van rauwe soorten fruit en groenten je meer antioxidanten geeft om de veroudering van de hersenen en andere degeneratieve ziektes te bestrijden, zoals Alzheimer bijvoorbeeld.

Balans tussen natrium en kalium

Wist je dat het eten van rauwe groenten een geweldige manier is om kalium binnen te krijgen? Sommige soorten fruit en groenten zijn geweldig voor het bestrijden van een overtollige hoeveelheid natrium in het lichaam en om de balans te herstellen die nodig is voor een goede gezondheid.

Ideaal voor gewichtsverlies

Personen die bepaalde soorten rauwe voedingsmiddelen aan hun dagelijkse dieet toevoegen, vinden dat het hen helpt om gewicht te verliezen. Deze techniek is erg effectief, omdat het hen helpt om zich meer verzadigd en gevoed te voelen door voedingsmiddelen die weinig calorieën en vetten bevatten.

Onthoud echter dat het volgen van dit soort diëten een hoop wilskracht vereist. Je moet vijf porties rauwe soorten fruit en groenten eten gedurende de dag en daarnaast zaden en spruiten. Ze combineren met andere voedingsmiddelen zal je de proteïnen geven die je nodig hebt en je zal die platte buik krijgen die je zo graag wilt hebben, maar zoals gezegd vergt het een hoop toewijding.

Wat zijn de beste voedingsmiddelen?

Broccoli en waterkers

Broccoli

Je weet vast al hoe gezond broccoli en waterkers zijn. We hebben er meerdere keren over geschreven op onze website en raden aan om ten minste twee tot drie porties per week te eten… maar wist je dat ze beter voor je zijn wanneer je ze rauw eet?

Wanneer deze twee groenten gekookt worden, verliezen ze de enzymen die kanker bestrijden en de spijsvertering verbeteren. Om rauw van ze te genieten, hoef je ze alleen maar in erg kleine stukjes te snijden en te combineren met spruitjes en andere voedingsmiddelen. Ze zijn geweldig voor het behouden van een gezond gewicht.

Rode paprika

Paprika

Dit vetvrije voedsel is ideaal voor het versnellen van je metabolisme. Rode paprika’s zijn altijd gezonder als je ze rauw eet. Ze helpen om constipatie te bestrijden en kunnen makkelijker verteerd worden in hun rauwe vorm. Daarnaast bieden ze je ook meer vitaminen en antioxidanten. Voeg dunne reepjes rode paprika toe aan je salades.

Uien

Uien

Houd je van uien? Ze voegen een fijne smaak toe aan je recepten, die unieke smaak die zo goed samen gaat met zoveel dingen, maar je zou moeten weten dat wanneer je uien kookt je tot wel 60% van de gezonde mineralen en antioxidanten die ze bieden kwijtraakt. Je kan het beste uien rauw eten, maar niet in overtollige hoeveelheden.

Ze zullen je metabolisme versnellen en daarnaast zal je profiteren van een substantie die bekent is als glucokinine. Dit helpt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Het is fantastisch!

Groene appel

Groene Appel

Sla de jam en natuurlijke sappen over. Je kan het beste rauwe groene appels in de ochtend eten , inclusief de schil. Dit is een gezonde manier om voor je lichaam te zorgen, meer vet te verbranden en die platte buik te krijgen waar je zo hard voor aan het werken bent.

Knoflook

Knoflook

Wanneer je een hoop rijst of vlees aan je dieet toevoegt, dan consumeer je vaak ook voldoende knoflook. Het voegt smaak en pittigheid toe. Maar als je knoflook rauw eet, dan krijg je veel meer voordelen. Dit komt doordat de allicine verloren gaat wanneer je knoflook kookt. Dit is een component die fungeert als een natuurlijk antibioticum en reinigingsmiddel in het lichaam.

Waarom begin je je ochtend niet met een glas water en een teentje knoflook


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.