4 manieren om gewicht te verliezen met aloë

Aloë helpt het lichaam schadelijke stoffen en andere afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. In combinatie met aardbeien, ananas of gember kan je er een heerlijk drankje van maken. Gebruik dit reinigende dieet minstens 10 dagen op rij.
4 manieren om gewicht te verliezen met aloë
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 29 november, 2018

Is het mogelijk om gewicht te verliezen met aloë? Hoogstwaarschijnlijk heb je al over dit natuurlijke product gehoord, dat in populariteit stijgt dankzij zijn wonderbaarlijke eigenschappen voor de gezondheid.

Het zou kunnen helpen gewicht te verliezen dankzij de ontgiftende eigenschappen en het vermogen om overtollig vet te verwijderen. In onderstaand artikel zullen we je vier manieren tonen waarop je aloë kan gebruiken om gezond gewicht te verliezen!

Gewicht verliezen met aloë vera?

Wegen

De eigenschappen van aloë vera die je helpen gewicht te verliezen worden steeds bekender. Elke dag worden nieuwe toepassingen gevonden voor deze stekelige vetplant en zijn wonderbaarlijke doorschijnende gel.

Het is een volledig natuurlijk product. Wanneer je het toevoegt aan je dieet kan het gewichtsverlies stimuleren. Het gebruik van aloë wordt dan ook aangeraden door voedingsspecialisten. Waarom kunnen we nu juist gewicht verliezen met aloë?

 • Aloë vera staat naar het schijnt ver boven andere natuurlijke producten als het aankomt op ontgiftende eigenschappen, die je lichaam helpen afvalstoffen te verwijderen. Dit komt grotendeels door één bestanddeel, namelijk aloïne.
 • Wist je bovendien dat de aloëplant ook zou helpen om vet te verbranden? Inderdaad, deze plant zou het metabolisme en de productie van vetzuren stimuleren. Zonder enige twijfel is dit een grote hulp in het verwijderen van overtollig vet uit het lichaam.
 • Vergeet bovendien ook niet dat aloë een natuurlijk laxeermiddel is. Het stimuleert de werking van de ingewanden, verwijdert schadelijke stoffen uit het lichaam, zorgt voor een betere vertering van je voedsel.

Manieren om gewicht te verliezen met aloë vera

De makkelijkste manier om gewicht te verliezen met behulp van aloë vera is het sap ervan te drinken als een smoothie. Zo maximaliseer je hert reinigende effect en de vetverbrandende eigenschappen van de plant. Bekijk onderstaande recepten:

1. Aloësap met citroen

al1

Dit sapje zou je iedere ochtend voor het ontbijt moeten drinken. Nadien zou je ook een uur lang niets mogen eten. Hierdoor kan je lichaam schadelijke stoffen misschien elimineren en start je de dag met een “schoon” lichaam.

 • Om dit drankje te bereiden heb je het sap van één citroen nodig, dat je in een glas doet met een eetlepel aloëveragel van de plant.
 • Verzamel de gel voorzichtig.
 • Gebruik een mes om het aloëblad in de lengte door te snijden en de gel van de binnenkant van het blad te schrapen.
 • Verwarm alle ingrediënten terwijl je lichtjes roert, totdat de gel volledig gemengd is met het sap van de citroen.
 • Voeg er nog een eetlepel honing aan toe en drink het op terwijl het nog warm is.

2. Aloëverasmoothie met sinaasappel en aardbeien

Smoothie met Aloë Vera, Aardbei en Sinaasappel

Wist je dat aardbeien zeer goed zijn als je gewicht wil verliezen? Inderdaad, ze zijn erg laag in calorieën en kunnen zelfs makkelijk door diabetici gegeten worden.

Ze bevatten bovendien zeer veel vezels, het zijn natuurlijke diuretica en ze fungeren als een grondige reiniger voor het lichaam, aangezien ze de eliminatie van afvalstoffen stimuleren en vochtophoping tegen gaan.

Door ze te combineren met sinaasappelen en aloë krijg je een fantastisch drankje voor het lichaam en het bloed.

De smoothie is ideaal voor het verwijderen van overtollig vet en stimuleert bovendien het spijsverteringsstelsel.

 • Om het te bereiden snijd je drie aardbeien in stukken
 • Pers een verse sinaasappel en neem je een eetlepel aloëveragel van het blad van de plant.
 • Doe dit samen met een halve kop water in de blender.
 • Meng het tot je een gladde drank krijgt.
 • Het drankje drink je het beste in de ochtend.

3. Sap van ananas, komkommer en aloë

Sap met Aloë Vera en Ananas

Wanneer moet je dit sapje drinken? Wel, wacht het beste tot na de lunch. Op dat moment kunnen we het meest gebruik maken van het vermogen van de ananas om de spijsvertering te stimuleren en het lichaam te ontgiften.

Hierdoor zal het ook helpen bij het elimineren van overtollig vet. Komkommer is dan weer een goede hydraterende groente, wat de vertering in de maag nog verder zal stimuleren.

 • Om het drankje te bereiden heb je een halve komkommer, een stuk ananas, een eetlepel aloëgel en een kop water nodig.
 • Meng alle ingrediënten in de blender totdat je een glad sapje krijgt.
 • Drink het na de lunch en je zal je fantastisch voelen.

4. Thee van aloë vera en gember

Deze thee is ideaal voor de namiddag. Je bent waarschijnlijk wel al vertrouwd met de goede eigenschappen van gember: het werkt ontstekingsremmend, het ontgift, het voorkomt vochtophoping en het stimuleert de vertering.

In combinatie met aloë helpt het bovendien overtollig vet in het lichaam te elimineren.

 • Om deze heerlijke thee te bereiden rasp je een eetlepel gember.
 • Breng je dit samen met een theelepel aloëgel (dit is minder dan we in voorgaande recepten gebruikten!) en een kop water aan de kook.
 • Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, zet je het vuur uit en laat je het 10 minuten afkoelen.
 • Geniet ervan!

Bijkomend advies

Gezond Gewicht Verliezen

Onthoud dat aloë een goede toevoeging kan zijn aan je huidige dieet om gewicht te verliezen. Dit dieet moet echter laag in ongezonde vetten en suikers zijn. Eet dus meer salades, groenten en fruit, terwijl je verwerkt voedsel, geraffineerde bloem, en frisdranken mijdt.

Overdrijf niet met aloë. Volg het dieet niet langer dan 10 dagen en vergeet ook niet dat je met vragen of zorgen altijd kan aankloppen bij je arts of diëtist. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Misawa E., Tanaka M., Nabeshima K., Nomaguchi K., et al., Administration of dried aloe vera gel powder reduced body fat mass in diet induced obesity (DIO) rats. J Nutr Sci Vitaminol 2012. 58 (3): 195-201.
 • Carr AC., Maggini S., Vitamin C and immune function. Nutrients, 2017.
 • Mashadi NS., Ghiasvand R., Askari G., Hariri M., et al., Efectos antioxidantes y antiinflamatorios del jengibre en la salud y la actividad física: revisión de la evidencia actual.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.