Kaneel en honing bij het tegengaan van artritis

· 26 juni 2015

Kaneel en honing vormen samen een uiterst krachtig mengsel, dat eigenschappen bevat die artritis tegen kunnen gaan. Het zelfgemaakte middeltje wordt in de natuurlijke geneeskunde dan ook al jaren gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, in het bijzonder inflammatoire aandoeningen.

De kracht van kaneel tegen artritis

Naast andere bestanddelen bevat kaneel etherische oliën, cinnamaldehyde, melatonine, tannine en coumarine. Deze stoffen hebben thermische effecten op het lichaam en dit is precies de reden waarom ze zo kalmerend werken tegen pijn. Voor de behandeling van artritis kan kaneel het beste uitwendig worden toegepast op het aangedane lichaamsdeel.

Honing en de behandeling van artritis

Honing is een ingrediënt dat al eeuwenlang wordt geroemd om zijn krachtige eigenschappen, die heel wat voordelen bieden voor de gezondheid.

De chemische samenstelling van honing is erg complex, zelfs zo complex dat de wetenschap tot op de dag van vandaag nieuwe bestanddelen ontdekt, die honing nog beter voor de gezondheid maken. Hierdoor wordt honing beschouwd als één van de meest complete geneesmiddelen die men in de natuur kan vinden. Honing kan zowel uit- als inwendig worden toegepast, zo wordt het natuurlijke goedje veel gebruikt in drankjes.

Dankzij zijn krachtige anti-microbiële en anti-inflammatoire eigenschappen is honing uiterst behulpzaam bij het behandelen van huid– en brandwonden.

Hoe kan ik honing en kaneel het beste gebruiken om artritis te behandelen?

Voor de behandeling van de pijnlijke inflammatie die door artritis wordt veroorzaakt, wordt binnen de natuurlijke geneeskunde aangeraden om een combinatie van kaneel en honing zowel inwendig als uitwendig te gebruiken.

Voor inwendig gebruik kun je het beste een aftreksel maken van in stukjes gebroken kaneelstokjes. Laat het aftreksel even rusten en voeg vervolgens een à twee theelepels honing toe. Mensen met diabetes zouden deze behandeling onder controle moeten toepassen.

Voor uitwendige toepassingen kun je kompressen maken met warm kaneelwater en wat honing en deze plaatsen op de aangedane gebieden. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op onderzoek dat is gedaan in Kopenhagen. In deze onderzoeken werd het effect van kaneel en honing bij de behandeling van vele aandoeningen duidelijk aangetoond, vooral bij het verzachten van de pijnlijke symptomen die door artritis worden veroorzaakt.