4 ingrediënten die snel werken voor een plattere buik

Als je een plattere buik wilt, dan moet je goed advies opvolgen. Het toevoegen van deze vier ingrediënten aan je dieet zal je helpen om je buik in een mum van tijd in vorm te krijgen. Probeer het zelf!
4 ingrediënten die snel werken voor een plattere buik
Maria Patricia Pinero Corredor

Beoordeeld en goedgekeurd door de diëtist Maria Patricia Pinero Corredor.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Bedenk dat er geen wonder bestaat om in een week 10 kg te verliezen en een plattere buik te krijgen zonder een serieus gezondheidsrisico te lopen. Om gewicht te verliezen en die resultaten te behouden, moet je bewegen en op je dieet letten.

Smoothie voor een plattere buik

Zonder verder oponthoud zijn de vier ingrediënten die het beste zijn voor een plattere buik: ananas, broccoli, komkommer en selderij. Je kunt ze mengen in een eersteklas ontgiftings-smoothie. Voor de smoothie heb je nodig:

 • 1 stengel selderij
 • 1 middelgrote komkommer
 • 3 schijven verse ananas
 • 1 beker (van 250 ml) vol met gesneden peterselie

Bereiding

 • Het eerste dat je moet doen, is de groenten en ananas wassen en ook de schil verwijderen.
 • Doe daarna alles in een blender en mix tot het mengsel homogeen is.
 • Voeg geen ingrediënten toe zoals zout, zwarte peper, suiker of alternatieven voor suiker.

Aanbevelingen voor het drinken van de smoothie

Om de voordelen ervan te garanderen, moet je deze ananas- en groentesmoothie binnen 15 minuten na bereiding ervan opdrinken om ervoor te zorgen dat het zijn eigenschappen niet verliest.

Je moet proberen om het in de ochtend op een lege maag te drinken. Zorg ervoor dat je de smoothie combineert met lichaamsbeweging en een gezond dieet, want dan zorgen ze voor resultaten tijdens de eerste week. Binnen zes dagen zul je een plattere buik zien.

De voordelen van de smoothie

Je vraagt je waarschijnlijk af, wat deze drank zo krachtig maakt en hoe hij zoveel snelwerkende voordelen kan hebben? Dat komt doordat de ingrediënten namelijk de perfecte mix zijn.

Selderij

smoothies met selderij
Om te beginnen is er selderij, dat is een caloriearme groente: 100 g selderij bevat slechts 16 kcal. Het is ook een vezelrijk voedingsmiddel. Eigenlijk zijn het de vezels die in de maag al helpt om een vol gevoel te krijgen.

Bovendien is volgens sommige studies iets simpels als het verhogen van de inname van de hoeveelheid vezels in onze voeding één van de belangrijkste componenten die ons helpen om gewicht te verliezen.

Komkommer

Zoals we bij de selderij zagen, voorzien komkommers ons ook van vezels en weinig calorieën. Komkommers bestaan voor 95% uit water, waardoor je gemakkelijker 2 liter water per dag binnen krijgt, die wordt aanbevolen voor gewichtsverlies.

Peterselie

Glas met smoothie van peterselie
Voortgaand op onze lijst, is peterselie een ander gezond voedingsmiddel. Het bevat veel vezels: 4,5 g voor elke 100 g peterselie.

We moeten ook weten dat dezelfde hoeveelheid komkommer en selderij respectievelijk 0,9 g en 1,6 g aan vezels bevat. Dat betekent dat peterselie een licht, natuurlijk vochtafdrijvend effect heeft.

Ananas

Als het om ananas gaat, bevat 100 g van deze vrucht 1 g onoplosbare vezels en 60 kcal. Bovendien maakt ananas de smoothie smakelijker en werkt het als een vochtafdrijver, wat helpt om vloeistoffen uit het lichaam te verwijderen.

De beste tijd om ze te eten en andere opties voor vetverbranding

vet op de buik
Zoals we eerder hebben vermeld, geeft deze smoothie de beste resultaten op een lege maag. Je moet ook proberen om het één keer per dag te drinken, maar dit hangt af van je behoefte aan gewichtsverlies. Als je vet wilt verbranden, probeer dan de volgende smoothie.

Ingrediënten:

 • Peer
 • Kiwi
 • Granaatappel
 • Sinaasappel of citroensap

Bereiding:

 • Was eerst alle ingrediënten, verwijder alle zaden en snij de vruchten fijn.
 • Doe ze in de blender.
 • Bewerk het daarna met water of voeg sinaasappelsap of citroensap toe om een gelijkmatige melange te maken.
 • Giet het vervolgens in een glas en geniet ervan.

Deze eenvoudige smoothie heeft een krachtig vochtafdrijvend effect dankzij het hoge vezelgehalte. Bovendien is het een goede optie als je probeert om je bloeddruk op natuurlijke wijze te verlagen. Het reinigt het bloed en verlaagt het cholesterol. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Miketinas DC, Bray GA, Beyl RA, Ryan DH et al. Fiber Intake Predicts Weight Loss and Dietary Adherence in Adults Consuming Calorie-Restricted Diets: The POUNDS Lost (Preventing Overweight Using Novel Dietary Strategies) Study. J Nutr. 2019 Oct 1;149(10):1742-1748.
 • Hostleter G, Rield K, Schwartz S. Endogenous Enzymes, Heat, and pH Affect Flavone Profiles in Parsley (Petroselinum crispum var. neapolitanum) and Celery (Apium graveolens) during Juice Processing. J. Agric. Food Chem. 2012; 60(1):202–208.
 • Stelmach-Mardas M, Rodacki T, Dobrowolska-Iwanek J, Brzozowska A et al. Link between Food Energy Density and Body Weight Changes in Obese Adults. Nutrients. 2016 Apr 20;8(4):229.
 • Farzaei MH, Abbasabadi Z, Ardekani MR, Rahimi R et al. Parsley: a review of ethnopharmacology, phytochemistry and biological activities. J Tradit Chin Med. 2013 Dec;33(6):815-26.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.