21 manieren om 500 calorieën per dag te verliezen

31 juli 2015

Als je het je maar niet lukt om af te vallen, is dat wellicht omdat je je gewoonten nog steeds niet genoeg hebt veranderd. Neem een kijkje in het volgende artikel, waarin we je vertellen over 21 manieren om per dag tot wel 500 calorieën te verliezen. Het is niet onmogelijk en het is het proberen waard.

Hoe verlies je 500 calorieën per dag?

Wees actief

Breng niet de hele dag door met voor de computer of de TV te zitten. Terwijl je bijvoorbeeld praat aan de telefoon loop je rond de kamer of het kantoor of beweeg eens je benen en voeten op de beat van een nummer in je hoofd. Alles om te voorkomen dat je inactief bent.

Eet geen noten

Vooral als ze in een grote schaal liggen. Volgens de onderzoekers is het: hoe groter de portie, hoe meer je eet. Hoewel noten goed zijn voor je hart, bevatten ze een grote hoeveelheid calorieën (1 handvol bevat 175 calorieën). Als je er veel van eet, kies dan voor pistachenoten, omdat dezelfde hoeveelheid slechts 80 calorieën bevat.

noten

Eet niet voor de tv

Volgens een studie eet je op deze manier bijna 300 calorieën meer, omdat je geen aandacht besteedt aan wat je eet. In plaats daarvan ga je beter aan een tafel zitten om te eten, met de TV uit. En in plaats van het kijken naar een film na het eten, kun je profiteren van deze tijd om een wandeling te maken.

Zijn salades het gezondste om te eten? Ja, maar alleen tot op zekere hoogte. Als je er stukjes ham of kaas, bacon, noten, dressing, mayonaise, tempura enz. aan toevoegt, kun je hier van aankomen. Niet meer dan vier ingrediënten is prima.

Gebruik kleinere borden

Gebruik een bord met kleinere afmetingen dan wat je gewend bent. Hierdoor schep je minder voedsel op. Als je hebt geleerd om “je bordje leeg te eten”, zal dit helpen ervoor te zorgen dat je minder eet.

calorieen3

Kies espresso

Koffiematen die worden verkocht in de winkels vandaag de dag zijn overmatig groot. Eén van deze kopjes kan tot wel 670 calorieën bevatten, als je het bestelt met melk of chocolade. Dus is een shot espresso beter, omdat het slechts 30 calorieën bevat.

Tel je snacks

Als je echt chips of koekjes wilt eten, hoeven ze niet per sé verboden te worden. Je kunt een portie van vijf koekjes eten en de rest van het pak bewaren. Een grote kom chips is niet goed, want je zal ze uiteindelijk allemaal opeten, omdat ze super verslavend en heerlijk zijn.

Serveer niet aan tafel

Voorheen zaten gezinnen vaak voor een enorme hoeveelheid pasta of vlees. Dit veroorzaakt dat je steeds weer opnieuw opschept. Echter, als je ervoor kiest om de borden in de keuken al te bereiden en ze zo naar de tafel te brengen, zul je je minder geneigd voelen om te blijven eten.

calorieen4

Zeg “nee” tegen cocktails

Eén glas bevat een hoop siroop, romige toevoegingen, ingeblikte sappen en suikers. Dat betekent dat het bijna 800 calorieën bevat. Vermijd dranken zoals deze en kies voor natuurlijke sappen of cocktails, die citrus bevatten.

Eet minder pasta

Een bord pasta (zonder saus) bevat wel 220 calorieën. Indien we meer “smaak” hieraan toevoegen, kan dit aantal vervijfvoudigen. Kies volkoren pasta als alternatief.

Nodig minder mensen tegelijk uit

Als je eet met meer dan zeven mensen, zal je portie zeker groter zijn. De reden is dat als je meer mensen in het huis hebt, je de hoeveelheid voedsel die je maakt zal verdubbelen of verdrievoudigen, omdat je denkt dat het niet genoeg zal zijn.

Eet niet je hele bord leeg

Experts in gewichtsverlies zeggen dat je 25% van je bord moet laten liggen. De resten kun je aan de hond geven of zelfs bewaren voor de lunch van de volgende dag.

Bestel een klein menu

In fastfoodrestaurants bijvoorbeeld, bieden ze de mogelijkheid om je menu groter te maken. Dat is slecht voor je gezondheid. Hetzelfde gebeurt in sommige restaurants. Een gedeeld menu met friet en dessert kan je een hoop calorieën besparen.

Sla de smoothies over

Ze zijn erg lekker en verfrissend in de zomer, maar ook zeer hoog in calorieën. Een groot glas met banaan, melk en suiker bevat ten minste 800 calorieën. Kies voor vruchtensappen.

smoothie

Besteed aandacht aan “verborgen” olie

Het is beter om maaltijden te bereiden met water of bouillon in plaats van olie, omdat elke eetlepel 124 calorieën bevat.

Slaap voldoende

Mensen die minder dan 7 uur per dag slapen eten meer, volgens een recente studie. Als je niet af en toe een dutje doet, zou je misschien een hapje eten. Je zult 100 calorieën besparen door te slapen.

Wees de gastheer/vrouw

De taak van het naar de supermarkt gaan, het koken, schoonmaken, het dekken van de tafel enz. maakt dat je veel calorieën verbrandt. Dat is de reden waarom het uitnodigen van mensen bij je thuis een geweldig idee is om jezelf toe te staan dat ijsje te eten.

Zeg nee tegen frisdranken

Een glas van een suikerhoudende drank bevat bijna 200 calorieën. Als je twee of drie glazen ervan drinkt, zal je deze grenzen overschrijden. Er is niets beter dan water om je dorst te lessen.

Vul jezelf met minder

Het is mogelijk om je maag te verleiden tot het eten van minder. Voor het eten van lunch of diner drink je bijvoorbeeld een kop soep. Dat is laag in calorieën en zorgt dat je later minder zal eten.

Besteed aandacht aan de signalen

Je maag geeft “signalen” als hij vol is. Het is een goed idee om naar dit signaal te luisteren. In plaats van te kijken naar het bord, luister je eerst naar je lichaam. Het zal je vertellen wanneer je moet stoppen met eten.

Kies dranken zonder suiker

Ook al drink je thee, als je een paar eetlepels suiker toevoegt, kan het leiden tot gewichtstoename. Kies andere natuurlijke zoetstoffen zoals stevia of leer om minder suiker toe te voegen aan je infusies.

thee

Afbeeldingen met dank aan: Quinn Dombrowski, Iain Buchanan, Clemens v VOGELSAN, Bev Sykes, Midiman, Josep Ma Rosell, Matt, Selina.
Bekijk Ook