12 geweldige trucs zodat je schoenen geen pijn doen

De meeste mensen hebben wel eens pijn mee gemaakt door hun lievelingsschoenen, die te ongemakkelijk waren. Het materiaal waar ze van worden gemaakt, hun design en hun accessoires bepalen in het algemeen hoe oncomfortabel of comfortabel de schoenen zijn om te dragen. Het probleem is dat je er niet altijd achter kunt komen wat het probleem veroorzaakt, want soms merk je niets als je ze voor het eerst past.
12 geweldige trucs zodat je schoenen geen pijn doen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Daarom is het goed om een paar trucs te kennen om je schoenen aan te kunnen passen aan je voeten, zelfs als dit betekent dat hun vorm daardoor verandert. Hieronder geven we de twaalf simpelste manieren om ervoor te zorgen dat je schoeisel geen pijn doet, zodat je ze nooit meer weg hoeft te gooien. Laten we eens kijken!

1. Draag twee paar sokken

Sokken

Als je schoeisel een beetje te krap zitten en ze oncomfortabel aanvoelen, is de oplossing om twee paar dikke sokken aan te trekken, en dat een paar minuten per dag. Duw je voeten in de te krappe schoen, loop er vervolgens even in en na een paar dagen zal de schoen wijder en comfortabeler zijn.

2. IJszak

Zak IJs in Schoen

De truc met een zakje ijs is heel populair, omdat dit schoenen die te klein zijn namelijk groter maakt. Vul een zak met water en doe die vervolgens in je schoenen. Laat je schoenen dan een dag of twee in de vriezer staan. Als het water bevriest, zetten de schoenen uit en zullen ze daarna fijner zitten.

3. Spuit haarlak op je schoenen

Spray op Schoenen

Om te voorkomen dat je voeten uit een zweterige schoen schuiven, kun je een beetje hairspray in de schoenen spuiten, maar zonder dat het te nat wordt. We raden dit echter vooral aan bij schoenen met erg hoge hakken of een open teen.

4. Gebruik twee inlegzolen

Inlegzolen

De klassieke truc voor schoenen die erg uitrekken of vanwege een andere reden te groot uitvallen, is twee inlegzolen gebruiken. Je kunt deze namelijk makkelijk in winkels kopen en ze kunnen bovendien ook thuis worden gemaakt van karton of vinyl.

Als dit een noodsituatie is en je geen inlegzolen hebt, kun je dit probleem echter ook oplossen met inlegkruisjes. Hoewel het vreemd klinkt, blijven ze door de plakrand goed vastzitten in de schoen, waardoor ze comfortabeler worden.

5. Gebruik een beetje deodorantstick

Deodorant op Voeten

Als je pijn of schaafwonden hebt, kun je een deodorantstick gebruiken en op de getroffen gebieden smeren. Dit product zal er namelijk voor zorgen dat je huid niet schaaft, zodat je geen blaren krijgt.

6. Gebruik een haardroger

Haardroger

De warmte van de haardroger kan schoenen zachter maken, waardoor ze zich beter naar je voeten vormen. Doe een paar dikke sokken aan, zet de haardroger vijf tot tien minuten aan.

7. Gebruik zelfklevende bescherming

Beschermkussentjes

Beschermende strips of plakband zijn geschikt voor het voorkomen dat schoenriemen wrijven of blaren veroorzaken. Plak ze aan de randen en zorg ervoor dat ze goed vastzitten, zodat ze niet aan je voeten of enkels gaan plakken.

8. Schuur de zolen

Schoenzool Schuren

Een simpel stuk schuurpapier voor hout kan helpen bij het minder glad maken van de zolen, zodat je niet meer uitglijdt. Wrijf het schuurpapier over de zolen om een goede textuur te creëren.

9. Bedek de bandjes met katoen

Stof om Slippers

Synthetische riemen op sommige sandalen of slippers kunnen blaren en letsels veroorzaken op de rug van de voet. Om dit te voorkomen en om een comfortabeler gevoel te creëren, kun je echter een paar stukken katoen gebruiken om de bandjes mee te bedekken.

10. Koop siliconen beschermers

Hielpads

Er zijn momenteel siliconen beschermers verkrijgbaar bij winkels die kunnen voorkomen dat wrijving en pijnlijke blaren ontstaan.

11. Doe een krant met alcohol in de schoen

Krant in Schoen

Om voeten te verzachten en om te voorkomen dat ze pijnlijk worden, kun je een bal maken van een krant en deze vervolgens in alcohol laten weken. Dan doe je deze in je schoenen. Wacht ten slotte een paar dagen om het te laten drogen en daarna zal je schoeisel groter en zijn en zich vormen naar je voeten.

12. Vaseline

Vaseline

Het toepassen van een beetje vaseline op je voeten zorgt ervoor dat ze gehydrateerd blijven en het voorkomt bovendien letsel veroorzaakt door wrijving.

Ben je er klaar voor om je voeten comfortabeler te maken? Gebruik dan deze aanbevelingen en geef de schoenen waar je van houdt nog een kans.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Foot Health. (n.d.) apma.org/learn/FootHealthList.cfm?navItemNumber=498
  • Heel pain (plantar fasciitis). (n.d.). foothealthfacts.org/conditions/heel-pain-(plantar-fasciitis)
  • Heel pain (plantar fasciitis). (n.d.).mydoctor.kaiserpermanente.org/ncal/mdo/presentation/conditions/conditionpage.jsp?condition=Condition_Heel_Pain.xml

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.