Dertien verrassende manieren om vaseline te gebruiken

Vaseline is een erg veelzijdig product. Je kan het op verschillende manieren bij je schoonheidsverzorging gebruiken, van je haar tot je nagels.
Dertien verrassende manieren om vaseline te gebruiken
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Er zijn ontelbare manieren om vaseline te gebruiken. De truc is om de juiste hoeveelheden gebruiken. Want het is een dik product. Je kan het gemakkelijk aanbrengen en het biedt goed weerstand tegen water. Daardoor kan het soms wat moeilijk zijn om het weg te wassen.

Dit product is afgeleid van petroleum. Het is één van de meest gebruikte ingrediënten in make-up en in producten voor lichaamsverzorging. Maar eigenlijk reiken de voordelen van vaseline veel verder dan dat.

Vandaag laten we je kennismaken met de verschillende manieren om dit product dagelijks en op een praktische manier te gebruiken.

Verrassende manieren om vaseline te gebruiken

1. Het zorgt dat parfum langer houdbaar blijft

Vaseline et gebruiken om parfum langer vast te houden

Ben jij één van die mensen die proberen om geurige lotion zoveel mogelijk te hergebruiken maar er nog steeds niet in slagen om de geur te behouden? Dan stellen we hier een eenvoudige oplossing aan je voor. Wrijf een beetje vaseline op de belangrijke plaatsen zoals je hals, je pols en achter de oren.

Vaseline houdt de geur vast en helpt het langer op het lichaam te blijven.

2. Het exfolieert je lichaam

Dankzij zijn textuur is vaseline het perfecte ingrediënt voor zelfgemaakte exfolianten. Meng het met een beetje zeezout of bruine suiker. Smeer het daarna op je lichaam. Was het altijd met veel warm water af.

3. Het hydrateert je ellebogen en je enkels

Vaseline te gebruiken voor je ellebogen

Gebruik dit middeltje op de plaatsen die vaak gemakkelijk uitdrogen zoals de enkels, de ellebogen, de handen en de voeten. Wrijf het met cirkelvormige bewegingen over deze zones. Laat het dan twintig minuten inwerken zodat het goed in de huid kan binnendringen en doeltreffender kan werken.

4. Het helpt vlekken te voorkomen op je huid wanneer je je haren verft

Een ander manier om dit zalfje te gebruiken heeft te maken met haarverzorging. Wist je dat je vlekken op de huid kan voorkomen wanneer je je haren verft door vaseline te gebruiken?

Doe dit door vaseline op je voorhoofd, oren en andere zones te smeren waarop de haarverf kan druppelen en vlekken maken. Als je dan per ongeluk vlekken maakt op je huid, is het dankzij dit middeltje veel eenvoudiger om het schoon te maken.

5. Vaseline geneest open wonden

Vaseline

Als je een open wond hebt, breng dan voorzichtig een beetje vaseline aan om een zichtbaar litteken te voorkomen. Dit product heeft niet alleen een genezend effect. Maar het helpt ook om jeuk te voorkomen.

6. Je kan het gebruiken om make-up te verwijderen

De meeste make-upverwijderaars zijn gemaakt met chemische producten. Misschien merk je het niet. Maar wanneer je ze voortdurend gebruikt, dan zal je huid beschadigingen gaan vertonen. Dit is precies de reden waarom we je aanraden natuurlijke producten zoals vaseline te gebruiken om je gezicht te reinigen.

Met behulp van een wattenbolletje breng je een beetje vaseline aan op je gezicht. Blijf wrijven totdat alle make-up verwijderd is. Was daarna de vaseline met warm water af en klaar!

7. Je kan het op je wenkbrauwen en wimpers gebruiken

Vaseline te gebruiken voor je wimpers

Heb je verwarde en onregelmatig wenkbrauwen, breng dan wat vaseline aan met een wattenstaafje. De vaseline zal als een verstevigende gel werken en de wenkbrauwen in een rechte lijn houden.

Ook voor je wimpers kan het een geweldig hulpmiddel zijn. Breng ‘s avonds zachtjes een beetje vaseline aan op je wimpers. Laat het tot de volgende dag op de wimpers zitten. Herhaal dit enkele dagen. Je zal merken dat je wimpers langer, dikker en stralender zijn.

8. Het zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten

Om ervoor te zorgen dat je oogschaduw langer blijft zitten, gebruik een beetje vaseline op je ooglid. Het werkt als een basis om de kleur en de intensiteit van de oogschaduw te behouden.

9. Het voedt de haren van de wortel tot de haarpunten

Vaseline te gebruiken om haar te voeden

Als je haren traag groeien, gemakkelijk beschadigd raken, of droog en dof zijn, dan is vaseline een bestanddeel dat je zeker kan helpen. Maak gebruik van zijn positieve effecten. Het enige wat je hoeft te doen, is een kleine hoeveelheid vaseline op je hoofdhuid aan te brengen en zachtjes in te masseren.

10. Vaseline kan huiduitslag behandelen

Vaseline is echt geweldig om uitslag te behandelen. Het helpt je om jeuk te verzachten en tegelijkertijd de uitbraakzone te verzachten.

Ontdek ook dit artikel: Wat betekent een jeukende huid?

11. Je kan het gebruiken om vocht in de lippen in te brengen

Vaseline te gebruiken om vocht in de lippen in te brengen

Heb je droge lippen? Dan is vaseline een oplossing want het maakt de lippen vochtig. Je kan een beetje vaseline op de lippen aanbrengen of je kan zelf een lipbalsem maken.

Maak je eigen lipbalsem door een kleine hoeveelheid vaseline au-bain-marie op te warmen. Zodra het warm is, kan je iedere smaak toevoegen die je wilt.

12. Het kan een knoeiboel met nagellak voorkomen

Net als met de vlekken van haarverf kan vaseline ook helpen bij vlekken van nagellak op de handen.

Breng gewoon een beetje vaseline aan rond de nagels voor het geval de nagellak op de huid terechtkomt. Gebruik een wattenbolletje om het teveel aan nagellak te verwijderen.

13. Je kan het gebruiken na het scheren

Na het scheren vaseline te gebruiken

Dit is nog een andere uitstekende manier om vaseline te gebruiken. Breng het na het scheren aan op je huid.

Na het scheren is de huid soms droog en gebarsten. Om dit op te lossen hoef je alleen maar een dunne laag vaseline op de getroffen zone te smeren. Laat het even inwerken. Op die manier zorg je ervoor dat je de huid hydrateert.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.