Acht tips voor het krijgen van aantrekkelijke wimpers

Op zoek naar een manier om langere, vollere en aantrekkelijke wimpers te krijgen? We geven je in dit artikel acht tips hoe je op een natuurlijke manier dit doel kan bereiken!
Acht tips voor het krijgen van aantrekkelijke wimpers

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Aantrekkelijke wimpers zijn niet alleen de perfecte aanvulling om te pronken met een mooi uiterlijk. Wanneer het over je gezondheid gaat, dan zijn ze onontbeerlijk om de ogen te beschermen tegen externe elementen.

Het verzorgen van de wimpers werd tot voor kort verwaarloosd. Maar tegenwoordig erkennen veel mensen dat het belangrijk is om er aandacht aan te besteden en te voorkomen dat ze verzwakken en uitvallen.

Net zoals het haar dat zich op andere delen van het lichaam bevindt, kunnen ook deze haren zwakker worden als gevolg van blootstelling aan gifstoffen, de zon en andere elementen in het milieu.

Make-up en schoonheidsproducten versterken de wimpers. Maar gelukkig bestaan er ook enkele natuurlijke producten om ze gezond te houden. Bovendien zijn die natuurlijke middeltjes niet duur.

We zullen je daarom in dit artikel acht tips geven om mooie wimpers te behouden. Je kan ze invoegen in je dagelijkse schoonheidsverzorging.

Lees dus zeker verder!

1. Gebruik kwaliteitsproducten voor aantrekkelijke wimpers

Trucs voor aantrekkelijke wimpers

Mensen kiezen er soms voor om schoonheidsproducten van mindere kwaliteit te kopen omdat ze geld willen besparen. Het probleem is dat dit soort make-up uiteindelijk soms onherstelbare schade veroorzaakt.

Wanneer we aan de opmaak van deze haartjes denken, dan moeten we er rekening mee houden dat mascara en andere middelen chemicaliën kunnen bevatten die de wimpers verzwakken en ervoor zorgen dat ze breken.

Als ze uitvallen, kan het gebeuren dat ze in de ogen terecht komen. Daar veroorzaken ze dan irritatie en ongemak.

Om de wimpers sterk en mooi te houden, is het daarom noodzakelijk om erkende producten te gebruiken van de grootste kwaliteit.

2. Gebruik conditioning behandelingen voor aantrekkelijke wimpers

Dit is net als bij lichaamshaar. Ook de wimpers hebben voedingsstoffen en vochtinbrengende bestanddelen nodig die hun structuur sterker maken zodat ze kunnen groeien.

Er bestaan schoonheidsproducten die precies voor dit doel ontworpen zijn. Maar je kan ook natuurlijke alternatieven gebruiken zoal amandelolie en kokosolie.

Deze ingrediënten verschaffen de wimpers een goede hoeveelheid belangrijke vetzuren en aminozuren. Deze twee elementen zijn noodzakelijk om te voorkomen dat ze uitvallen.

3. Borstel ze elke dag voor aantrekkelijke wimpers

Aantrekkelijke wimpers borstelen

Je kan de gezonde groei van je wimpers stimuleren door de bloedcirculatie in die zone te activeren. Doe dit door ze meerdere keren per dag en elke dag met korte bewegingen te borstelen.

  • Zorg ervoor dat je een schoon wimperborsteltje gebruikt, zoals de borstels die men gebruikt om mascara aan te brengen. Borstel ze van de wortel tot de punten gedurende twee tot drie minuten.
  • Je kan van de gelegenheid gebruik maken om ze op een natuurlijke manier te hydrateren. Gebruik hiervoor extra vierge olijfolie of wonderolie.

4. Volg een gezond dieet voor aantrekkelijke wimpers

Misschien vind je dit moeilijk om te geloven. Maar ook je voeding is belangrijk om de wimpers dik, sterk en mooi te houden.

De voeding die we eten bevat voedingsstoffen. Die bestanddelen helpen om de haren te vormen en voeden bovendien de haarzakjes zodat die een extra impuls bieden voor een gezonde groei.

Wanneer je dieet gebaseerd is op bewerkte producten en voedingsmiddelen met weinig voedingswaarde, dan kan dit verzwakking en het verlies van je wimpers veroorzaken.

Om die redenen raden we je aan ervoor te zorgen dat je dieet voldoende bronnen bevat van:

  • Vezels
  • Omega-3 vetzuren
  • Aminozuren
  • Antioxidanten
  • Vitaminen
  • Mineralen

5. Vermijd het gebruik van wimperkrullers voor aantrekkelijke wimpers

Aantrekkelijke wimpers zonder krultang

We gebruiken nu en dan een wimperkruller om onze wimpers een mooie vorm te geven.

Maar als je de wimperkruller overmatig gebruikt, dan kan dit de oorzaak zijn dat de haartjes zwakker worden en uitvallen.

Om ongewenste reacties te vermijden is het ‘t beste om het constante gebruik van dit schoonheidsapparaat te vermijden.

6. Verwijder elke dag je make-up voor aantrekkelijke wimpers

Gaan slapen met je make-up nog op je gezicht is één van de grootste schoonheidsfouten die vele vrouwen nog steeds elke dag maken.

Het lijkt misschien onschadelijk. Maar na verloop van tijd zal dit niet alleen je huid maar ook de wimpers en wenkbrauwen op een negatieve manier beïnvloeden.

Restanten van make-up verhinderen dat de zuurstofvoorziening optimaal kan verlopen. Het resultaat is dat de groei en de voedselvoorziening van je wimpers aangetast worden.

7. Gebruik vitamine E olie voor aantrekkelijke wimpers

Aantrekkelijke wimpers met vitamine E

In plaats van dure behandelingen te kopen om de groei van je wimpers te stimuleren, kan je beter eens onderzoeken wat de voordelen zijn van vitamine E olie.

  • Dit product is meestal te verkrijgen in capsules. Het heeft een vochtinbrengende werking op de kleine haartjes, versterkt ze en voorkomt dat ze uitvallen.
  • Breng het elke dag aan en het zal de wimpers voeden van de wortels tot de puntjes. Als gevolg daarvan zal hun lengte en volume toenemen.

8. Breng talkpoeder aan voor aantrekkelijke wimpers

Wil je vollere wimpers wanneer je make-up aanbrengt? Neem dan een beetje talkpoeder en strooi het voorzichtig op je wimpers.

Dit product zal helpen om de mascara aan de wimpers te laten kleven waardoor ze er voller gaan uitzien.

Uiteraard moet je vermijden dat het poeder in direct contact komt met de ogen. Want dit kan wat irritatie veroorzaken.

Je ziet dus dat je met deze eenvoudige gewoontes ervoor kan zorgen dat je sterke en aantrekkelijke wimpers krijgt.

Nu kan je deze tips toevoegen aan je dagelijkse schoonheidsverzorging en uitpakken met dat aantrekkelijke uiterlijk dat je altijd wilde. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.