Voorkom haaruitval en grijze haren met kokosolie

Terwijl het je haar voedt, kan het aanbrengen van kokosolie helpen bij het behouden van de kleur, infectie en ontsteking bestrijden, haaruitval voorkomen en de haargroei stimuleren. Leer over de ongelooflijke voordelen van kokos voor het haar.
Voorkom haaruitval en grijze haren met kokosolie
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Als het verstrijken van de tijd zijn stempel op je lichaam achterlaat, beginnen er verschillende dingen te gebeuren. Haaruitval en grijze haren vallen hieronder.

Haaruitval

Dit gaat gepaard met rimpels en andere belangrijke veranderen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat er een samenspel is van dingen die voorbestemd zijn om te gebeuren als je lichaam ouder wordt.

De stress van het leven en ouderdom kunnen er ook voor zorgen dat er stress of angst ontstaat, symptomen die geassocieerd worden met de haaruitval en grijze haren.

Waarom krijgen we grijze haren?

Ouder Echtpaar

Grijs haar is voor veel mensen synoniem aan ‘lelijk’ en ze gaan dan ook op zoek naar een manier om het verschijnen ervan te voorkomen.

Echter, deze witachtige stroken in je haar ontstaan niet alleen vanwege leeftijd of stress (zoals velen kunnen bevestigen). De reden hiervoor is een beetje ingewikkelder dan we denken:

 • Eerst beginnen we grijze haren te zien door verlies van melanine. Melanine vermindert met de leeftijd, maar je kunt deze stof ook eerder gaan verliezen, zelfs voordat je twintig wordt. Melanine bevindt zich in de hoofdhuid, in de haarzakjes. Deze haarzakjes kunnen problemen ondervinden en daardoor ontstaan grijze haren.
 • Als tweede heeft de medische wetenschap bevestigd dat waterstofperoxide als een chemische stof die verantwoordelijk is voor het bleken van haar, direct van invloed is op de productie van melanine. Een overmaat aan waterstofperoxide wordt geproduceerd wanneer er onvoldoende antioxidante enzymen om het om te zetten in water en zuurstof. Dit kan er ook voor zorgen dat grijze haren verschijnen.

Waarom heb ik haaruitval?

Uitvallend Haar

Een matige hoeveelheid haar dat uitvalt, is normaal als gevolg van de vernieuwing van het epitheelweefsel. Mensen beginnen zich echter zorgen te maken als ze niet zien dat het haar wordt vervangen door nieuw haar. Dat is wanneer de hoofdhuid steeds meer zichtbaar wordt.

Haar valt uit om verschillende redenen. Hier zijn de belangrijkste:

 • Slechte voedingsgewoonten
 • Slechte verzorging van het haar
 • Griep
 • Zwangerschap
 • Stress
 • Schildklierproblemen

Slechte oplossingen

Veel mensen zijn op zoek naar een manier om deze lastige haarproblemen op te lossen. Deze mensen maken zich zorgen over haaruitval en grijze haren en komen terecht in de klauwen van de cosmetische industrie en hebben de neiging om te veel chemische producten te gebruiken. Deze producten kunnen resultaten bieden, maar ze hebben ook de neiging om bijwerkingen te hebben.

Kokosolie tegen haaruitval en grijze haren

Kokosolie

We moeten een poging doen om deze slechte oplossingen opzij te zetten.

Als we naar de natuurlijke alternatieven kijken om deze problemen aan te pakken, zijn er meer relevante opties die beter zijn voor je gezondheid. In dit geval is dat kokosolie. Kokosolie geeft het lichaam allerlei voordelen. Deze fantastische olie is geweldig als het gaat om:

 • Het tegengaan van stress.
 • Het voorkomen dat bacteriën en virusen zich verzamelen.
 • Het ondersteunen van de spijsvertering.
 • Het zorgen voor je huid.
 • Het beheersen van je cholesterol.

En nu we het toch hebben over de voordelen van dit product, moeten we op de hoogte zijn van een van de belangrijkste als het gaat om je haar. Volgens een onderzoek dat gepubliceerd is in het Journal of Cosmetic Science is kokosolie in staat om de haarschacht binnen te dringen. Iets dat andere soorten olie niet kunnen.

Het gebruik van kokosolie op het haar bestrijdt infecties en ontstekingen in het epitheelweefsel, dat haar sterker maakt en haarverlies voorkomt.

Het ondersteunt ook de onderhoud van de haarkleur. Dit maakt haarverf en andere chemische opties minder noodzakelijk.

Laten we dus eens kijken naar het recept voor dit geweldige natuurlijke middel.

Ingrediënten

 • 45 gram kokosolie
 • 30 essentiële salie-olie

Bereiding en toepassing

 • Meng de oliën samen in een kleine pot of pan.
 • Verwarm het langzaam totdat ze goed met elkaar vermengd zijn.
 • Als het klaar is, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
 • Breng het aan op het haar, van de wortels tot de punten, en bedek het haar met een badmuts. Laat het ‘s nachts intrekken.

Probeer het eens! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.