Verminder fijne rimpels met deze etherische oliën

Ben je op zoek naar een natuurlijk middel om die fijne rimpels te verminderen? De olie van druivenpitten heeft een verstevigend en ontstekingsremmend effect op de huid. Bovendien vermindert het de rimpels rond de ogen. Lees er meer over in dit artikel!
Verminder fijne rimpels met deze etherische oliën

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Rond de ogen is de huid gevoeliger en delicater dan de huid op andere delen van het lichaam. Jammer genoeg heeft dit als gevolg dat zich op die plek gemakkelijker fijne rimpels zullen ontwikkelen.

Dat komt onder andere omdat de huid rond de ogen onvoldoende zweetklieren bevat.

Bovendien produceert de huid op die plaats veel minder collageen en elastine.  Dat is de reden waarom de kans op verzwakking van deze huid dus groter is. Dit probleem treedt zelfs bij jonge mensen op.

Een bijkomend probleem is dat veel mensen niet beseffen dat sommige zaken deze aandoening nog erger kunnen maken. Voorbeelden van deze factoren zijn een gebrek aan slaap, stress en slechte eetgewoonten.

Gelukkig bestaan er behandelingen die honderd procent natuurlijk zijn. Dankzij hun samenstelling bezitten ze ook een aantal belangrijke voordelen. Ze kunnen de huid rond de ogen helpen beschermen.

In dit artikel laten we je kennismaken met zes etherische oliën. Probeer ze eens uit!

Probeer deze oliën om je fijne rimpels te verminderen

1. Wierookolie

Wierookolie

Olie van wierook is een product dat antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen bezit. Als je deze olie aanbrengt, dan kan het mogelijk de effecten van vrije radicalen en schade door de zon tegenwerken.

Het bevat ook voedingsstoffen die het herstelproces van de huid zouden kunnen versnellen. Tegelijkertijd kunnen ze helpen om de hoeveelheid collageen en elastine in stand te houden.

Hoe gebruik je wierookolie om je huid te beschermen?

 • Doe een paar druppels wierookolie op de toppen van je vingers. Wrijf het dan rond de buitenkant van je ogen. Wrijf het goed in totdat de olie volledig is opgenomen.
 • Gebruik deze behandeling elke avond voordat je gaat slapen.

2. Kamilleolie

Kamilleolie wordt gemaakt van kamillebloemen. Dit is een product dat veroudering zou helpen af te remmen. Omdat het specifieke eigenschappen bezit, kan je het waarschijnlijk zonder problemen gebruiken voor elke huidsoort.

Het goedje wordt ook aanbevolen om fijne rimpels in het gelaat te verminderen. Bovendien kan het helpen om allergieën onder controle te houden en in sommige gevallen schade door de zon te herstellen.

Hoe kan je kamilleolie gebruiken?

 • Neem zoveel kamilleolie als je denkt nodig te hebben. Masseer de olie onder de ogen gedurende vijf minuten.
 • Voer deze behandeling elke avond uit.

3. Arganolie

Arganolie

Velen kennen arganolie ook onder de naam ‘wonderolie’. Deze olie bevat heel veel belangrijke vetzuren en vitamine E. Beide bestanddelen zijn goed voor de gevoelige en delicate huid.

Arganolie bezit ook mineralen en een aantal elementen die op een natuurlijke manier vocht inbrengen in de huid en kunnen helpen om het verlies van collageen te vermijden.

Hoe gebruik je arganolie om de huid te behandelen?

 • Maak een katoenen doek nat met arganolie. Breng het aan onder je ogen.
 • Laat de huid de olie volledig opnemen. Pas deze behandeling twee keer per dag toe.

4. Jojobaolie

Jojobaolie is rijk aan antioxidanten en gezonde vetten. Zodra ze door de huid zijn opgenomen, kunnen ze de processen stimuleren die het vroegtijdig ontstaan van rimpels afremmen.

De eigenschappen van jojobaolie bevorderen ook de celactiviteit van de huid. Bovendien zouden ze de vermindering van dode cellen aanmoedigen.

Hoe maak je gebruik van jojobaolie?

 • Smeer een klein beetje jojobaolie onder je ogen. Masseer het zachtjes in gedurende drie of vijf minuten.
 • Herhaal deze behandeling elke avond voordat je gaat slapen.

5. Druivenpitolie

Druivenpitolie

De etherische olie van druivenpitten is een van de beste oplossingen om fijne rimpels te voorkomen en te behandelen.

De olie bevat krachtige antioxidanten en gezonde vetten. Zodra deze olie door de huid is opgenomen, kan de vloeistof de overmatige droogheid en de aftakeling veroorzaakt door vrije radicalen in sommige gevallen verminderen.

Bovendien heeft het goedje een verstevigend en ontstekingsremmend effect. Zo kan het helpen om wallen onder de ogen en andere onvolmaaktheden te voorkomen.

Hoe gebruik je deze olie?

 • Voor je ‘s avonds gaat slapen, verwijder je alle make-up. Wrijf daarna een grote hoeveelheid druivenpitolie onder je ogen.
 • Laat de olie goed inwerken. Ga dan slapen zonder de olie af te spoelen.
 • Breng de olie elke avond aan vooraleer je gaat slapen.

6. Lavendelolie

De etherische olie van lavendel heeft ontstekingsremmende en vernieuwende eigenschappen. Die kunnen helpen om de huid onder de ogen mooier te maken.

UV-stralen beschadigen de huid, maar de voedingsstoffen in lavendelolie zouden die schade teniet kunnen doen. Tegelijkertijd kunnen ze voorkomen dat de huid minder elastisch wordt.

Hoe gebruik je lavendelolie om je huid te behandelen?

 • Smeer twee keer per dag een ruime hoeveelheid lavendelolie onder je ogen.

Maak je je zorgen over de huid onder en rond de ogen, probeer dan een van deze oliën. We raden je aan om ze een onderdeel te maken van je dagelijkse schoonheidsritueel. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ayaz, M., Sadiq, A., Junaid, M., Ullah, F., Subhan, F., & Ahmed, J. (2017). Neuroprotective and Anti-Aging Potentials of Essential Oils from Aromatic and Medicinal Plants. Frontiers in aging neuroscience, 9, 168. https://doi.org/10.3389/fnagi.2017.00168
 • Srivastava, J. K., Shankar, E., & Gupta, S. (2010). Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Molecular medicine reports, 3(6), 895–901. https://doi.org/10.3892/mmr.2010.377
 • Boucetta, K. Q., Charrouf, Z., Aguenaou, H., Derouiche, A., & Bensouda, Y. (2015). The effect of dietary and/or cosmetic argan oil on postmenopausal skin elasticity. Clinical interventions in aging, 10, 339–349. https://doi.org/10.2147/CIA.S71684
 • Pazyar N, Yaghoobi R, Ghassemi MR, Kazerouni A, Rafeie E, Jamshydian N. Jojoba in dermatology: a succinct review. G Ital Dermatol Venereol. 2013;148(6):687‐691.
 • Davidov-Pardo G, McClements DJ. Nutraceutical delivery systems: resveratrol encapsulation in grape seed oil nanoemulsions formed by spontaneous emulsification. Food Chem. 2015;167:205‐212. doi:10.1016/j.foodchem.2014.06.082
 • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2017). Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. International journal of molecular sciences, 19(1), 70. https://doi.org/10.3390/ijms19010070

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.