Probeer deze etherische oliën als afrodisiacum

Er zijn heel wat producten op de markt die je seksueel verlangen kunnen aanwakkeren. Je kunt echter ook kiezen voor natuurlijke alternatieven, zoals etherische oliën die als afrodisiacum werken.
Probeer deze etherische oliën als afrodisiacum

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Je kunt bepaalde etherische oliën als afrodisiacum gebruiken. Dat wil zeggen dat ze je lust kunnen helpen stimuleren. Daarom zijn deze oliën dan ook zo populair geworden in de laatste jaren. Ze helpen mensen namelijk te genieten van meer genot tijdens de seks.

Deze oliën geven een unieke sensatie op je huid. Je kunt ze echter ook in aromatherapie gebruiken om te profiteren van de sensuele geur.

Sommige oliën zouden zelfs behulpzaam kunnen zijn om:

 • de bloedcirculatie te verbeteren
 • de huid te hydrateren
 • je te laten ontspannen

Zo voorkom je dat je door stress afgeleid wordt wanneer je aan het vrijen bent. Het belangrijkste is dat je de methode vindt die jou en je partner in de juiste stemming kan brengen.

In seksshops kun je zeker synthetische producten kopen om wat meer spanning in de slaapkamer te brengen. Er bestaan echter ook enkele 100% natuurlijke producten met interessante effecten.

Hieronder vertellen we je welke etherische oliën als afrodisiacum kunnen werken. We hebben de 6 beste natuurlijke alternatieven voor jou uitgekozen. Probeer ze dus zeker eens uit, samen met je partner!

De 6 beste etherische oliën als afrodisiacum

1. Etherische rozenolie

Rozenolie

De subtiele geur van rozenolie wordt in verband gebracht met romantiek tijdens de seks. Ze wordt gebruikt om het libido bij vrouwen te verhogen en om de fysieke en mentale stress te verminderen die koppels negatief kan beïnvloeden.

De olie bevat veel vitamine E, vetzuren en antioxidanten die de gezondheid van de huid ten goede komen en de pH-waarde ervan niet veranderen.

Gebruikswijze

 • Om te genieten van de geur en eigenschappen van dit product, masseer je het in op het lichaam van je partner.
 • Je kunt de olie indien gewenst ook aanbrengen op de geslachtsdelen als natuurlijk glijmiddel.

2. Etherische lavendelolie

Lavendelolie

Door het kenmerkende aroma is etherische lavendelolie een ontspannend en verkwikkend product dat je kan helpen om in de juiste stemming te komen tijdens en na de seks.

Deze olie is perfect om je stress te verminderen en een brandend verlangen aan te wakkeren. Daarnaast kunnen de eigenschappen van het product helpen de bloedsomloop te verbeteren en op die manier de gevoeligheid van de geslachtsorganen te verhogen.

Gebruikswijze

 • Verdun de olie in een basisolie, zoals olijfolie of amandelolie, en masseer die in op de huid.
 • Je kunt de olie ook in bad gieten en samen met je partner genieten van een lavendelbad.
 • Daarnaast kun je de olie in kokend water gieten (wees daarbij wel voorzichtig!). Zo zullen er heerlijke lavendeldampen zich door de kamer verspreiden.

3. Etherische jasmijnolie

Jasmijnolie

Als je etherische oliën als afrodisiacum wilt proberen, dan is jasmijnolie één van de meest populaire opties. Jasmijn staat namelijk al vele jaren bekend als middeltje om je seksuele begeerte te versterken. De plant wordt zelfs gebruikt om speciale seksparfums te maken.

De geur van deze etherische olie is zowel aantrekkelijk als ontspannend. Op die manier kun je je seksleven romantisch en gepassioneerd maken.

Deze olie kan bovendien helpen tegen droogte, koude ledematen en vroegtijdige ejaculatie.

Gebruikswijze

 • Gebruik deze olie om het lichaam van je partner te masseren tijdens het voorspel.
 • Breng de olie aan achter de oren, op de nek en andere erogene zones waar je partner van de sensatie kan genieten.

4. Etherische nootmuskaatolie

Nootmuskaat

Nootmuskaatolie is misschien niet zo populair, maar toch kan ook deze olie helpen om het vrouwelijke libido te versterken. Daarnaast zou de olie kunnen helpen om sommige seksuele problemen bij mannen te verlichten.

Myristicine komt in beperkte hoeveelheden voor in de etherische olie van nootmuskaat. Die stof kan je in een soort roes brengen, wat fijn kan zijn om je in de juiste stemming te brengen voor een vrijpartij.

Gebruikswijze

Combineer nootmuskaatolie met een basisolie (olijf-, kokosnoot-, of amandelolie) en masseer die in op je borsten, rug of benen.

5. Etherische gemberolie

Gemberolie

Etherische gemberolie heeft een ontspannend aroma en kan bovendien helpen om je erogene zones te stimuleren. Daarnaast zouden de eigenschappen van gember je seksuele verlangen kunnen versterken en je helpen beter te presteren tijdens de seks.

Gebruikswijze

 • Combineer gemberolie met olijfolie of rozenolie.
 • Masseer het product op een erotische manier in op het lichaam van je partner.

6. Etherische sandelhoutolie

Sandelhout

Sandelhoutolie is één van de meest aanbevolen etherische oliën als afrodisiacum om de mannelijke seksuele verlangens op te wekken. Dat komt omdat het aroma zeer aantrekkelijk en stimulerend zou zijn.

Daarnaast kan deze olie nuttig zijn de behandeling van erectiestoornissen of seksuele vermoeidheid. Sandelhout kan namelijk je zenuwen kalmeren en je bloedcirculatie naar je geslachtsorganen op gang brengen. Bovendien kan het je een gevoel van euforie geven.

Gebruikswijze

 • Breng een kleine hoeveelheid sandelhoutolie aan op de erogene zones.
 • Combineer de olie met andere oliën om een erotische massage uit te kunnen voeren.

Nu je dit artikel gelezen hebt hebben we een vraag aan je. Denk je dat je zelf ook een etherische olie zult uitproberen om je partner te verleiden en je seksuele ervaring te verbeteren? Kies dan de olie die je het meest in het oog springt en maak er volop gebruik van om te kunnen genieten van een gepassioneerder seksleven.

Als je echter echt twijfelt over deze middelen of over je relatie, raadpleeg dan een arts of seksuoloog.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.