Huismiddeltjes voor het versterken van je wimpers

Wimpers zijn fundamenteel voor je gezicht, omdat ze je ogen benadrukken, je een symmetrische look geven en je uiterlijk flink kunnen veranderen wanneer je ze gezond houdt.
Huismiddeltjes voor het versterken van je wimpers

Laatste update: 10 december, 2018

Er bestaat een hoop natuurlijke producten die je aan kan brengen voor het versterken van je wimpers.

Wimpers hebben dezelfde structuur als haar, omdat ze gevormd worden door keratineschilfers, wat ze elasticiteit en weerstand geeft. Ook zijn ze gekleurd met melaninepigmenten. Ze groeien wel veel trager dan haar.

UV-stralen en extreme omstandigheden beïnvloeden wimpers, waardoor ze uitdrogen en hun poreusheid vergroot wordt en dit maakt ze zwak.

Mascara kan dus een goede keus zijn, omdat dit ze beschermt. Toch raden we niet aan om naar bed te gaan zonder de make-up te verwijderen, omdat de wimpers stijf houden het risico op splijten vergroot.

Probeer deze 3 tips voor het versterken van je wimpers

Wonderolie

1. Remedie met oliën

Voor langere wimpers raden we aan om dezelfde hoeveelheid wonderolie, zoete amandelolie, olijfolie en avocado-olie te mengen in een kom.

Voordat je elke avond naar bed gaat, zou je een druppel van dit mengsel op je wimpers aan moeten brengen en masseren, waarbij je op moet passen dat het niet in je ogen komt.

2. Sap met vruchten, kruiden, en meer

  • Meng zes wortels, vier sinaasappels, twee eetlepels stuifmeel, een eetlepel nootmuskaat, een eetlepel pijnboompitten en een eetlepel honing.
  • Maak een sap met deze ingrediënten en drink het elke morgen gedurende twee maanden.
  • Als gevolg zullen je wimpers er vanaf de wortel sterker uitzien, dankzij de vitamines die dit sap in zich heeft.

3. Een gezond dieet

Wimpers

Experts raden ook een goed dieet aan om je te helpen bij het versterken van je wimpers. Daarom is het belangrijk om magnesium, zink en vitamine B6 aan je dieet toe te voegen.

Die kan je vinden in:

  • kip
  • varkensvlees
  • bananen
  • gedroogde bonen
  • volkoren granen

Conclusie

Het is erg simpel om je wimpers lang en sterk te houden. Voer gewoon de hierboven genoemde stappen uit voor een uitstekende cosmetische verzorging. Als gevolg zal je misschien al snel resultaten zien. Heb jij een andere tip voor de gezondheid van je wimpers?

Onthoud echter dat de natuurlijke remedies in dit artikel alleen maar dienen als cosmetische hulpmiddelen. Je mag ze nooit zonder toestemming van je dokter innemen als alternatieve behandeling.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.