Huismiddeltjes voor het versterken van je wimpers

Wimpers zijn fundamenteel voor je gezicht, omdat ze je ogen benadrukken, je een symmetrische look geven en je uiterlijk flink kunnen veranderen wanneer je ze gezond houdt.

Wimpers hebben dezelfde structuur als haar, omdat ze gevormd worden door keratineschilfers, wat ze elasticiteit en weerstand geeft. Ook zijn ze gekleurd met melaninepigmenten. Wimpers groeien, vallen uit en worden vervangen door nieuwe wimpers, net als haar, maar veel langzamer.

UV-stralen en extreme omstandigheden beïnvloeden wimpers, waardoor ze uitdrogen en hun poreusheid vergroot wordt en dit maakt ze zwak. Het gebruik van mascara kan dus een goede keus zijn, omdat dit ze beschermt. Toch raden we niet aan om naar bed te gaan zonder de make-up op je wimpers te verwijderen, omdat de wimpers stijf houden het risico op splijten vergroot.

Er zijn echter een hoop natuurlijke producten die je aan kan brengen om de groei te stimuleren en je wimpers sterker te maken en als gevolg helpen voorkomen dat ze afbreken, vooral als je vaak make-up op doet.

Zo versterk je je wimpers en laat je ze groeien

Wonderolie

  • Om je wimpers te laten groeien, zou je olijfolie aan moeten brengen voordat je naar bed gaat. Dit werkt als een conditioner voor je wimpers, waardoor ze minder makkelijk afbreken.
  • Breng elke nacht warme wonderolie aan op de uiteinden om ze voller te maken. Dit is een van de populairste huidmiddeltjes die de beste effecten heeft.
  • Hyaluronzuur hydrateert je wimpers, waardoor ze er gezonder en sterker uitzien. Het stimuleert ook de groei.
  • Voor langere wimpers raden we aan om dezelfde hoeveelheid wonderolie, zoete amandelolie, olijfolie en avocado-olie te mengen in een kom. Voordat je elke avond naar bed gaat, zou je een druppel van dit mengsel op je wimpers aan moeten brengen en masseren, waarbij je op moet passen dat het niet in je ogen komt.
  • Meng zes wortels, vier sinaasappels, twee eetlepels stuifmeel, een eetlepel nootmuskaat, een eetlepel pijnboompitten en een eetlepel honing. Maak een sap met deze ingrediënten en drink het elke morgen gedurende twee maanden. Als gevolg zullen je wimpers er vanaf de wortel sterker uitzien, dankzij de vitamines die dit sap in zich heeft.
  • Doe een druppel vloeibare vaseline op je vingertoppen en verspreid het over je wimpers met een zachte massage. Ga naar bed en spoel het af wanneer je wakker wordt in de ochtend.
  • Roos- of bloemolie heeft eigenschappen die niet alleen je huid en haar voeden, maar ook je wimpers en zodoende versnelt het de groei.
  • Doe gelijke delen glycerine en wonderolie in een klein bakje. Breng het elke dag aan.
  • Om je wimpers flexibeler te maken, kan je een wattenschijfje in kamillethee dompelen en dit aanbrengen.
  • Nog een techniek om ze versterken is een klein beetje serum aanbrengen. Er zijn groeiserums die je helpen om je wimpers gezond en sterk te houden.

Vergeet niet…

Wimpers

Experts raden ook een goed dieet aan om je te helpen bij het versterken van je wimpers. Daarom is het belangrijk om magnesium, zink en vitamine B6 aan je dieet toe te voegen. Dit kan je vinden in lever, kip, varkensvlees, bananen, gedroogde bonen, volkoren granen en nog veel meer andere soorten fruit en groenten.

Het is erg simpel om je wimpers lang en sterk te houden. Voer gewoon de hierboven genoemde stappen uit en verzorg ze uitstekend. Als gevolg zal je erg snel resultaten zien. Heb jij een andere tip voor de gezondheid van je wimpers?