Natuurlijke eeltcrème voor je voeten

Omdat aloëveragel de perfecte moisturizer is, kan het helpen je huid zachter te maken en bevordert het de verwijdering van dode huidcellen, zodat dat harde eelt verdwijnt.
Natuurlijke eeltcrème voor je voeten

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Je voeten zijn een fundamenteel deel van je lichaam die, net als andere lichaamsdelen, speciale aandacht verdienen om gezond te blijven, zoals bijvoorbeeld met een natuurlijke eeltcrème.

De voeten worden vaak over het hoofd gezien. De waarheid is echter dat ze voortdurend worden blootgesteld aan bacteriën en andere factoren die een directe invloed kunnen hebben op de kwaliteit van je huid.

Daarom hebben veel mensen last van eeltknobbels, die vaak niet alleen onaantrekkelijk zijn, maar ook vrij pijnlijk.

Misschien denk je dat dit een bepaalde huidaandoening is, maar die eeltknobbels zijn eigenlijk een natuurlijke manier waarop je huid zich verdedigt tegen de voortdurende druk en wrijving waar je voeten mee te maken krijgen tijdens het lopen of het dragen van schoenen die niet goed passen.

Wat de oorzaak ook is van eelt onder je voeten, het is belangrijk om je voeten zorgvuldig te behandelen. Doe je dit namelijk niet, dan loop je het risico dat er barsten in je hielen ontstaan of dat je last krijgt van schimmel of mogelijk zelfs infecties.

Gelukkig bestaan er ook een paar natuurlijke remedies die je kunnen helpen het eelt onder je voeten te verwijderen en de schoonheid en gezondheid van je voeten te herstellen. Kom er vandaag achter welke remedies dit zijn!

Natuurlijke eeltcrème voor je voeten

1. Natuurlijke crème van amandelolie

Natuurlijke eeltcrème van amandelolie

Amandelolie is een van de populairste moisturizers ter wereld en wordt dankzij de voedende eigenschappen in een verscheidenheid aan cosmetische producten gebruikt.

Als het gaat om de voeten, is amandelolie geweldig. Het kan namelijk helpen het eelt zachter te maken en ervoor te zorgen dat je het makkelijker kunt verwijderen.

Voor de beste resultaten kun je de amandelolie daarnaast ook combineren met andere natuurlijke ingrediënten. Dit zal de werking van de olie namelijk alleen maar versterken.

Ingrediënten

 • 5 eetlepels lanoline (50 g)
 • 3 eetlepels amandelolie (42 g)
 • 3 eetlepels glycerine (30 ml)
 • 1 theelepel etherische lavendelolie (5 g)

Hoe maak je deze crème?

 • Smelt eerst de lanoline au bain-marie of in de magnetron.
 • Roer vervolgens de amandelolie, de glycerine en de etherische lavendelolie er doorheen.
 • Wanneer dit mengsel een hoge temperatuur bereikt, is het belangrijk dat je goed roert, zodat je uiteindelijk een homogeen mengsel krijgt.
 • Giet het mengsel daarna over in een kleine glazen kom en laat het afkoelen totdat het een romige consistentie heeft.

Toepassing

Week je voeten ongeveer vijftien tot twintig minuten in warm water. Droog je voeten daarna goed af en breng een ruime hoeveelheid van je zelfgemaakte natuurlijke eeltcrème aan.

2. Crème van knoflook en olie

Natuurlijke eeltcrème van knoflook en olie

Eén van de beste ingrediënten om je voeten gezond te houden is knoflook. Dit bolgewas is erg populair in verschillende keukens over de hele wereld en heeft een krachtige antibiotische en antibacteriële werking die kan helpen bacteriën en schimmels die infecties veroorzaken te elimineren.

Wanneer je knoflook mengt met olijfolie en een beetje citroensap krijg je een eenvoudige, natuurlijke eeltcrème die kan helpen om het eelt onder je voeten en zelfs wratten zacht te maken.

Ingrediënten

 • 1 knoflookteen
 • 2 eetlepels olijfolie (32 g)
 • 5 druppels citroensap

Hoe maak je deze crème?

 • Schil eerst de knoflook en snijd hem fijn of prak hem om een pasta te maken.
 • Meng de knoflook vervolgens met de olijfolie en het citroensap tot de ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.

Toepassing

Maak het aangedane deel van je voeten goed schoon. Breng dan de crème aan en bedek het met verband zodat het gedurende de nacht zijn werk kan doen.

3. Crème van aloëvera en vitamine E

Natuurlijke eeltcrème van aloëvera en vitamine E

De aloëveraplant bevat een gel die rijk is aan vitamines, mineralen en vele andere gunstige voedingsstoffen die al jarenlang behulpzaam zijn om verschillende gezondheidsproblemen te verlichten – de gel is ook een populair ingrediënt in meerdere schoonheidsbehandelingen.

Het gebruik van aloëveragel is een zeer effectieve natuurlijke manier om eelt te verwijderen, omdat het een krachtige moisturizer is die de huid zachter maakt en zo helpt om dode huidcellen te verwijderen.

Wanneer je daarnaast ook nog wat vitamine E toevoegt, krijg je een geweldige zelfgemaakte natuurlijke eeltcrème waar je geweldige resultaten mee kunt behalen.

Ingrediënten

 • ½ kop aloëveragel (100 g)
 • 1 vitamine E-capsule

Hoe maak je deze crème?

Schraap de gel uit de aloëveraplant en meng het vervolgens met de inhoud van een vitamine E-capsule of een beetje wonderolie.

Toepassing

 • Week je voeten in warm water, droog ze goed af en breng daarna met een zachte massage de eeltcrème aan.
 • Laat de crème zitten tijdens het slapen.

Deze eenvoudige crèmes zijn vrij goedkoop om te maken en zijn geweldig om je voeten gezond te houden. Toch moeten we wel aangeven dat je niet meteen resultaat zult zien. Wanneer je de crèmes consequent gebruikt, zal dit met verloop van tijd de beste resultaten leveren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.