10 tips om meer calorieën te verbranden zonder te sporten

Wist je dat het weglaten van al het vet niet het geheim is om meer calorieën te verbranden? Leer hier welke trucs echt helpen om gewicht te verliezen, zonder naar de sportschool te hoeven!
10 tips om meer calorieën te verbranden zonder te sporten
Abel Verdejo

Geschreven en geverifieerd door de fysiotherapeut Abel Verdejo.

Laatste update: 23 januari, 2019

De eerste tip die je altijd hoort als je zoekt naar een manier om meer calorieën te verbranden, is sporten. Sporten is een geweldige manier om calorieën te verbranden en het verbetert je motivatie om gewicht te verliezen op een gezonde manier. Er zijn echter ook andere manieren om op een natuurlijke manier gewicht te verliezen.

Lees gauw verder om de 10 beste tips te ontdekken om meer calorieën te verbranden zonder te sporten. 

Veel mensen hebben problemen met gewicht verliezen. Anderen die in staat zijn gewicht te verliezen, kost het veel pijn en moeite en dus willen zij ook graag een makkelijke manier vinden.

Het maakt niet uit wie je bent, deze 10 tips voor je voeding en gewoontes zijn voor jou! Je zal niet alleen sneller gewicht verliezen, je zal ook je gezondheid verbeteren. Hierdoor zal je je vrolijker en ook energieker voelen.

10 tips om meer calorieën te verbranden zonder te sporten

1. Drink veel water

Water drinken versnelt je metabolisme. Dit regelt de calorieverbranding en helpt je van overtollige vocht en afvalstoffen af te komen. 

Daarom is het onze eerste tip om meer calorieën te verbranden en gewicht te verliezen op een makkelijke manier. Drink acht glazen water verspreid over de dag en drink deze zonder voeding erbij, zodat het het gewenste resultaat geeft.

2. Beperk je hoeveelheid calorieën niet

De beste manier om meer calorieën te verbranden, houdt niet in dat je de hoeveelheid moet beperken.

Hypo-calorische diëten laten je lichaam wennen aan het gebruik van minder energie. Dit betekent dat het moeilijker is om gewicht kwijt te raken.

3. Kies de juiste vetten

Bakvet

In tegenstelling tot wat je  misschien al verteld is, bestaan gezonde vetten echt en ze worden aanbevolen om gewicht te verliezen.

Sommige laten je metabolisme werken en hebben belangrijke taken in je lichaam, in plaats van op te worden geslagen in andere delen van je lichaam.

Een aantal van deze gezonde vetten zijn onder andere:

  • Vette vis
  • Eidooier
  • Avocado
  • Noten
  • Zaden
  • Olijfolie (of kokosolie, sesamolie)
  • Ghee

4. Cayennepeper om mee te koken

Cayennepeper is een geweldige manier om meer calorieën en vet te verbrandenJe hoeft alleen maar een klein beetje toe te voegen aan je dieet, anders krijg je maagproblemen. Je kan het gebruiken in soep, vlees, vis, en veel andere soorten maaltijden.

5. Gemberthee

Gemberthee voor gewichtsverlies

Net zoals cayenne, is gember een stimulans voor je metabolisme die moet worden toegevoegd aan je dieet. Daarnaast verbetert het de stofwisseling en verwijdert het overtollig vocht, waardoor het een essentieel product is om toe te voegen aan elk gewichtsverliesdieet.

Je kan het maken als een thee, samen met wat citroensap en stevia. Je kan dit gedurende de dag drinken, zowel warm als koud.

6. Kokosolie

Kokosolie is een van de gezondste vetten zoals we hebben benoemd in paragraaf 3.

Deze plantaardige olie verbetert je lichaamskrachten om meer calorieën te verbranden en verwijdert vet rondom je buik. 

Misschien ook interessant om te lezen:
Buikvet: acht redenen waarom je er last van hebt

7. Een dieet dat rijk is aan groenten

Groenten laten je lichaam meer calorieën gebruiken tijdens het verteren dan dat ze bevatten. Daarom moedigen wij je aan om meer groenten te eten, zowel rauw als gekookt.

8. Eet meerdere maaltijden per dag

Door meerdere kleine maaltijden per dag te eten, verhoog je de calorieverbranding. Dit is ook een goede tip voor mensen die gauw honger krijgen tijdens een dieet.

Het moeten maaltijden zijn die je een vol gevoel geven, maar niet te veel.

9. Wees voorzichtig met stimulerende middelen

Cola

De stimulerende middelen in frisdrank en koffie versnellen ook je metabolisme. Je moet echter wel oppassen met deze producten. Ze kunnen angsten veroorzaken, een versnelde hartslag geven of slapeloosheid veroorzaken als je hier te veel van neemt. 

Veel afslanksupplementen bevatten hoge hoeveelheden cafeïne, samen met andere ingrediënten.

10. Slaap genoeg: niet te veel en niet te weinig

Een goede nachtrust is essentieel om je doel te kunnen bereiken. Wat we bedoelen met goed slapen, is genoeg slapen en je lichaam de rust geven die het nodig heeft. 

Als je niet genoeg slaapt, verzwak je je zenuwstelsel en verhoog je je eetlust door een gebrek aan energie. Aan de andere kant geldt dat als je te veel slaapt, je je metabolisme vertraagt, je minder calorieën verbrandt en je vaak vermoeider voelt. Vind de juiste balans en blijf daar dan bij! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Carbajal A. Manual de Nutrición y Dietética. Dep Nutr Fac Farm Univ Complut Madrid. 2013.
  • Centre W media. Obesidad y Sobrepeso. WHO web. 2015.
  • WHO. OMS | Sobrepeso y obesidad infantiles. World Health Organization. 2015.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.