Vet verbranden met dit natuurlijke middel

Laurier kan helpen maagzuur en darmgas te verzachten, vochtretentie tegen te gaan en de verwijdering van overtollig urinezuur te bevorderen.
Vet verbranden met dit natuurlijke middel

Laatste update: 26 januari, 2019

Vet verbranden omvat altijd drie basisregels om te helpen in korte tijd goede resultaten te behalen: een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en proberen meer calorieën te verbranden.

Het zal nodig zijn om een paar veranderingen in je dagelijks leven aan te brengen om deze drie doelen te bereiken, maar deze regels zijn de sleutel tot succes als je graag wilt afvallen en het gewicht er ook af wilt houden.

In onze zoektocht naar het beste middel om vetverbranding te stimuleren en opgeblazenheid te verminderen, zijn we gestuit op een geweldige natuurlijke behandeling voor ontstekingen in het spijsverteringssysteem. Deze kan je helpen om je lichaam te zuiveren en die ongewenste kilootjes te verliezen.

Als je je dieet en trainingsschema al hebt opgesteld, maar het effect ervan nog enigszins wilt verbeteren, lees dan vooral dit artikel. Je kunt een geweldig middel ontdekken dat je kan helpen bij het vet verbranden.

Wat is dit natuurlijke middel dat helpt bij vet verbranden?

De behandeling die we in dit artikel bespreken maakt gebruik van de eigenschappen van kaneel en laurier. Deze producten staan beide bekend om de voordelen de ze bieden voor het spijsverteringssysteem en hun ontstekingsremmend vermogen.

Het drinken van een thee gemaakt van deze twee ingrediënten is een goede manier om meer calorieën te verbranden, je stofwisseling te verbeteren en daardoor gewicht te verliezen.

Waarom kaneel?

Kaneelstokjes

Dankzij het heerlijke aroma en de milde pittige smaak is kaneel over de hele wereld hartstikke populair. In de laatste jaren wordt kaneel echter ook gebruikt om gewichtsverlies te bevorderen door dit specerij regelmatig te consumeren. De bestanddelen in kaneel vertragen namelijk de afbraak van koolhydraten.

Kaneel kan ook helpen om je bloedsuikerspiegel tot wel 29% te verlagen, waardoor je minder zult snakken naar eten en dus je calorie-inname kunt beperken.

Als je kaneel consumeert, vindt er in je maag een chemische reactie plaats die je stofwisseling versnelt, waardoor je sneller vet verbrandt en de eventuele opgeblazenheid in je buik zal verminderen.

Volgens verschillende onderzoeken kan kaneel ook helpen:

  • Diabetes te voorkomen en onder controle te houden.
  • Het lichaam te voorzien van een bom van mineralen en antioxidanten.
  • Bacteriën en schimmels tegen te gaan.
  • Je cholesterolgehaltes onder controle te houden.
  • Je lichaam te kalmeren.
  • Ontstekingen te remmen.
  • Verschillende vormen van pijn te verzachten.

Waarom laurier of laurierblad?

Laurierblad

Van de laurierplant wordt beweerd dat het een goede spijsvertering ondersteunt en het ongemak veroorzaakt door maagzuur, darmgas of buikpijn verzacht.

Daarnaast zou laurier vochtafdrijvende eigenschappen hebben die de verwijdering van overtollig vocht uit het lichaam vergemakkelijken. Dit zou komen door een goede nierfunctie te bevorderen.

Deze claims zijn echter niet klinisch bewezen. Door onderzoek bewezen eigenschappen van laurier zijn onder andere:

Vooral dit laatste punt is belangrijk bij vet verbranden. Nieuwe onderzoeken worden nog uitgevoerd om de werking van laurier beter te begrijpen.

Hoe maak je kaneel- en laurierthee?

Het drinken van een thee gemaakt van kaneel en laurier is een manier om je lichaam te helpen gifstoffen te verwijderen. Deze gifstoffen kunnen er in veel gevallen voor zorgen dat je stofwisseling vertraagt en dus niet meer optimaal functioneert.

Dit natuurlijke middel wordt steeds populairder en daarom proberen steeds meer mensen anderen te overtuigen van de heilzame werking die de thee heeft.

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 2 kaneelstokjes
  • 10 laurierblaadjes

Bereiding

Je hoeft helemaal geen trucjes te achterhalen om deze simpele thee te maken die kan helpen vet verbranden en een opgeblazen buik te verminderen. Het enige dat je hoeft te doen is een liter water aan de kook brengen met daarin de kaneel en laurier.

Zodra het water kookt, zet je het vuur laag en laat je de thee nog ongeveer vijftien minuutjes zachtjes pruttelen. Haal de pan dan van het vuur en laat de thee een beetje afkoelen voordat je hem drinkt.

Hoe moet ik deze thee drinken?

Begin door in de ochtend een kopje thee te drinken op een lege maag. Na verloop van tijd kun je je inname verhogen door maximaal twee kopjes per dag te drinken. Wanneer je deze thee regelmatig drinkt, kan het een goede aanvulling is op de drie basisregels van vet verbranden.

En wat misschien nog wel het beste voordeel is, is dat deze thee er ook voor zal zorgen dat je buik vanaf het begin van de dag heerlijk plat is. Dit komt doordat de thee ontstekingsremmend is.

Contra-indicaties

Kaneel bevat een bestanddeel dat bekend staat als cumarine. Dit bestanddeel kan giftig zijn als je er te veel van binnenkrijgt. Daarom zou je de aanbevolen dosering voor deze thee nooit moeten overschrijden.

Kaneel is afgeraden voor zwangere vrouwen, mensen die last problemen hebben met hun spijsvertering, zoals maagzweren, gastritis en mensen die antibiotica slikken


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.