600 calorieën verbranden per dag met deze 6 tips

Om af te vallen moet je meer bewegen en je calorie-inname verlagen, oftewel ervoor zorgen dat je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt.

Veel mensen willen afvallen en zijn zich ervan bewust dat dit veel discipline en toewijding vereist, vooral als het gaat om lichaamsbeweging en het dieet. Er zijn genoeg manieren om dagelijks af te vallen zonder jezelf uit te hongeren of jezelf te moeten houden aan een strikt afvalplan dat ernstige gevolgen kan hebben voor je gezondheid.

De sleutel tot succes is in dit geval dat je begrijpt dat je je calorie-inname moet verlagen en je hoeveelheid lichaamsbeweging moet verhogen, zodat je 600 calorieën per dag verbrandt.

Waarom zou je moeten proberen om 600 calorieën per dag te verbranden?

Het verbranden van 600 calorieën per dag is een eenvoudig te behalen doel dat minimale moeite vereist. Je kunt dit doel op meerdere manieren bereiken, zelfs tijdens het doen van je dagelijkse bezigheden op je werk of thuis.

Om die 600 calorieën te laten verdwijnen kun je verschillende oefeningen doen en enkele van de onderstaande aanbevelingen opvolgen, die je zullen helpen ervoor te zorgen dat je lichaam sneller calorieën verbrandt. Door per week minstens 3500 calorieën te verbranden, zul je minstens een halve kilo afvallen zonder je aan een strikt dieet te hoeven houden. Om dit doel te bereiken zul je natuurlijk wel een gezondere leefstijl aan moeten nemen en moeten beginnen met bewegen.

Hoe kun je 600 calorieën per dag verbranden?

Buikvet

Zoals we eerder al aangaven is het helemaal niet zo moeilijk als het lijkt om 600 calorieën per dag te verbranden. Je kunt calorieën verbranden met je gewone dagelijkse bezigheden of door het doen van een paar eenvoudige oefeningen, die je misschien nog wel aangenaam zult vinden ook.

Stappen om die 600 calorieën te verbranden

 • Stap 1: Ten eerste verbrand je meer calorieën met staan dan met zitten. Als je dus bezig bent met een eenvoudige bezigheid, zoals telefoneren, ga dan staan. Vouw je kleren staand op. Dit lijkt misschien heel onbenullig, maar het is zo dat dit veel kan bijdragen aan het verbranden van calorieën.
 • Stap 2: Om calorieën te verbranden heb je natuurlijk een dagelijks trainingsschema nodig. Om betere resultaten te behalen zul je echter zwaardere oefeningen moeten doen en wellicht je dagelijkse trainingssessie moeten verlengen. Wanneer je normaal gesproken bijvoorbeeld dertig minuten per dag wandelt, kun je vanaf nu beter dertig minuten per dag gaan hardlopen. In plaats van 100 calorieën zul je op deze manier wel 200 calorieën verbranden. Je kunt de oefeningen die je doet ook afwisselen, waarbij je je houdt aan een combinatie van cardiovasculaire oefeningen en krachttraining.
 • Stap 3: Ook gedurende de dag kun je veel calorieën verbranden zonder jezelf te richten op het doen van een bepaalde oefening. Neem voortaan bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift. En probeer tijdens het tandenpoetsen eens een paar kniebuigingen te doen. Je kunt zelfs een paar oefeningen doen tijdens het kijken van je favoriete programma.
 • Stap 4: Naast het doen van cardio, kun je ook wat oefeningen doen waarbij je gewichtjes gebruikt. Trainen met gewichtjes vereist namelijk veel meer van je lichaam. Krachttraining zal helpen je lichaam vorm te geven en ervoor zorgen dat je meer calorieën verbrandt.
 • Stap 5: Tot slot is het een goed idee om te beginnen met het beoefenen van een sport. Dit zal je zeker helpen 600 calorieën per dag te verbranden. Je kunt bijvoorbeeld gaan tennissen, voetballen, zwemmen of een andere sport oppakken die je leuk vindt.

Traditionele oefeningen om vet te verbranden

Wandelen

Het doen van onderstaande oefeningen is de beste manier om elke dag 600 of meer calorieën te verbranden. Het is helemaal niet nodig om een lidmaatschap bij de sportschool te nemen om je doel te bereiken – door simpelweg deze oefeningen thuis uit te voeren zul je al binnen enkele weken de resultaten beginnen te zien waar je naar verlangt.

 • Door een uur te joggen op een loopband verbrand je tot wel 675 calorieën.
 • Met een uur rennen op een loopband kun je zelfs 986 calorieën verbranden.
 • Een uur touwtje springen zorgt ervoor dat je tot 730 calorieën verbrandt.
 • Twintig minuten sit-ups zorgt ervoor dat je tot 200 calorieën verbrandt.
 • Zelfs met een uur wandelen kun je tot wel 200 calorieën verbranden.
 • Met dertig minuten fietsen verbrand je meer dan 200 calorieën.

Onthoud!

Het opvolgen van bovenstaande tips om extra calorieën te verbranden alleen is niet voldoende. Je zult daarnaast ook een dieet moeten aanhouden dat rijk is aan fruit, groenten, volkoren en water. Probeer minder calorieen binnen te krijgen. De meeste diëten overschrijden namelijk de dagelijkse aanbevolen calorie-inname.