Zo ben je iedere dag blij en in een goed humeur

Willen we dat niet allemaal? Blij zijn. Hier volgen enkele tips om je daarbij te helpen.
Zo ben je iedere dag blij en in een goed humeur

Laatste update: 28 januari, 2021

Soms zit je misschien in een dip, heb je nergens zin in of ben je in een slecht humeur. Al deze gevoelens kunnen veel oorzaken hebben. Eén van de belangrijkste oorzaken heeft te maken met je dagelijkse dieet.

In dit artikel zullen we je een paar tips geven waarmee je je humeur kunt verbeteren en je dus gelukkig kunt voelen. Deze dagelijkse veranderingen in je levensstijl en gewoonten kunnen je helpen om meer energie te krijgen én meer zin te hebben om actief en sociaal te zijn.

Wees iedere dag fysiek actief voor een goed humeur

oefeningen

De meeste mensen hebben niet genoeg tijd om iedere dag te sporten, terwijl dat echt effectief is om je goed te laten voelen. Er zijn echter een paar manieren waarop je dit kleine probleem kunt verhelpen.

Een makkelijke manier om oefeningen te kunnen doen is dit: doe het in korte periodes en herhaal die een paar keer per dag wanneer je maar kunt.

Dat kan ‘s ochtends zijn voor je naar je werk gaat of ‘s nachts voordat je gaat slapen. Het gaat er vooral om dát je het doet, wanneer dan ook.

Volg geen strenge diëten

Zodra je iets niet meer eet omdat je bang aan te komen, ondanks dat je het graag eet, kan dit je in een slecht humeur brengen en je soms ook een beetje verdrietig maken. Je dieet is in dit opzicht heel belangrijk en soms kun je je behoeften wegeten. Zo verandert de frons op je gezicht in een glimlach.

Dat is omdat je van zo’n simpele taak een voldaan en tevreden gevoel krijgt. Je hoeft niet te overdrijven en meer te eten dan je nodig hebt. Een kleine portie is meer dan genoeg om aan de behoeften van je lichaam te voldoen.

Houd een vaas met verse bloemen in de buurt

bloemen

Alles lijkt vrolijker en lichter als je jezelf omringt met een paar mooie en prettig ruikende bloemen. Om die reden zijn activiteiten prettiger als je ze doet in een omgeving met veel verschillende gekleurde bloemen en aroma’s.

Je voelt je daarbij dan ook meer ontspannen.

Drink veel water

Als je niet genoeg water drinkt om je lichaam te laten werken zoals het hoort, voel je je wellicht moe en slecht. Dit komt omdat je lichaam uitgedroogd raakt zonder vloeistoffen.

Probeer algen in je dieet te verwerken

algen

Vitamine B helpt je koolhydraten te verteren, zodat je lichaam al de energie heeft die het voor zijn dagelijkse activiteiten nodig heeft. Je kunt supplementen op algenbasis vinden in winkels.

Eet minder suiker

Soms denk je misschien dat een traktatie met veel suiker je helpt om de dag met energie en geluk af te sluiten. Helaas klopt dat helemaal niet. Deze energie is snel weer op en het richt veel schade aan in je lichaam. 

Je kunt beter een snack kiezen met minder suiker en calorieën, die nog steeds genoeg kracht en energie geeft, zoals een suikerarme of -vrije granenreep.

Wandel een eindje voor de lunch

wandelen

Het is belangrijk om een korte wandeling te maken voor de middag, want precies rond die tijd begint je lichaam melatonine aan te maken, een stof die slaperigheid veroorzaakt.

Als je een korte buitenwandeling maakt, zal dat slaperige gevoel snel over gaan en blijf je de rest van de dag gemotiveerd.

Eet altijd ontbijt

Je zou nooit je ontbijt moeten overslaan. Het hoort ook een goed ontbijt te zijn, want het is je eerste maaltijd van de dag. Besef dat je al urenlang niets hebt gegeten.

Goed ontbijten is dan ook heel belangrijk om je de rest van de dag goed te voelen. Eiwitten, vers fruit en zuivel horen er allemaal bij.

Het is eenvoudig vol te houden

De bovenstaande tips zijn erg simpel om te doen. We hopen dat je ze zult gebruiken en dat ze nuttig voor je zijn. Zodat je altijd een goed humeur hebt en in goede gezondheid verkeert.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Bekhet, A. Zauszniewski, J. Nakhla, W. (2008). Happiness: Theoretical and Empirical Considerations. Nursing Forum. Vol. 43, Enero-Marzo.
  • Serrano, J. (1984). Concepto y pensamiento: Editorial Trillas.
  • Instituto de la Felicidad (2008). 1º Informe Coca-Cola de la Felicidad: Cocacola Iberia.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.