Zes natuurlijke drankjes die nog gezonder zijn dan water

Jezelf gehydrateerd houden, is essentieel. Wist je dat er drankjes zijn die nog gezonder zijn dan water, omdat ze je lichaam maximaal hydrateren en over nog veel andere voordelen beschikken. Kijk er eens naar!
Zes natuurlijke drankjes die nog gezonder zijn dan water

Laatste update: 28 januari, 2021

We weten allemaal dat water goed voor ons is, maar wist je dat dat ook geldt voor diverse natuurlijke drankjes? De aarde bestaat uit water, onze lichamen bestaan uit water… Het is natuurlijk onmisbaar voor onze gezondheid. Water is niet alleen noodzakelijk voor onze gezondheid, maar ook voor ons uiterlijk.

Een stevige, stralende en jeugdige huid komt allemaal door water.

Nog gezonder dan water?

De beweging van conventionele geneeskunde in de richting van de meer traditionele geneesmiddelen en de opkomst van onderzoek in de natuurgeneeskunde hebben echter geleid tot de ontdekking van dranken die zelfs gezonder zijn dan water

Dit is goed nieuws voor mensen die geen water willen drinken, maar het doen voor hun gezondheid.

Alle volgende drankjes zijn natuurlijk en onbewerkt. Zoals je weet, bevatten verwerkte levensmiddelen stoffen om de smaak te verbeteren, conserveringsstoffen of toevoegingen om de kosten te verlagen. Ze zijn allemaal schadelijk voor de gezondheid.

Voordat je een aantal van deze drankjes gaat proberen, onthoud altijd: natuurlijke drankjes zijn beter dan verwerkte.

Ontdek welke natuurlijke drankjes gezonder zijn dan water

Laten we eens kijken.

1. Bietensap

Jaren geleden was het moeilijk om bietjes te vinden die niet in een blik werden verkocht. Je kunt ze nu echter vinden in bijna alle supermarkten, in de groenteschappen. Profiteer hiervan en probeer dit enorm voedzame sap.

Naast ze zeer smakelijk zijn, bevatten ze:

 • vitamine A, B en C,
 • antioxidanten,
 • calcium,
 • aminozuren,
 • kalium,
 • magnesium,
 • suiker 
 • water.

Maak je geen zorgen over hoe je het kunt maken: het is net als elk ander sap. Hoewel bieten je blender een intens rood kunnen maken, kun je dit makkelijk schoonmaken.

2. Kokoswater

Kokoswater

Onze jongere lezers hebben waarschijnlijk al weleens van kokoswater gehoord, want het wordt onder andere gebruikt in survival realityshows op tv. Deelnemers overleven soms alleen op kokoswater, iets dat ons eigenlijk niet zou moeten verrassen, omdat het eigenlijk een compleet voedingsmiddel is vanwege het hoge gehalte aan kalium. Dit mineraal zorgt daarmee voor een veel effectievere hydratatie.

Je vindt het in de schappen van veel supermarkten en als dat niet het geval is raden wij aan om een natuurlijke levensmiddelenwinkel, natuurwinkel of kruidenierswinkel te bezoeken. Wat je dan krijgt, is bijna identiek aan wat je zou krijgen door een kokosnoot te openen.

3. Aloëverawater

Als er in de 21e eeuw een natuurlijke herontdekking is geweest, is het aloë vera. Iedere dag opnieuw worden er weer nieuwe krachten ontdekt: van littekengenezing tot verlaging van cholesterol en triglyceriden in het bloed.

Dankzij de antioxidanten en zuiverende eigenschappen wordt aloëverasap nu gebruikt om de darmflora te reinigen en vroegtijdige celveroudering te voorkomen.

Als je last hebt van problemen met constipatie, hoge cholesterol of circulatieproblemen, is deze drank iets voor jou.

4. Fruitdrank gezonder dan water

Komkommerwater

We hebben het hier niet over sap. We hebben het over het toevoegen van fruit (of groente) aan water. De beste producten hiervoor zijn:

 • aardbeien,
 • watermeloen,
 • basilicum,
 • komkommer
 • bosbessen.

Het beste om te doen, is nadenken over wat je zoekt en dan het fruit kiezen dat het beste past bij je doel. Dit maakt ook het drinken van water veel leuker.

5. Thee

Het is misschien een van de meest geconsumeerde dranken van de hele wereld, maar sommige mensen zijn zich nog steeds niet bewust van de vele voordelen.

Elke smaak biedt zijn eigen voordelen, maar dit hebben alle soorten thee gemeen:

 • Voorkomt bijvoorbeeld tandproblemen
 • Verbetert ook de circulatie
 • Is ontstekingsremmend
 • Stopt de bacteriegroei in je lichaam

Het maakt ook vaak onderdeel uit van diëten om gewicht te verliezen, vooral groene thee, want dat is een uitstekend ontgiftigingsmiddel. Het helpt ook om op een makkelijke manier van vet en toxinen af te komen.

6. Guayusa

Guayasa

Deze drank is niet bekend, maar dat maakt het niet minder gezond. We hebben het over een plant uit de Ecuadoriaanse jungle, die rijk is aan cafeïne en theobromine, dat een andere stimulant is.

De energieke kracht van de plant is vergelijkbaar met mate. De chlorogeenzuren in guayusa zijn daarnaast zeer goed voor je hart.

Guayusa’s energiegevende potentieel maakt het een interessante manier om de dag mee te beginnen, zelfs meer dan koffie. Deze stimulant helpt calorieën te verbranden, aangezien het de stofwisseling versnelt.

Vet verbranden

Dit is een van de slimste en gezondste manieren om gewicht te verliezen: vet verbrandt door het verbruik van voedingsmiddelen en natuurlijke drankjes die de spijsvertering en metabolisme verbeteren.

Hydrateren zal nooit meer gewoon een andere verplichting zijn. Nu weet je nieuwe leuke en lekkere manieren om jezelf te blijven hydrateren met drankjes die zelfs gezonder zijn dan water. Met deze unieke combinatie van natuurlijke drankjes, ben je een van de weinigen die het geheim kent om een veel completer dieet te volgen om je lichaam te verzorgen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.