Tien voordelen van het drinken van kokoswater

4 april 2018
Behalve dat het je van natuurlijke suikers voorziet, helpt kokoswater bij het verlagen van het bloedsuiker want het metaboliseert de glucose en zet het om in energie. Probeer het!

Het drinken van kokoswater is populair geworden is over de hele wereld. Het is een verfrissende en stimulerende drank die een hoog gehalte aan voedingsstoffen bevat en vele voordelen voor de gezondheid biedt.

Het wordt gemaakt van groene kokosnoten. Deze drank is 100% natuurlijk en bestaat voor 95% bestaat uit water, antioxidanten, suikers en mineralen.

Je moet het niet verwarren met kokosmelk. Dat heeft een hele andere voedingswaarde en moet ook verwerkt worden voordat het wordt gebruikt.

En ondanks het gehalte aan essentiële vetzuren en aminozuren in kokoswater bevat het weinig calorieën. Het is een gezonde manier om je lichaam te hydrateren.

Misschien ken je niet alle fantastische eigenschappen. Daarom hebben we vandaag een top 10 van redenen samengesteld om kokoswater op regelmatige basis te drinken.

Ontdek ze hier!

1. Het drinken van kokoswater bestrijdt vochtvasthouden

Het drinken van kokoswater bestrijd vochtretentie

Dankzij het hoge gehalte aan essentiële mineralen, in het bijzonder kalium, is kokoswater een natuurlijke manier om vochtretentie in de weefsels te bestrijden.

  • De voedingsstoffen van kokoswater ondersteunen een gezonde nierfunctie. Daarnaast verlaagt het je natriumgehalte en verhoogt het de productie van urine.
  • Met andere woorden, deze drank is een natuurlijk diureticum. Het helpt om ontstekingen en andere problemen die verband houden met vochtretentie te bestrijden.

Zie ook: Vier natuurlijke middelen tegen vochtretentie

2. Het drinken van kokoswater reinigt de nieren

De elektrolyten in kokosnoot helpen je niet alleen om het minerale zoutgehalte van je lichaam te compenseren. Daarnaast helpt het ook om je nieren te reinigen.

Deze stoffen stimuleren het verwijderen van zware metalen en gifstoffen. Dit helpt je om problemen zoals nierstenen of een verminderde nierfunctie te vermijden.

3. Het drinken van kokoswater reguleert hoge bloeddruk

Het drinken van kokoswater bestrijd hoge bloeddruk

Dankzij het gehalte aan kalium, magnesium en zink is deze heerlijke drank ook een goed middel voor mensen met een hoge bloeddruk.

De essentiële mineralen stimuleren de afvoer van natrium. Ondertussen wordt de elasticiteit van de bloedvaten verbetert en de circulatie wordt gestimuleerd.

4. Het is een goede bron van energie

Dankzij de essentiële vetzuren, eiwitten en koolhydraten die makkelijk worden afgebroken, is kokoswater een stimulerende drank die de gezondheid van je spieren en hersenen verbetert.

Het helpt spierspanning te controleren en bevordert de goede werking van het zenuwstelsel.

Het wordt ook aanbevolen als sportdrank. De reden hiervoor is omdat de natuurlijke elektrolyten je helpen bij het herstel van de voedingsstoffen. Deze gaan tijdens de training verloren.

5. Het drinken van kokoswater verbetert de spijsvertering

Het drinken van kokoswater verbetert de spijsvertering

Kokoswater bevat vezels en antioxidanten. Deze voedingsstoffen helpen bij het oplossen van spijsverteringsproblemen zoals constipatie en parasieten.

Daarnaast verbeteren deze stoffen de absorptie van voedingsstoffen door je lichaam. Daardoor worden er meer bio-actieve enzymen aangemaakt. Deze stoffen maken de afvoer van eventuele afvalstoffen die in de darmen achterblijven gemakkelijker.  Tegelijkertijd wordt de pH van je maag volledig gereguleerd.

Bij gevallen van brandend maagzuur of dyspepsie werkt kokoswater ook goed.

6. Het drinken van kokoswater stabiliseert de zuurgraad

Een overmatig zuurgehalte in het lichaam hoeft niet alleen verband te houden met ontstekingen. Het kan ook verband houden met een groot aantal chronische aandoeningen. Deze kunnen je levenskwaliteit negatief  beïnvloeden.

Kokoswater is een drank die de balans van de pH in het lichaam stimuleert. Daardoor alkaliseert het bloed op een natuurlijke wijze om problemen op dit gebied te voorkomen.

7. Het drinken van kokoswater verbetert de bloedsomloop

Het drinken van kokoswater verbetert de bloedsomloop

Kokoswater bevat essentiële voedingsstoffen die heel goed zijn voor je hart. Ze kunnen namelijk helpen bij het elimineren van overtollig cholesterol en andere stoffen die de slagaders negatief beïnvloeden.

Essentiële vetzuren en antioxidanten reinigen de aderen en verbeteren de bloedsomloop. Dat zal het risico op chronische hart- en vaatziekten te verminderen.

8. Het drinken van kokoswater voorkomt infecties

De essentiële voedingsstoffen in deze natuurlijke drank helpen bij het verbeteren van de reactie van het immuunsysteem. Op die manier kunnen ze virussen of bacteriën effectief te bestrijden.

Ook helpt reguliere consumptie van kokoswater bij het vernietigen van micro-organismen en schimmels. Ze doen dit door de omstandigheden die deze ziekteverwekkers nodig hebben om zich te ontwikkelen te veranderen.

9. Het drinken van kokoswater reguleert de bloedsuikerspiegel

Het reguleert de bloedsuikerspiegel

Hoewel kokowater natuurlijke suikers bevat, is het een geweldige manier om je bloedsuikerspiegel te regelen.

Het verbetert eigenlijk het vermogen van je lichaam om suikers om te zetten in energie. Daardoor verlaagt het een te hoge bloedsuikerspiegel.

Wij raden aan om te lezen: Verlaag je bloedsuikerspiegel

Het drinken van kokoswater voorkomt vroegtijdige veroudering

Deze natuurlijke drank bevat ook cytokinine. Die stof helpt bij het bestrijden van de verouderingsprocessen. Daarnaast verbetert het de cellulaire activiteit.

Deze plantaardige stoffen creëren een beschermende barrière tegen de schade die door vrije radicalen wordt veroorzaakt. Dit vermindert het risico op veroudering van de huid en organen. Bovendien levert het vitamine E en essentiële vetzuren.

Zoals je ziet zijn er veel voordelen van het drinken van deze heerlijke, natuurlijke drank. Probeer een paar keer per week kokoswater te drinken en ontdek een nieuwe manier om gezond te blijven.