Wat zeggen je nagels over je persoonlijkheid?

Ontdek wat de vorm en kleur van je nagels zeggen over je persoonlijkheid.
Wat zeggen je nagels over je persoonlijkheid?

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Wist je dat zowel de kleur van je nagellak als de vorm van je nagels veel vertelt over je persoonlijkheid? In dit artikel zullen we eens kijken naar wat je nagels zeggen over je persoonlijkheid.

Wat zegt de kleur van je nagellak over je persoonlijkheid?

Als het gaat om het kiezen van de kleur nagellak, realiseren veel vrouwen zich niet wat je nagels precies zeggen over je persoonlijkheid.

Dit zijn bij de keuze voor een kleur een paar dingen om in gedachte te houden.

Blauw

Deze kleur staat voor zelfvertrouwen. Mensen die van blauw houden houden zich aan hun woord en zijn ethisch.

Het is geen kleur die bij iedereen past, en daarom trekken zij alleen mensen aan met een sterke persoonlijkheid.

Zwart

Hierachter schuilt een mysterieuze persoonlijkheid. Net als blauw is het een kleur waar veel mensen niet van houden, maar het zal intelligente en nieuwsgierige mensen aantrekken.

Deze kleur is ook:

  • krachtig
  • formeel
  • elegant

Bruin

Deze kleur wordt niet vaak bij manicures gebruikt, waardoor het makkelijk te onderscheiden is.

Mensen die houden van simpel dragen dit vaak. Dit zijn ook mensen die makkelijk vrienden maken en die mensen eerst goed willen leren kennen voordat ze ze vertrouwen.

Zilver

Zilveren nagels stralen mystiek uit. Ze worden gedragen door de volgende soorten mensen:

  • sterk
  • emotioneel
  • vrouwelijk

Het wordt geassocieerd met een sterke intuïtie, waardoor deze vrouwen worden geleid. Deze vrouwen zullen hun vrienden nooit bedriegen.

Roze

Roze staat voor een speelse persoonlijkheid, die haar kindertijd niet los wil laten.

Het staat ook voor vrouwelijkheid en een vreugdevolle, liefdevolle geest.

Collectie kleurrijke nagellak

Rood

Dit is een zeer populaire kleur voor op je nagels. Zoals we allemaal weten is rood de kleur van passie

Het volgende type mensen dragen deze kleur graag:

  • zelfverzekerd
  • romantisch
  • sensueel

Geel

Dit is natuurlijk de kleur van de zon. Hij is daarom geliefd bij mensen die vol zijn van vreugde en geluk.

Vrouwen die deze kleur op hun nagels dragen stralen warmte en een gevoel van optimisme uit.

De vorm van je nagels

De vorm heeft ook invloed op wat je nagels over je persoonlijkheid zeggen. Er zijn zeven verschillende vormen, en iedere vorm staat voor een andere persoonlijkheid.

Rechthoekige, lange nagels

Mensen met lange, rechthoekige nagels zijn over het algemeen vreugdevol en zelfverzekerd. Het zijn mensen die de wereld willen leren kennen en nieuwe ervaringen op willen doen.

Maar dat niet alleen, ze zijn ook zorgvuldig en ze doen veel moeite om dingen op de juiste manier te doen.

Rechthoekige, rechte nagels

Deze nagels horen bij harde werkers, die voeten stevig op de grond hebben staan. Het zijn natuurlijke leiders, die hun verantwoordelijkheden serieus nemen.

Ze willen hun werk altijd goed doen en het afkrijgen, zonder te vergeten om te ontspannen en plezier te hebben als ze klaar zijn met werken.

Brede, platte nagels

Brede en platte nagels komen horen bij mensen met een heldere en analytische persoonlijkheid. Ze hebben vaak goede criteria voor het beoordelen van mensen en te beslissen wie ze zullen vertrouwen en wie niet.

Bovendien zijn ze leergierig en hebben ze een voorliefde voor ambachtelijke dingen, waardoor ze zelf nieuwe dingen creëren. Maar ze geven ook de voorkeur aan nut boven schoonheid en houden van moeilijke problemen die hen aan het denken zetten.

Ronde, korte nagels

Korte, ronde nagels worden geassocieerd met mensen met een sterke, creatieve persoonlijkheid, die zelden dramatisch is.

Deze mensen maken makkelijk vrienden vanwege hun energie en vriendelijke aard. Ze zijn ook avontuurlijk, gedurfd en onbevreesd.

Korte, ongelijke nagels

Mensen die hun nagels bijten hebben nagels die ongelijk en kort zijn, wat aantoont dat ze empathisch zijn en graag observeren. Ze zijn ook volkomen eerlijk.

Deze nagels weerspiegelen ook hun nervositeit, want hoewel ze kalm lijken, zijn ze van binnen een wervelwind van emotie.

Vrouwenhanden na een manicure

Driehoekige nagels

Driehoekige nagels duiden op een gedurfde en vastberaden persoonlijkheid. Deze mensen zijn gepassioneerd en vasthoudend en weten altijd wat ze willen.

Ze kunnen soms geagiteerd lijken, maar ze gaan graag een uitdaging aan.

Lange, ovale nagels

Lange, ovale nagels tot slot zijn een teken van een zeer creatieve persoonlijkheid die affiniteit heeft met de natuur. Ze houden van schoonheid en hebben een zekere voorliefde voor verantwoordelijkheid.

Deze mensen verdiepen zich altijd in projecten die ze graag doen. Ze houden van liefhebben en doen dat oprecht, en geven alles in wat ze doen.

Veel delen van ons uiterlijk vertellen verschillende dingen over ons innerlijk. Nu weet je wat je nagels zeggen over je persoonlijkheid! Heeft het je verrast? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.