Hoe jij je nagels gemakkelijk thuis kunt versieren

Een vrouw die haar nagels heeft gedaan, brengt elegantie en stijl over. Als je altijd op en top perfecte nagels wilt hebben zonder extra geld uit te hoeven geven aan schoonheidssalons, volg dan dit advies.
Hoe jij je nagels gemakkelijk thuis kunt versieren

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Nageldesign is populair en leuk. Iedereen heeft natuurlijk een andere stijl en voorkeur als het gaat om het lakken en vormgeven van je nagels.

Het begon allemaal met de trend om je nagels allemaal een andere kleur te lakken. Vandaag de dag creëren mensen kunstwerken met nagellak. Dit heeft geleid tot verschillende technieken die ongelooflijke resultaten opleveren.

Veel vrouwen zijn gewend om hun nagels één kleur te lakken. Dit is niet iets slechts, maar er zijn veel meer makkelijke, simpele en goedkope manieren om je manicure een eigen stijl te geven.

Wat heb je nodig om je nagels thuis te versieren?

Wat heb je nodig om je nagels thuis te versieren

We hebben de neiging om te denken dat we alleen een goede manicure kunnen krijgen in een schoonheidssalon. Je kunt thuis echter  prachtige designs  creëren en een spectaculair resultaat voor je nagels krijgen. Naast veel creativiteit heb je de volgende items nodig.

 

1. Potloden

Je kan potloden gebruiken die speciaal gemaakt zijn voor nageldesign. Je kan ook gewone pennen, potloden of andere cirkelvormige objecten gebruiken. Ook kun je dit zelf maken door een speld aan de achterkant van de potlood in het rubber te prikken. Op deze manier kun je perfecte stippen maken op je manicure.

2. Vloeibare latex

Vloeibare latex om je nagels te versieren

Dit product is erg populair geworden in het ontwerpen van nagelversieringen. Het geeft je de vrijheid om met nagellak te experimenteren zonder dat het een ramp wordt. Vloeibaar latex wordt gebruikt om en rond de randen van je nagelriemen en de toppen van je nagels. Hierdoor wordt het gebruik van nagellakremover vermeden. Het wordt vaak gebruikt bij spons- of stempelontwerpen.

3. Strips

Deze beroemde gekleurde strookjes zijn uitstekend voor het maken van geometrische ontwerpen. Ze zijn ook perfect voor het maken van strakke lijnen en voor de beroemde Franse manicure. Een alternatief voor deze strips is om plakband te gebruiken. Het helpt ook om het gebied dat je gaat lakken te markeren en zo fantastische geometrische ontwerpen te creëren.

4. Een fijn kwastje

Een fijn kwastje gebruiken om je nagels te versieren

Dit hulpmiddel is essentieel voor het maken van nagelontwerpen met de vrije hand. Deze kwastjes zijn nu ook te koop in vele winkels, maar je kunt het kwastje ook makkelijk zelf maken van een verfkwast. Je moet gewoon een paar strengen afknippen totdat het midden erg smal is.

5. Nagelstempels

Dit is het wonder van nagelontwerpen. Deze nagelstempels geven je de ruimte om op eenvoudige en comfortabele wijze allerlei ontwerpen te creëren. Natuurlijk moet je een beetje oefenen om ze correct te gebruiken. Maar als je eenmaal behendig met ze bent, zal het gebruik ervan je veel tijd en uitstapjes naar de schoonheidssalon besparen.

Tips om geweldige ontwerpen te maken

Tips om geweldige ontwerpen te maken

Als je eenmaal alles hebt wat je nodig hebt om je ontwerpen te maken, volgen hier enkele tips die je helpen om de zaak nog eenvoudiger te maken.

  • Als je diamantjes op je nagels wilt aanbrengen kun je een potlood gebruiken om ze erop te zetten. Gebruik transparante nagellak of speciale lijm. Met het potlood kun je de diamantjes makkelijk aanbrengen en positioneren.
  • Als je ontwerpen met lijnen wilt maken kun je een harde kwast gebruiken. Doe op het puntje van het kwastje wat nagellak  en ga hiermee over je nagel heen. Dit zal gemakkelijk voor een gestreept effect zorgen.
  • Als je van een waterverfeffect houdt kun je het op je nagels recreëren met behulp van een rietje. Je moet het rietje nat maken en in de nagellak dopen. Vervolgens blaas je in het rietje  terwijl je het  boven je nagel houdt. De lak kan dan op natuurlijke wijze vallen. Je krijgt een zeer aantrekkelijk en artistiek effect.
  • Om het beroemde gradiënteffect te maken, is het enige wat je nodig hebt een spons. Breng de nagellak naar keuze aan op de spons. Breng deze vervolgens aan op je nagel. Dit kun je herhalen mocht dat nodig zijn.
  • Om een mooi en klassiek kanten ontwerp te maken heb je alleen een stuk kant en witte nagellak nodig. Plaats het stukje kant op de nagel en breng de nagellak erover heen aan. Je kunt dit met het kwastje doen of met een spons. Het ziet er sierlijk en moeiteloos uit.
  • Doe je handen voor dat je begint een paar minuten in een kom met koud water. Dit zal ervoor zorgen dat de nagellak sneller opdroogt.

Aan de slag

Nu weet je alles over het doen van je eigen manicure. Dus waar wacht je nog op om te beginnen met het maken van  je eigen ontwerpen? Probeer het!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.