Natuurlijke behandeling voor droge handen

Droge handen laten je er zo veel ouder uitzien. Maak je handen mooi met een vochtinbrengende crème die je zelf klaarmaakt. Ontdek hoe makkelijk dit is!
Natuurlijke behandeling voor droge handen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Droge handen en gebarsten nagelriemen worden veroorzaakt door voortdurende blootstelling aan vuil, chemische stoffen in schoonmaakmiddelen en abrupte temperatuurschommelingen. De natuurlijke bevochtiging wordt hierdoor aangetast en de huid krijgt het zwaar te verduren.

Na verloop van tijd kan er zelfs ontsteking ontstaan, waardoor de huid zijn capaciteit tot herstel verliest. Er kunnen vlekken en oneffenheden ontstaan, waardoor de huid van de handen er veel ouder gaat uitzien.

Een schadelijke omgeving tast bovendien ook de nagelriemen aan, die een belangrijke rol spelen bij de gezondheid van de nagels. Onbeschermde nagels zijn minder sterk en kunnen geïnfecteerd raken, waardoor ze sneller gaan barsten en breken.

Om dit te verhelpen hoef je gelukkig niet naar dure remedies te grijpen. Er bestaan namelijk heel wat natuurlijke middeltjes die je thuis gemakkelijk zelf kunt klaarmaken. Het zijn goede vochtinbrengers die je huid helpen om te rehydrateren en gezond te blijven.

Dit artikel beschrijft een natuurlijke remedie op basis van amandelolie, cacaoboter en vitamine E-olie. Dit zijn ingrediënten die alle drie fantastische eigenschappen bezitten om ruwe en droge handen te verzachten.

Heb jij ook last van droge handen? Ga dan meteen aan de slag en ontdek hoe je zelf een prima vochtinbrenger maakt.

Huisremedie voor droge handen en nagelriemen

Deze natuurlijke handcrème, die je heel eenvoudig thuis maakt, bevat de krachtigste vochtinbrengers die de huid van je handen en je nagelriemen weer stralend en gezond kunnen maken.

Hieronder beschrijven we tot in detail de belangrijkste voordelen van elk ingrediënt, zodat je niet hoeft te twijfelen aan de fantastische resultaten die deze crème je vast en zeker zal opleveren.

De vele voordelen van vitamine E-olie

De vele voordelen van vitamine E voor droge handen

Vitamine E-olie kun je kopen in elke apotheek voor een redelijke prijs. De helende eigenschappen van deze olie zijn al heel lang bekend in de cosmeticasector. De olie vind je dan ook terug in zeer veel schoonheidsproducten.

De olie is een krachtige antioxidant die in staat is weefselschade te helpen verminderen. Cellen krijgen de kans te herstellen en de olie kan voorkomen dat er nieuwe beschadiging ontstaat.

Vitamine E-olie remt ook de beschadigende werking van de zon af en heeft een diep reinigende werking. Droge huidcellen krijgen hierdoor geen kans meer om zich op te stapelen.

Niet verwonderlijk dus dat dit natuurlijke middel op veel plaatsen de “vitamine van de jeugd en het leven” genoemd wordt. De cellen van je huid worden als het ware beschermd tegen alle verschijnselen van het ouder worden. Je huid krijgt een mooie en gezonde uitstraling, waardoor je er zo veel jonger gaat uitzien.

Amandelolie

Wie is er niet op de hoogte van de verzachtende effecten van amandelolie? De reinigende en verzachtende eigenschappen herstellen irritatie veroorzaakt door uitdroging.

Je kan de olie zelfs heel eenvoudig aanbrengen op je huid of haren om te profiteren van dit helende, natuurlijke product. Deze olie heeft fantastisch vochtinbrengende eigenschappen en een wonderbaarlijk effect op het aanzicht van je haren en je huid.

Amandelolie is daaroom heel geschikt voor de huid van de  handen en nagelriemen. Het houdt de huid elastisch en vermindert het risico op infectie van de nagelriemen. Je zal ongetwijfeld merken dat je ouderdomsrimpeltjes als sneeuw voor de zon verdwijnen en je handen er weer jong en aantrekkelijk gaan uitzien.

Wist je bovendien dat deze zoet geurende olie ook een kalmerend effect heeft? Je kan het gerust aanbrengen op kleine wondjes, sneetjes en irritatie veroorzaakt door chemische middelen. Het genezende effect van amandelolie kan ervoor zorgen dat huidcellen genezen en opnieuw aangroeien.

Cacaoboter

De vele voordelen van cacaoboter voor droge handen

Misschien minder bekend, maar daarom niet minder efficiënt is cacaoboter. Deze boter is een natuurlijke vochtinbrengende crème die heel makkelijk alle huidlagen van vocht voorziet. Als vochtinbrengende handcrème houdt de boter je handen zacht, glad en vrij van oneffenheden.

Het hoge antioxidantengehalte laat vrije radicalen geen kans om je huid en nagelriemen schade toe te brengen en vroegtijdig te verouderen.

De boter legt eveneens een beschermende laag op de huid, waardoor je beschermd bent tegen de ultraviolette straling van de zon. Het kan zo aanzienlijk de kans op huidverslapping, vervelende vlekken en irritatie verminderen.

Hoe maak je deze huisremedie tegen droge handen en nagelriemen?

Hoe maak je een huisremedie tegen droge handen en nagelriemen

Geef voortaan geen fortuin meer uit aan dure cosmeticaproducten. Gebruik dit eenvoudige recept om een vochtinbrengende crème te maken die de huid van je handen en nagelriemen tot in de puntjes zal verzorgen.

De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt, zijn helemaal niet duur en makkelijk te vinden. Bovendien hebben ze een lange houdbaarheidsdatum. Daardoor kun je lang genieten van deze natuurlijke remedie tegen droge handen. Zorg er wel voor dat je de crème bewaart op een droge en koele plaats.

Je kunt het gebruik inlassen in je dagelijkse schoonheidsroutine of de crème bijvoorbeeld toepassen als verzorgende afsluiting na een manicure.

Wat heb je nodig voor deze vochtinbrengende crème?

  • 1 capsule vitamine E olie
  • 1 theelepel of 5 ml amandelolie
  • 2 theelepels of 10 gr cacaoboter

Hoe maak je deze thuisremedie klaar?

  • Laat eerst de cacaoboter smelten au bain-marie, door een vuurvast kommetje te verwarmen in een grotere kom heet water.
  • Als de boter begint te smelten, kun je de amandelolie en de vloeibare vitamine E toevoegen.
  • Roer alles daarna goed door met een lepeltje tot alle ingrediënten perfect vermengd zijn.
  • Laat de mix eventjes rusten en wacht vervolgens tot het mengsel opnieuw een vaste vorm aanneemt.

Het gebruik van deze voedende en vochtinbrengende remedie

  • Zodra je een dikke, gladde pasta hebt, kun je deze met cirkelvormige bewegingen aanbrengen op de handen en nagelriemen.
  • Gebruik deze natuurlijke remedie ‘s avonds voor het beste resultaat.

Als je deze voedende crème regelmatig gebruikt, zul je snel merken dat de huid van je handen weer glad wordt en er zo jaren jonger gaat uitzien! Ga meteen aan de slag en je handen zullen vanaf nu veel beter gevoed en beschermd worden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.