Tips voor mooiere nagels

Tips voor mooiere nagels

Geschreven door Yamila Papa Pintor

Laatste update: 01 november, 2022

Als je er graag goed en verzorgd uitziet, dan horen mooie en verzorgde nagels er zeker bij! Geen nood als je echter geen tijd (of geld) hebt om jezelf te laten verwennen door een nagelspecialiste. Je maakt thuis je eigen schoonheidssalon met deze eenvoudige tips, waardoor je in een mum van tijd mooiere nagels krijgt.

Schoonheidsexperts raden dagelijks onderhoud en verzorging van de nagels aan om beschadiging, afbreking en verkleuring te voorkomen, zeker als je een roker bent of werkt met irriterende stoffen. Lees verder en ontdek in dit artikel verrassend eenvoudige tips voor mooie en sterke nagels.

Maak je nagels mooier

Ben je iemand die het liever houdt bij een natuurlijke look, je nagels af en toe een mooi kleurtje gunt of graag bij elke outfit een aangepaste manicure kiest? In elk geval is het belangrijk je nagels een goede basisverzorging te gunnen, zodat ze sterk en gezond blijven.

De eenvoudige tips beschreven in dit artikel kan je gerust regelmatig thuis gebruiken voor een goede basisverzorging, zodat dure uitstapjes naar de nagelsalon tot het verleden behoren. Je krijgt gegarandeerd mooiere nagels die sterk en gezond blijven als je onderstaande tips in acht neemt:

Bevochtigen

Je nagels en handen hebben in de loop van de dag best wat te verduren. Ze worden vaak nat en je wast ze regelmatig met zeep. Maak geen uitzondering en breng telkens een vochtinbrengende crème aan na het handen wassen.

Maak er ook een gewoonte van om je handen en nagels op ieder verloren ogenblik even in te smeren, want dan blijven ze goed gehydrateerd. Je huid blijft goed bevochtigd en de nagels sterk en in goede conditie.

Je bereidt je handen en nagels op deze manier ook goed voor op de winter als veelvuldig contact met handschoenen en warm water handen en nagels snel uitdrogen en beschadigen. Tijdens de zomer hebben ze natuurlijk bescherming nodig tegen de zon en het chloorhoudend water van het zwembad.

Vijlen

Vermijd het gebruik van een nagelknippertje en maak er een gewoonte van je nagels te vijlen tot de lengte die je leuk vindt. Je kan kiezen voor rond of vierkant vijlen. Het beschermt de nagels tegen schilferen en breken.

Gelakte nagels

Basiscoating

De juiste voorbereiding als je graag je nagels een leuk kleurtje geeft. Sla je deze stap over, dan worden je nagels gegarandeerd droog, geel en dof. Dit wordt veroorzaakt door stoffen in de nagellak, die de nagels verhinderen om te “ademen”.

Deze basiscoating vind je in elke schoonheidsafdeling van je warenhuis en bevat de nodige vitamines, calcium en soms aloë vera, die je nagels de gewenste bescherming zullen geven. Breng de onderlaag iets eerder aan dan de nagellak zelf en laat het eerst goed opdrogen.

Verzorg je nagelriemen

Verwijder je nagelriemen niet. De nagelriemen hebben namelijk de  functie je te beschermen tegen infecties door bacteriën tegen te houden. Het is dus niet goed om je nagelriemen te veel te verwijderen. Je kunt ze het beste weken in een badje van lauw water of insmeren met wat olijfolie en ze dan wat terugduwen met een stokje of een wattenstaafje.

Besteed aandacht aan je nagels

Vaak gaat al onze aandacht eerst uit naar de verzorging van de haren en het gezicht en vergeten we makkelijk de nagels, maar handen vallen op en als je er verzorgd wil uitzien dan horen mooie en gezonde nagels er zeker bij. Hou een potje vaseline bij de hand en trakteer jezelf bijvoorbeeld op een vochtinbrengende handmassage tijdens het televisiekijken en gebruik één keer per week voor het slapengaan een goede vochtinbrengende crème en bescherm nadien je handen met handschoenen. Je merkt vast en zeker onmiddellijk het verschil na het opstaan.

Besteed aandacht aan je nagels

Nog meer tips voor mooiere nagels

Was je handen

Je moet altijd je handen én nagels goed drogen na het handen wassen. Dit voorkomt dat nagels zacht worden en gaan scheuren.

Vijlen

Vijl je nagels 1 keer per week. Dit houdt ze sterk en verhindert schilferen. Verwijder de nagelriemen niet, omdat ze de nagels beschermen tegen bacteriën en schadelijke stoffen. Je kan de nagelriemen zachter maken met olie of een crème of ze voorzichtig terugduwen als je ze minder zichtbaar wil hebben.

Vochtinbrengende crème

Gebruik zeker tweemaal per dag een vochtinbrengende crème of olie voor je handen en nagels om ze te laten glanzen en in goede conditie te houden.

Witte azijn

Verkleuren je nagels geel door te vaak nagellak te gebruiken of te roken, wrijf ze dan regelmatig in met witte azijn.

Nagellak

Beperk het gebruik van nagellak en remover

Heb je nagellak verwijderd, wacht dan bij voorkeur een volledige dag om opnieuw nagellak aan te brengen om je nagels rust en zuurstof te gunnen. Gebruik je remover, kies dan voor de variant zonder aceton om je nagels en huid te beschermen.

Heb je niet de tijd of vind je het moeilijk om lange nagels te verzorgen, kies er dan voor om je nagels kort en mooi te houden.

Bescherm je handen

Door het dragen van handschoenen als je schoonmaakproducten gaat gebruiken, voorkom je dat je handen en nagels uitdrogen en hun natuurlijke beschermende stoffen verliezen.

Eet voldoende vitamine A

 Door genoeg Vitamine A te eten worden je nagels sterken en zullen ze minder gaan inscheuren of afbreken. Vitamine A vind je in de meeste vruchten en groenten.

Vermijd daarnaast nagelbijten of de vingers vaak in de mond te brengen. Het verzwakt de nagels, waardoor ze sneller zullen breken of schilferen. Heb je last van stress, kies dan voor een pepermuntje of wat kauwgum.

Vast en zeker een verrassende tip is een stukje knoflook toevoegen aan je nagellak voor mooiere nagels. Het maakt de nagels hard en sterk. Je kan eveneens een teentje knoflook pureren en met deze pasta de nagels masseren. Ook je nagels dompelen in een paardenstaartinfusie houdt ze sterk en gezond.

En tenslotte zal je nagellak langer houden als je je nagels voor het lakken even onderdompelt in witte azijn. Zo hoef je minder vaak remover te gebruiken en houd je de nagels in betere conditie. Hopelijk krijg je met deze tips mooiere nagels! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.