8 tips voor gezonde en sterke nagels

Olijf- en wonderolie, vitamine E, knoflook, allemaal natuurlijke middeltjes voor gezonde en sterke nagels.
8 tips voor gezonde en sterke nagels

Laatste update: 28 oktober, 2018

Heb je regelmatig te maken met zwakke nagels die snel scheuren en afbreken, dan is dit artikel met tips voor gezonde en sterke nagels vast en zeker iets voor jou! Broze, gescheurde en zelfs geel kleurende nagels zijn namelijk vervelend en laten je er onverzorgd uit zien. 

Als bij het minste klusje nagels scheuren of afbreken en je opnieuw sterke nagels wil, neem dan zeker een kijkje hieronder en ga aan de slag met de volgende tips om je nagels mooi, sterk en gezond te krijgen én te houden.

Eenvoudige tips voor gezonde en sterke nagels

1. Badje van olijf- en wonderolie

Wonderolie voor gezonde en sterke nagels

Dit is een heel eenvoudige, maar zeer efficiënte tip om je nagels een optimale bescherming te geven. Een heel doeltreffend nagelmasker dat makkelijk thuis te bereiden is en helemaal geen aankoop van dure producten behoeft.

Olijfolie is namelijk uitstekend om de nagels te hydrateren en bevat tegelijkertijd heel wat voedende bestanddelen voor broze nagels.

Schenk de olie in een kommetje en dompel je vingers hier voor een minuutje in. Dep daarna een wattenschijfje in het mengsel en breng het aan op de nagels. Laat het vervolgens twintig minuten inwerken.

Was daarna je handen met een neutrale zeep. Herhaal dit tot drie maal per week en je staat gegarandeerd verbaasd van het resultaat, namelijk gezonde en sterke nagels! Olijfolie kan je ook vervangen door wonder- of ricinusolie.

2. Vitamine E

Vitamine E voor gezonde en sterke nagels

Vitamine E is onontbeerlijk voor een sterk en gezond lichaam. Het versterkt namelijk onze beenderen, haar, nagels, hydrateert de huid en beschermt ons lichaam in het algemeen tegen vrije radicalen.

Gebruik voor de volgende tip voor gezonde en sterke nagels bij voorkeur vitamine E in capsulevorm, die makkelijk te verkrijgen is in de natuurwinkel. Je hebt één vitaminecapsule nodig, die je vervolgens oplost in kleurloze nagellak van goed kwaliteit.

Lak je nagels regelmatig met dit vitaminepreparaat en broze nagels behoren weldra tot het verleden.

3. De knoflooktip

Knoflook voor gezonde en sterke nagels

Verrast door deze tip voor gezonde en sterke nagels?Knoflook is dé perfecte antibacteriële behandeling bij uitstek en beschermt je nagels tegen schimmels en allerlei toxische stoffen die de nagels kunnen aantasten. 

Snijd een teentje knoflook doormidden en geef je nagels hiermee een zachte massage. Vergeet de nagelriemen en de zijkanten van de nagels niet. Was vervolgens de handen met een milde, antibacteriële zeep zodat je niet ongerust hoeft te zijn voor nagels met een knoflookgeurtje!

4. Tip voor sterke nagels

Een masker voor gezonde en sterke nagels

Een super voedend masker, dat je nagels opnieuw sterk en gezond zal maken en eenvoudig thuis te bereiden is. Mix een theelepel papaja, de dooier van een ei, een beetje citroen en vijf eetlepels melk in een kommetje.

Meng tot een homogeen mengsel en dompel je nagels in dit versterkende bad gedurende een tiental minuten.Het beste resultaat krijg je als je deze behandeling tot twee maal toe per week herhaalt.

5. Paardenstaart

Paardenstaart voor gezonde en sterke nagels

Paardenstaart of heermoes is rijk aan de mineralen, die ons lichaam nodig heeft voor de opbouw van botten, haren, nagels, kraakbeen, de huid en de genezing van wonden. Ook deze remedie voor gezonde en sterke nagels is heel makkelijk thuis klaar te maken.

Je hoeft enkel een aantal takjes te koken in water, te laten afkoelen. Vervolgens als vingerbadje gebruiken gedurende vijftien minuten om je nagels sterker te  maken én in topconditie te houden.

6. Citroen en amandelolie

Olie voor gezonde en sterke nagels

Je kent vast en zeker wel dé klassieker onder de natuurlijke tips voor nagelbehandeling. Neem het sap van een halve citroen en mix het met een eetlepel suiker. Deze pasta breng je vervolgens aan op elke nagel, waarna je met een wattenschijfje de amandelolie over dit mengsel uitsmeert.

Laat het voedende en beschermende masker daarna een tiental minuten inwerken en was nadien je handen met een milde, neutrale zeep. Het resultaat: gezonde en sterke nagels.

7. Tip voor witte nagels

Tips voor gezonde en sterke nagels

Het gebeurt wel eens dat je nagels er geel en dof uitzien. Dé eenvoudige huisremedie bij uitstek is de nagels een vijftal minuten te laten weken in een badje van witte azijn.

Heb je waterstofperoxide bij de hand, dan kan je dit gerust ook met een wattenbolletje op de nagels aanbrengen. Het resultaat is zonder twijfel natuurlijk gekleurde nagels met een heldere uitstraling.

8. Tips om je nagels gezond te houden

  • Vermijd nagelbijten. Je verzwakt niet enkel de nagels, maar maakt ze eveneens sneller vatbaar voor schimmelinfecties en andere aandoeningen. Het oogt bovendien heel erg onverzorgd.
  • Wees matig met nagellak. Iedereen houdt wel van leuk gekleurde nagels, maar gun je nagels af en toe voldoende rust en tijd om aan te sterken en te herstellen.
  • Je nagels zijn geen gereedschap! Dingen openmaken met je nagels of iets ergens vanaf krabben, maakt de kans op beschadiging en inscheuring van de nagel groot.
  • Gebruik handschoenen. Heet water en chemicaliën zijn funest voor je nagels. Daarom is het aangeraden rubberen handschoenen te dragen tijdens het doen van de was of afwas, tijdens het dweilen van de vloer of het schoonmaken van de badkamer. Onthoud deze eenvoudig thuis te bereiden tips en zorg voor zachtere, sterkere en mooiere nagels in topconditie! 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.