8 tips voor gezonde en sterke nagels

Heb je regelmatig te maken met zwakke nagels die snel scheuren en afbreken, dan is dit artikel vast en zeker iets voor jou! Broze, gescheurde en zelfs geel kleurende nagels zijn vervelend en laten je er onverzorgd uit zien. Als bij het minste klusje nagels scheuren of afbreken en je opnieuw sterke nagels wil, neem dan zeker een kijkje hieronder en ga aan de slag met volgende tips om je nagels mooi, sterk en gezond te krijgen én te houden. 

Eenvoudige tips die je nagels voeden en verzorgen

1. Badje van olijf- en wonderolie

wonderolie

Dit is een heel eenvoudige, maar zeer efficiënte tip om je nagels een optimale bescherming te geven. Een heel doeltreffend nagelmasker dat makkelijk thuis te bereiden is en helemaal geen aankoop van dure producten behoeft. Olijfolie is uitstekend om de nagels te hydrateren en bevat tegelijkertijd heel wat voedende bestanddelen voor broze nagels. Schenk de olie in een kommetje en dompel je vingers hier voor een minuutje in. Dep nadien een wattenschijfje in het mengsel, breng het aan op de nagels en laat het twintig minuten inwerken. Was nadien je handen met een neutrale zeep. Herhaal dit tot drie maal per week en je staat gegarandeerd verbaasd van het resultaat! Olijfolie kan je ook vervangen door wonder- of ricinusolie.

2. Vitamine E

olijfolie7

Vitamine E is onontbeerlijk voor een sterk en gezond lichaam. Het versterkt onze beenderen, haar, nagels, hydrateert de huid en beschermt ons lichaam in het algemeen tegen vrije radicalen. Gebruik voor de volgende tip bij voorkeur vitamine E in capsulevorm, die makkelijk te verkrijgen is in de natuurwinkel. Je hebt één vitaminecapsule nodig, die je vervolgens oplost in kleurloze nagellak van goed kwaliteit. Lak je nagels regelmatig met dit vitaminepreparaat en broze nagels behoren weldra tot het verleden.

3. De knoflooktip

knoflook6

Verrast door deze tip? Knoflook is dé perfecte antibacteriële behandeling bij uitstek en beschermt je nagels tegen schimmels en allerlei toxische stoffen die de nagels kunnen aantasten. Snijd een teentje knoflook doormidden en geef je nagels hiermee een zachte massage. Vergeet de nagelriemen en de zijkanten van de nagels niet, was vervolgens de handen met een milde, antibacteriële zeep zodat je niet ongerust hoeft te zijn voor nagels met een knoflookgeurtje!

4. Tip voor sterke nagels

nagels7

Een super voedend masker, dat je nagels opnieuw sterk en gezond zal maken en eenvoudig thuis te bereiden is. Mix een theelepel papaja, de dooier van een ei, een beetje citroen en vijf eetlepels melk in een kommetje. Meng tot een homogeen mengsel en dompel je nagels in dit versterkende bad gedurende een tiental minuten. Het beste resultaat krijg je als je deze behandeling tot twee maal toe per week herhaalt.

5. Paardenstaart

paardenstaart3

Paardenstaart of heermoes is rijk aan de mineralen, die ons lichaam nodig heeft voor de opbouw van botten, haren, nagels, kraakbeen, de huid en de genezing van wonden. Ook deze remedie is heel makkelijk thuis klaar te maken. Je hoeft enkel een aantal takjes te koken in water, te laten afkoelen en te gebruiken als vingerbadje gedurende vijftien minuten om je nagels sterker te  maken én in topconditie te houden.

6. Citroen en amandelolie

olie

Je kent vast en zeker wel dé klassieker onder de natuurlijke tips voor nagelbehandeling. Neem het sap van een halve citroen en mix het met een eetlepel suiker. Deze pasta breng je aan op elke nagel, waarna je met een wattenschijfje de amandelolie over dit mengsel uitsmeert. Laat het voedende en beschermende masker een tiental minuten inwerken en was nadien je handen met een milde, neutrale zeep.

7. Tip voor witte nagels

nagels9

Het gebeurt wel eens dat je nagels er geel en dof uitzien. Dé eenvoudige huisremedie bij uitstek is de nagels een vijftal minuten te laten weken in een badje van witte azijn. Heb je waterstofperoxide bij de hand, dan kan je dit gerust ook met een wattenbolletje op de nagels aanbrengen. Het resultaat is zonder twijfel natuurlijk gekleurde nagels met een heldere uitstraling.

8. Tips om je nagels gezond te houden

  • Vermijd nagelbijten. Je verzwakt niet enkel de nagels, maar maakt ze eveneens sneller vatbaar voor schimmelinfecties en andere aandoeningen. Het oogt bovendien heel erg onverzorgd.
  • Wees matig met nagellak. Iedereen houdt wel van leuk gekleurde nagels, maar gun je nagels af en toe voldoende rust en tijd om aan te sterken en te herstellen.
  • Je nagels zijn geen gereedschap! Dingen openmaken met je nagels of iets ergens vanaf krabben, maakt de kans op beschadiging en inscheuring van de nagel groot.
  • Gebruik handschoenen. Heet water en chemicaliën zijn funest voor je nagels. Daarom is het aangeraden rubberen handschoenen te dragen tijdens het doen van de was of afwas, tijdens het dweilen van de vloer of het schoonmaken van de badkamer. Onthoud deze eenvoudig thuis te bereiden tips en zorg voor zachtere, sterkere en mooiere nagels in topconditie!
Bekijk Ook