Fruit dat je jonger maakt!

Zoals we allen weten, zorgt het dagelijkse stukje fruit ervoor dat ons lichaam gezond blijft en dat het alle essentiële mineralen en voedingsstoffen opneemt. Blijf je je graag een aantal jaartjes jonger voelen, weet dan dat een aantal vruchten echte supersterren zijn in de strijd tegen het verouderingsproces, door de hoge concentratie van antioxidanten die ze bevatten.

Neem een kijkje hieronder en ontdek welk fruit je het beste kunt toevoegen aan je dagelijkse dieet om er stralend en jonger uit te zien en je vitaliteit en energiepeil een opkikker te geven.

Veenbessen

Rood fruit komen we veel tegen in het dagelijkse leven en is onmisbaar in ons dagelijkse dieet, omdat het zo veel gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft. De veenbes neemt een bijzonder plaatsje in en beschrijven we hieronder, omdat ze niet alleen heel erg lekker en gemakkelijk te verwerken zijn, maar ook het verjongingsproces van zowel ons lichaam in het algemeen als ons uiterlijk stimuleren.

Deze bes staat bekend om haar hoge concentratie antioxidanten, die beschermen tegen vrije radicalen, die huid- en lichaamsveroudering veroorzaken. 

Ze bevatten veel vitamine A en C en in iets mindere mate vitamine B. Tevens zijn ze rijk aan de mineralen kalium, calcium, fosfor, ijzer en magnesium.

Ontdek de superkracht van veenbessen:

 • Stimuleert de hersenfunctie en versterkt het geheugen
 • Wordt erkend als natuurlijke preventie en remedie tegen blaas- en urinewegontstekingen
 • Verbetert zichtproblemen en werkt vooral ondersteunend bij problemen met nachtzicht
 • De rijpe bes wordt gebruikt als laxatief
 • Bevat ontgiftende eigenschappen voor het hele lichaam
 • Helpt je huid nieuw collageen te laten aanmaken en de huidelasticiteit te verbeteren, waardoor je huid er stralend en jonger uitziet

Veenbes

Papaya

Papaya is één van de lekkerste tropische vruchten, maar gelukkig ook steeds vaker bij ons verkrijgbaar bij de kruidenier om de hoek.

De voordelen van papaya voor onze gezondheid en welzijn zijn:

 • Papaya is alkalisch en gaat verzuring van het lichaam tegen, één van de oorzaken van veroudering en ziekte
 • Werkt laxerend en wordt aanbevolen bij constipatie
 • Bevordert een mooie gekleurde teint en geeft je een jongere uitstraling
 • Helend bij exceem en bevordert de genezing van blauwe plekken en huidwonden
 • Werkt pijnstillend en ontstekingswerend (pijn en ontstekingen zijn vaak ook gevolgen van chronische ziekten) en is van essentieel belang om op een gezonde manier het verouderingsproces tegemoet te gaan
 • De zaadjes van de papaya zorgen voor de eliminatie van darmparasieten, een kwaal die vaker voorkomt dan men in het algemeen aanneemt
 • Versterkt het algemene afweersysteem
 • Een onmisbare remedie tegen elke aandoening van het spijsverteringssysteem zoals maagzweren, darmontsteking, prikkelbaredarmsyndroom, gastro-enteritis etc. Een volledig gezond spijsverteringssysteem zorgt immers voor een uitstekend algemeen welzijn, verhoogde levenskwaliteit en een jongere uitstraling

Druiven

We hebben allemaal reeds gehoord dat één enkel glas rode wijn een uitstekende remedie is tegen het verouderingsproces. Goed nieuws is dat deze eigenschap terug te vinden is in de druif zelf en we hiervan kunnen profiteren zonder alcohol te consumeren. Resveratrol komt voor in de schil van blauwe druiven en gaat celveroudering tegen en heeft een gunstige werking bij het voorkomen van stofwisselingsziektes, algemene ontstekingen en hartaandoeningen.

Kies voor het gezonde alternatief en trakteer jezelf regelmatig op een glas vers gemixte druivensmoothie (pitten en huid inclusief).

Dagelijks druivensap

Avocado

Avocado is inderdaad een vrucht en biedt een schat aan voordelen voor onze gezondheid. Zowel het vlees als sap en zelfs de pit vallen onder de definitie van supervoedsel en leveren ons hoogwaardige voedingsstoffen.

De avocado is rijk aan proteïnen en gezonde vetten die extra voeding bieden aan onze huid en de gezondheid van het lichaam in het algemeen. Het hoge vitamine E-gehalte helpt bovendien het ontstaan van rimpels te voorkomen en er jonger uit te zien!

Avocado’s bevatten ook voedingsstoffen die het cardiovasculaire systeem ondersteunen en daardoor hart- en vaatziekten kunnen voorkomen en het vasthouden van vocht tegengaan.

Mangosteen

Een minder bekende tropische maar verrassende vrucht is de mangosteen, de vrucht en schil zitten boordevol gezonde stoffen en bezitten volgende gezonde eigenschappen:

 • Pijnstillend en ontstekingswerend
 • Verhoogt vitaliteit
 • Bevordert gewichtsafname
 • Voorkomt cardiovasculaire aandoeningen
 • De aanwezigheid van catechines zorgt voor een hoog antioxidanten-effect
 • Lokaal aangebracht is het een uitstekende remedie tegen eczeem, psoriasis en ontstekingen van de huid
 • Heeft een nierondersteunende functie
 • Bevat tryptofaan, dat ondersteuning geeft bij depressie en bevorderend is voor het algemeen psychisch welbevinden
 • Versterkt het afweersysteem

Redenen in overvloed om deze verrassende vrucht uit te proberen. Niet overal vers verkrijgbaar, maar vaak ook te koop als vruchtensap in de bio-winkel of natuurspeciaalzaak.

mangosteen

Granaatappel

Rijk aan de natuurlijke antioxidant polyfenol, met hoge ontstekingswerende en antiseptische eigenschappen mag de granaatappel niet op het lijstje ontbreken.

De vrucht is bovendien rijk aan kalium en andere talrijke mineralen zoals fosfor, magnesium en ijzer. De aanwezigheid van vitamine C, vitamine B1, vitamine B2 en vitamine B3 of niacine maken het plaatje compleet.

De combinatie van de antioxidanten met de opgesomde voedingsstoffen zorgen ervoor dat de granaatappel indrukwekkend goed is voor onze gezondheid, uitstekend preventief kan ingezet worden tegen het verouderingsproces en een belangrijke rol speelt in de stofwisseling van de huidcel, waardoor de huid jonger en aantrekkelijker blijft.

Categorieën: Gezonde gewoontes Tags:
Bekijk Ook