Sap vol antioxidanten om artritis te verlichten

· 23 maart 2016
Antioxidanten maken het mogelijk om de impact van vrije radicalen te verlichten, die verantwoordelijk zijn voor het verzwakken van ons immuunsysteem en vele andere ziektes.

We hebben altijd geweten dat antioxidanten erg belangrijk zijn voor het lichaam, omdat ze de gezonde cellen beschermen tegen de effecten die vrije radicalen kunnen veroorzaken. Vrije radicalen zijn moleculen die geproduceerd worden nadat voedsel afgebroken wordt in het lichaam en ze ontstaan ook door milieuvervuiling, tabaksrook en straling. Deze hopen op in het lichaam en op de lange termijn kunnen ze ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hartziektes, kanker, ademhalingsziektes etc.

Wat doen antioxidanten?

Antioxidanten hebben de vaardigheid om de chemische reactie te stoppen die ervoor zorgt dat vrije radicalen gezonde cellen in het lichaam beschadigen. Hun bestanddelen verlagen de impact van vrije radicalen en verhinderen hun effecten op het lichaam en dat is waarom ze essentieel zijn voor het voorkomen van een grote hoeveelheid ernstige ziektes en veel voorkomende gezondheidsproblemen die mensen vaak beïnvloeden.

Wat zijn de voordelen van antioxidanten?

Immuunsysteem

Veel wetenschappelijke onderzoeken hebben ontdekt dat antioxidanten erg belangrijk zijn voor het voorkomen en verminderen van het risico op ziektes zoals:

 • Kanker
 • Hypertensie
 • Cardiovasculaire ziektes
 • Diabetes
 • Vroegtijdige veroudering
 • Degeneratieve ziektes
 • Verzwakt immuunsysteem

Je lichaam heeft de vaardigheid om de hele dag tegen vrije radicalen te strijden. Het probleem is dat je dagelijkse levensstijl, milieuvervuiling, een slecht dieet en andere factoren een overvloed aan vrije radicalen in je lichaam creëren, waardoor dit overbelast raakt en na verloop van tijd ziek wordt.

Hoe maak je het sap vol antioxidanten

Wortels

Dit antioxidantensap bestaat uit het mengen van fruit, groenten en kruiden met een hoge hoeveelheid krachtige antioxidanten die je lichaam beschermen en verzorgen. Alhoewel we hun ingrediënten rechtstreeks kunnen consumeren, is een sap maken de beste optie om een krachtig sap te krijgen dat rijk is aan antioxidanten.

Ingrediënten

 • Eén eetlepel kurkumapoeder. Dit krachtige kruid wordt gekarakteriseerd door meer dan 300 antioxidanten en ook krachtige pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Deze laatste twee kunnen pijn verminderen, artritisproblemen behandelen, de hartgezondheid verbeteren, spijsverteringsproblemen bestrijden, kanker voorkomen en het immuunsysteem versterken.
 • 5 cm gemberwortel: Deze krachtige wortel is rijk aan een grote hoeveelheid antioxidanten die vroegtijdige veroudering en ziektes zoals kanker, diabetes, bloedcirculatieproblemen, hart- of spierproblemen etc. voorkomen. Het heeft ook sterke ontstekingsremmende eigenschappen die aanbevolen zijn voor het verlichten van pijn, krampen en problemen zoals artritis.
 • Vijf wortels: Ze worden voornamelijk gekarakteriseerd door hun gehalte antioxidanten, zoals onder andere bètacaroteen (pro-vitamine A), vitamine E (tocoferol) of vitamine C. Het wordt aanbevolen voor vroegtijdige veroudering, het versterken van het immuunsysteem, het voorkomen van hartziektes en zelfs kanker.
 • Twee citroenen en één sinaasappel: Citrusvruchten worden gekarakteriseerd door erg rijk te zijn aan verschillende antioxidanten. Een aantal voorbeelden die er echt uitspringen zijn vitamine C, flavonoïden, bètacaroteen of complexe B-vitaminen. Ze zijn erg goed voor de bloedsomloop, hartgezondheid, ontstekingen, pijn, ademhalingsinfecties etc. Hun eigenschappen kunnen ook ernstige ziektes voorkomen, zoals kanker, diabetes, hypertensie en vroegtijdige verouderingsproblemen.
 • Eén komkommer: Komkommer is bekend vanwege zijn geweldige bloedzuiverende kracht dankzij de hoeveelheid water waar het uit bestaat. Afgezien daarvan wordt het ook gezien als een voedingsmiddel rijk aan antioxidanten, waarbij stanolen en vitaminen A, B, C en E er voornamelijk uitspringen. Dit voedingsmiddel is goed voor het verminderen van de impact van vrije radicalen in het lichaam en de huid, het verbetert de spijsvertering, heeft een ontstekingsremmende werking en kan je helpen om gewicht te verliezen.

Bereiding

Schil de citrusvruchten, gember en wortel. Meng vervolgens alle ingrediënten een paar minuten in een blender en stop wanneer het goed gemengd is. Het komkommerwater is mogelijk niet genoeg voor de smoothie en daarom is het goed om een beetje water toe te voegen, zodat alle ingrediënten goed gemengd worden.

Om te profiteren van alle voordelen van dit krachtige sap vol antioxidanten, raden we aan om het in de ochtend een half uur voor het ontbijt te drinken.