Sap vol antioxidanten om artritis te verlichten

Antioxidanten maken het mogelijk om de impact van vrije radicalen te verlichten, die verantwoordelijk zijn voor het verzwakken van ons immuunsysteem en vele andere ziektes.
Sap vol antioxidanten om artritis te verlichten

Laatste update: 28 januari, 2021

Antioxidanten zijn erg belangrijk voor het lichaam. Probeer deze sap vol antioxidanten voor ondersteuning bij het beschermen tegen de effecten van vrije radicalen. 

Vrije radicalen zijn moleculen die geproduceerd worden nadat voedsel afgebroken wordt in het lichaam. Ze ontstaan ook door milieuvervuiling, tabaksrook en straling. Deze hopen op in het lichaam en op de lange termijn kunnen ze ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hartziektes, kanker, ademhalingsziektes etc.

Wat doen antioxidanten?

Antioxidanten kunnen helpen om de chemische reactie te stoppen die ervoor zorgt dat vrije radicalen gezonde cellen in het lichaam beschadigen. Hun bestanddelen kunnen de impact van vrije radicalen verlagen en ook ondersteunen bij het verhinderen van hun effecten op het lichaam.

Daarom zijn ze essentieel voor ondersteuning bij het voorkomen van een grote hoeveelheid ernstige ziektes en veel voorkomende gezondheidsproblemen die mensen vaak beïnvloeden.

Wat zijn de voordelen van antioxidanten?

Immuunsysteem

Veel wetenschappelijke onderzoeken hebben ontdekt dat antioxidanten mogelijk erg belangrijk zijn voor het voorkomen en verminderen van het risico op ziektes zoals:

  • Kanker
  • Hypertensie
  • Cardiovasculaire ziektes
  • Diabetes
  • Vroegtijdige veroudering
  • Degeneratieve ziektes
  • Verzwakt immuunsysteem

Je lichaam heeft de vaardigheid om de hele dag tegen vrije radicalen te strijden. Het probleem is echter dat je dagelijkse levensstijl, milieuvervuiling, een slecht dieet en andere factoren een overvloed aan vrije radicalen in je lichaam creëren. Vervolgens raakt deze overbelast en kan je na verloop van tijd ziek worden.

Hoe maak je het sap vol antioxidanten

Wortels

Deze sap vol antioxidanten bestaat uit het mengen van fruit, groenten en kruiden met een hoge hoeveelheid krachtige antioxidanten die je lichaam kunnen beschermen en verzorgen. Alhoewel we hun ingrediënten rechtstreeks kunnen consumeren, is een sap maken de beste optie. Zodoende krijg je een krachtig sap dat rijk is aan antioxidanten.

Ingrediënten

Eén eetlepel kurkumapoeder

Dit krachtige kruid wordt onder andere gekarakteriseerd door meer dan 300 antioxidanten en ook krachtige pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Deze laatste twee kunnen mogelijk helpen pijn te verminderen, artritisproblemen te behandelen, de hartgezondheid te verbeteren, spijsverteringsproblemen te bestrijden, kanker te voorkomen en het immuunsysteem te versterken.

5 cm gemberwortel

Deze krachtige wortel is rijk aan een grote hoeveelheid antioxidanten die mogelijk vroegtijdige veroudering en ziektes zoals kanker, diabetes, bloedcirculatieproblemen, hart- of spierproblemen etc. kan helpen voorkomen.

Het heeft ook sterke ontstekingsremmende eigenschappen die aanbevolen zijn voor het helpen bij het verlichten van pijn, krampen en problemen zoals artritis.

Vijf wortels

Ze worden voornamelijk gekarakteriseerd door hun gehalte antioxidanten. Hierbij moet je denken aan onder andere bètacaroteen (pro-vitamine A), vitamine E (tocoferol) of vitamine C.

Zodoende wordt het aanbevolen voor ondersteuning bij vroegtijdige veroudering, het versterken van het immuunsysteem, het voorkomen van hartziektes en zelfs kanker.

Twee citroenen en één sinaasappel

Citrusvruchten worden gekarakteriseerd door erg rijk te zijn aan verschillende antioxidanten. Een aantal voorbeelden die er echt uitspringen zijn onder andere vitamine C, flavonoïden, bètacaroteen of complexe B-vitaminen.

Ze kunnen erg goed zijn voor de bloedsomloop, hartgezondheid, ontstekingen, pijn, ademhalingsinfecties etc. Hun eigenschappen kunnen mogelijk ook ernstige ziektes voorkomen, zoals kanker, diabetes, hypertensie en vroegtijdige verouderingsproblemen.

Eén komkommer

Komkommer is bekend vanwege zijn geweldige bloedzuiverende kracht dankzij de hoeveelheid water waar het uit bestaat. Het is ook een voedingsmiddel rijk aan antioxidanten. Stanolen en vitaminen A, B, C en E springen er voornamelijk uit.

Dit voedingsmiddel kan ook goed zijn voor het helpen bij het verminderen van de impact van vrije radicalen in het lichaam en de huid. Het kan onder andere helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, heeft een mogelijke ontstekingsremmende werking en kan je helpen om gewicht te verliezen.

Bereiding

Schil de citrusvruchten, gember en wortel. Meng vervolgens alle ingrediënten een paar minuten in een blender en stop wanneer het goed gemengd is. Het komkommerwater is mogelijk niet genoeg voor de smoothie.

Daarom is het goed om een beetje water toe te voegen, zodat alle ingrediënten goed gemengd worden. Om te profiteren van alle voordelen van dit krachtige sap vol antioxidanten, raden we aan om het in de ochtend een half uur voor het ontbijt te drinken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Rowland, R. G., Dong, J., & Migdal, C. A. (2018). Antioxidants. In Lubricant Additives: Chemistry and Applications, Third Edition. https://doi.org/10.1201/9781315120621
  • Hossein Shahdadi, Zeinab Zare*, Mojgan Rahnama, Abdolghani Abdollahi Mohammad. (2017). COMPARISON OF THE EFFECT OF BROCCOLI AND TURMERIC ON THE PAIN OF JOINTS IN ELDERLY PATIENTS WITH KNEE OSTEOARTHRITIS. Indo American Journal of Pharmaceutical Sciences, 04(12), 4600–4609. http://doi.org/10.5281/zenodo.1120319
  • Folasade F. Awe, Tayo N. Fagbemi, Comfort F. Ajibola, & Adebanjo A. Badejo. (2012). The Antioxidant Capacity of Beverage Blends Made from Cocoa, Zobo and Ginger (Version 13890). http://doi.org/10.5281/zenodo.1081965

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.