Zo maak je bouillon om kanker en ontstekingen te bestrijden

Op een gegeven moment moeten we mogelijk overgaan op medicijnen of natuurlijke behandelingen voor problemen zoals ontstekingen en kanker, maar me moeten onthouden dat er ook voedingsmiddelen zijn die ons hierbij kunnen helpen. We kunnen ze heel makkelijk aan ons dagelijkse dieet toevoegen, zodat we op de natuurlijke manier gezond kunnen blijven.

In dit artikel zullen we het recept en de bijbehorende voordelen van een verrukkelijke en therapeutische bouillon delen. Deze kan je elke dag consumeren om zowel kanker als ontstekingen te bestrijden (reumatiek, jicht, bronchitis en astma bijvoorbeeld).

Broccoli

Over het algemeen hebben alle kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool, bloemkool en boerenkool gezonde eigenschappen die ons kunnen helpen om kanker in de prostaat, borst, long en darm te voorkomen, wat bewezen is door verscheidene onderzoeken. Dit komt door de hoge hoeveelheid aan stoffen die de ontwikkeling en verspreiding van tumoren voorkomt. We noemen broccoli echter specifiek, omdat het ook vitaminen C en E en mineralen zoals calcium en ijzer bevat. Broccoli kan helpen bij het bestrijden van vele ziektes.

Voor deze bouillon raden we aan om de broccoliroosjes eerst te stomen en je kan ook broccolispruiten toevoegen.

broccoli

Knoflook

Knoflook is een potent natuurlijk antibioticum en ontstekingsremmer en het vermindert ook het risico op bepaalde vormen van kanker, zoals kanker in de maag, slokdarm, pancreas en borst. Daarnaast raden we aan om één keer in de vijf jaar de Tibetaanse knoflookbehandeling te doen, waardoor het lichaam van alle uitstekende eigenschappen profiteert.

Knoflook

Ui

Naast knoflook zijn uien een van de heilzaamste voedingsmiddelen die bestaan en ze zijn erg bekend vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen en ook het hoge zwavelgehalte, dat helpt om kanker te bestrijden. Uien zijn ook aanbevolen voor nierproblemen en bij vocht vasthouden, door middel van bouillon gebaseerd op ui, die te vergelijken is met degene die we in dit artikel uit gaan leggen.

Selderij

Sommige onderzoeken hebben laten zien dat de acetylene metabolische stoffen die in selderij zitten, kunnen helpen om de groei van een tumor en de uitzaaiing van kankercellen te voorkomen. Daarnaast helpt het hoge polyacyteleengehalte om ontstekingen te verlichten.

Kurkuma

De wortel van deze plant bevat curcumine, een zeer krachtige ontstekingsremmende stof, dus het is aanbevolen voor personen die last hebben van pijn door reumatoïde artritis, fibromyalgie of chronische vermoeidheid. Kurkuma heeft ook elementen die kanker kunnen bestrijden door het afremmen van de groei van tumoren en het is ook goed om de bijwerkingen van sommige kankerbehandelingen te onderdrukken.

Om van deze voordelen te profiteren, moet je elke dag kurkuma consumeren, maar deze specerij kan je gemakkelijk toevoegen aan verschillende soorten soepen, sauzen en zelfs desserts, zoals smoothies, puddingen en cakes. De aanwezigheid van kurkuma in het onderstaande recept is essentieel.

Kurkuma

Hoe maken we deze bouillon?

Ten eerste moeten de groenten zo gekookt worden dat je de voedingsstoffen eruit haalt. Dit kan je doen door middel van een mengsel met water en gemalen kurkuma. Laat het zachtjes 40 minuten sudderen of minder als je een snelkookpan gebruikt. Giet het af en bewaar de stukjes groenten, aangezien je deze op andere manieren kan gebruiken, zoals:

  • Als een vulling voor torrillas of taco’s
  • In hartige pannenkoeken of taarten
  • Om een groentesaus of curry te maken
  • Als een bijgerecht
  • Voor het bereiden van salsa
  • Voor in een roerei

Je kan ze ook direct opeten, ze kruiden met een klein beetje extra vierge olijfolie of zelfgemaakte crèmesaus.

Je kan genoeg van deze bouillon maken voor maximaal twee of drie dagen, dus je hoeft het niet elke dag te maken. Je kan het ook invriezen, maar het zal op deze manier wel een beetje van de voedingswaarde verliezen.

Hoe zouden we het moeten consumeren?

Om de maximale voordelen voor je gezondheid te krijgen, kan je tussen je maaltijden of er net voor tot drie kopjes per dag drinken. Je kan de bouillon ook in bepaalde seizoenen gebruiken, vooral tijdens koud weer of wanneer je merkt dat je immuunsysteem zwakker dan normaal is.

Deze bouillon is essentieel voor personen die last hebben van chronische ontstekingsziektes en de bijbehorende pijnen, zoals fibromyalgie of reumatoïde artritis. Hij is ook geschikt voor personen die vatbaar zijn voor kanker, voor zowel personen die een familiegeschiedenis met kanker hebben, het hebben gehad of het op dit moment hebben.

Opmerking: Een gezonde levensstijl verkleint de kans op ziektes. De voedingsmiddelen in dit artikel dragen bij aan een gezond leven en hebben specifieke eigenschappen die de kans op ontstekingen en kanker kunnen verminderen. De bouillon moet niet gezien worden als geneesmiddel.