Onderzoek naar de antikankerwerking van knoflook, gember en honing

Honing en gember zijn een krachtige bron van antioxidanten die je gezondheid op verschillende manieren kunnen bevorderen, onder meer door de groei van kankercellen te helpen verhinderen.
Onderzoek naar de antikankerwerking van knoflook, gember en honing

Laatste update: 07 november, 2018

De combinatie van gember en honing is de laatste jaren steeds populairder geworden als geneeskrachtig middel. Het kan zelfs een ondersteuning zijn voor de meeste conventionele medicijnen die artsen voorschrijven om kanker te behandelen.

We willen duidelijk zijn dat we niet impliceren dat patiënten hun medisch goedgekeurde behandeling voor kanker zouden moet laten vallen. We willen wel een effectieve alternatieve aanvulling introduceren die je kan overwegen als een methode om deze ziekte aan te pakken, naast de voorgeschreven behandeling.

Gember is een wortel die wereldwijd wordt gebruikt om een speciale smaak aan maaltijden toe te voegen. Je kunt het ook gebruiken om een hoop gezondheidsbehandelingen te maken.

Niet veel mensen weten dat deze heerlijke wortel ook over eigenschappen beschikt, die de sleutel kunnen zijn om te helpen strijden tegen gevaarlijke cellen, wanneer deze nog niet te ver zijn ontwikkeld.

Onderzoek naar gember en honing

Een onderzoek uit 2011 van P. Karna aan de Georgia State University ontdekte dat het extract van gember de afmetingen van prostaattumors bij muizen tot wel 56% leek te verkleinen.

Dankzij dit onderzoek konden wetenschappers de voordelen van gember en de rol om tumorafmetingen te verkleinen observeren.

Daarnaast is vastgesteld dat het een rijke bron van antioxidanten is, die je gezondheid op veel verschillende manieren kan verbeteren. Hieruit blijkt dat het heel interessant is om gember verder te onderzoeken als het gaat om zijn mogelijke werking tegen kanker.

Gemberpoeder

Hoewel dokters medicijnen voorschrijven voor het bestrijden van deze ziekte, kan het zo zijn dat ze in sommige gevallen de gesteldheid van de patiënt verergeren, waardoor hun kracht om te herstellen vermindert.

Gember is een goedkoop product dat makkelijk te bereiden is en de resultaten kunnen verbazingwekkend zijn. Gember heeft zo goed als geen schadelijke bijwerkingen voor het lichaam.

Door de invloed van gember op tumoren bij muizen te onderzoeken, lijkt het erop dat het de groei van prostaatkankercellen zou kunnen verhinderen.

Andere studies geven juist aan dat gember mogelijk een negatief effect op kankergroei heeft. Er zijn ook onderzoeken die hebben laten zien dat gember mogelijk bevorderlijk kan zijn tegen veel andere ziektes.

Honing

Onderzoek naar knoflook

Volgens het Amerikaanse National Cancer Institute hebben verscheidene onderzoeken laten zien dat knoflook eigenschappen heeft die zouden kunnen helpen om maag- en darmkanker te voorkomen en bestrijden.

Volgens het NCI heeft ook belangrijke voordelen voor het bestrijden van andere soorten kankers, waaronder borst-, prostaat-, long– en blaaskanker. Ook hier is verder onderzoek zeer interessant.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.