8 drankjes die kanker helpen bestrijden

16 juli 2015

Kanker is een ernstige ziekte, die iedereen kan krijgen. Voor zover wij weten, wordt het veroorzaakt door verschillende factoren, van genen tot leefgewoontes. De technologie en medicijnen om deze ziekte te behandelen, zijn met de jaren een stuk verbeterd, maar het is nog steeds de hoofdveroorzaker van sterfte in de wereld en daarom maakt iedereen zich er zorgen om. In dit artikel zullen we 8 drankjes tegen kanker vermelden.

Verscheidene medicinale onderzoeken wereldwijd hebben bewezen, dat een dieet en het voorkomen van de ziekte aan elkaar verwant zijn. Als een resultaat daarvan heeft men ontdekt, dat de meeste voedingsmiddelen die antioxidanten zoals vitaminen A, C, D, E, etc. bevatten, uitstekende kankerbestrijders zijn, die het lichaam effectief en op een natuurlijke manier beschermen.

In dit artikel zullen we 8 natuurlijke drankjes tegen kanker laten zien, die je erg vaak kan drinken en die helpen om het risico te verminderen.

Ananas-en-gembersmoothie

Ananas bevat een enzym, bromelaïne genaamd, dat verantwoordelijk is voor het voorkomen van kanker en helpt om de negatieve effecten van chemotherapie en radiotherapie te verminderen. De ingrediënten in bromelaïne verminderen en doden kankercellen en laten gezonde cellen intact.

gember

Gember staat er bekend om dat het kankerbestrijdende eigenschappen bevat, die tumors verkleinen. Het is zelfs effectiever dan veel farmaceutische producten die kanker bestrijden.

Wat je moet doen

Meng ananas, gember en melk in een blender en het resultaat is een kankerbestrijdende smoothie.

Sinaasappel-en-framboossap

Zoals we hierboven al zeiden, spelen antioxidanten en vitaminen een belangrijke rol bij het voorkomen en behandelen van kanker. Fruit zoals sinaasappel en framboos zijn uitstekende antioxidanten, die je in staat stellen het perfecte drankje te maken om kanker te bestrijden.

Wat moet je doen

Meng sinaasappelsap met frambozen en drink het vervolgens bij voorkeur op een lege maag.

Appel-en-wortelsmoothie

Wortels hebben stimulerende eigenschappen voor het afweersysteem van je lichaam en dat helpt enorm veel bij het bestrijden van ziektes zoals kanker. Deze groente bevat een component, falcarinol genaamd, die een effectieve kankerbestrijder is.

wortelsap

Daarnaast bevatten appels met de schil een hoop vitaminen en antioxidanten, die uitstekend zijn voor het bestrijden van deze ziekte. Dat is waarom beide voedingsmiddelen combineren, perfect is voor het maken van een geweldig drankje tegen kanker.

Wat moet je doen

Meng een beetje water in een blender met een wortel en een ongeschilde appel. Drink de smoothie direct op.

Banaan-en-mangosmoothie

Beide zijn een uitstekende bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten. Bananen bevatten mineralen, die je erg moeilijk in andere voedingsmiddelen kan vinden. Deze zijn effectief voor het bestrijden van deze ziektes en hebben erg veel bevorderende eigenschappen voor het goed functioneren van het lichaam.

Wat moet je doen

Doe de banaan en mango in een blender, voeg een beetje water toe en doe er een beetje honing bij om het wat zoeter te maken.

Bramensmoothie

bramen-smoothie

Onderzoeken uitgevoerd door Wancai Yang hebben bewezen dat wilde bramen antioxidanten en anti-neurodegeneratieve en ontstekingsremmende eigenschappen bevatten, die kanker voorkomen en een positieve werking hebben, vooral bij colonkanker.

Wat moet je doen

Meng bramen met water of melk in een blender en drink het regelmatig.

Gemberthee

Onderzoeken hebben bewezen dat gember kankercellen effectiever kan vernietigen, dan veel medicijnen die gemaakt zijn voor het bestrijden van kanker.

Gember is een uitstekende bondgenoot bij het voorkomen en behandelen van kanker en verkleint tumors effectief, zonder bijwerkingen voor je gezondheid.

Wat moet je doen

Snijd gember in dunne plakjes en meng het met citroensap. Verwarm een kopje water en voeg wanneer het kookt de eerdergenoemde ingrediënten toe. Laat het tien minuten staan en drink het dan op.

Wijn

Volgens de American Cancer Association kan het gematigd drinken van een glas wijn de kans op sterfte door kanker met 20% verminderen. Wijn bevat polyfenolen (resveratrol en quercetine), die als een sterke antioxidant fungeren en daarmee kanker helpen voorkomen.

Zout water

water

Alhoewel het drinken van zout water bijwerkingen op je gezondheid kan hebben, zoals uitdroging en andere veranderingen in het lichaam, helpen veel van de eigenschappen die het bevat kanker bestrijden en herstellen ze de gezondheid van je lichaam.

Wat moet je doen

Je zou nooit puur zout water moeten drinken, aangezien het je lichaam kan beïnvloeden. Je kan één deel zout water mengen met vijf delen puur water. Je kan per liter ook een citroen en als je wilt een zoetstof zoals stevia toevoegen.

Bekijk Ook