8 drankjes die het risico op kanker helpen verminderen

Je voedingspatroon en het ontwikkelen van kanker kunnen soms met elkaar in verband worden gebracht. Zorg ervoor dat je altijd gezond en zo natuurlijk mogelijk eet.
8 drankjes die het risico op kanker helpen verminderen

Laatste update: 25 oktober, 2018

Kanker is een ernstige ziekte, die iedereen kan krijgen. In dit artikel zullen we 8 drankjes die het risico op kanker kunnen helpen verminderen laten zien.

Voor zover wij weten, wordt het veroorzaakt door verschillende factoren, van genen tot leefgewoontes. De technologie en medicijnen om deze ziekte te behandelen, zijn met de jaren een stuk verbeterd, maar het is nog steeds de hoofdoorzaak van sterfte in de wereld en daarom maakt iedereen zich er zorgen om.

Verscheidene geneeskundige onderzoeken wereldwijd hebben uitgewezen, dat dieet en het ontstaan van de ziekte in bepaalde gevallen aan elkaar verwant kunnen zijn.

Als resultaat daarvan heeft men ontdekt, dat de meeste voedingsmiddelen die antioxidanten zoals vitaminen A, C, D en E bevatten, het risico op kanker kunnen helpen verminderen. Ze kunnen namelijk het lichaam effectief en op een natuurlijke manier beschermen.

In dit artikel zullen we acht natuurlijke drankjes laten zien, die het risico op kanker kunnen helpen verminderen.

Acht drankjes die het risico op kanker kunnen helpen verminderen

Ananas-en-gembersmoothie

Ananas bevat een enzym, bromelaïne genaamd, waarvan gedacht wordt dat het kanker zou kunnen helpen voorkomen. Ook kan het helpen om de negatieve effecten van chemotherapie en radiotherapie te verminderen.

Gemberwortel en gemalen gember

Gember staat er bekend om dat het eigenschappen bevat, waarvan gedacht wordt dat ze tumoren kunnen helpen verkleinen.

Wat je moet doen?

Meng ananas, gember en melk in een blender en het resultaat is een heerlijke smoothie.

Sap van sinaasappel en framboos

Zoals we hierboven al zeiden, spelen antioxidanten en vitaminen een belangrijke rol bij het verminderen van het risico op kanker. Fruit zoals sinaasappel en framboos zijn uitstekende antioxidanten, die je in staat stellen het perfecte drankje te maken om het risico te verminderen.

Wat moet je doen?

Meng sinaasappelsap met frambozensap en drink het vervolgens bij voorkeur op een lege maag.

Appel-en-wortelsmoothie

Wortels hebben stimulerende eigenschappen voor het afweersysteem van je lichaam en dat helpt enorm veel bij het tegengaan van ziektes zoals kanker. Deze groente bevat een component, falcarinol genaamd, waarvan gedacht wordt dat het kanker kan helpen bestrijden.

Wortelsap kan het risico op kanker helpen verminderen

Daarnaast bevatten appels met schil een hoop vitaminen en antioxidanten. Dat is waarom het combineren van beide voedingsmiddelen perfect is voor het maken van een geweldig drankje om het risico op kanker te helpen verminderen.

Wat moet je doen?

Meng een beetje water in een blender met een wortel en een ongeschilde appel. Drink de smoothie direct op.

Banaan-en-mangosmoothie

Beiden zijn een uitstekende bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten. Bananen bevatten mineralen, die je erg moeilijk in andere voedingsmiddelen kan vinden. Deze zijn effectief voor het bestrijden van ziektes en hebben erg veel bevorderende eigenschappen voor het goed functioneren van het lichaam.

Wat moet je doen?

Doe de banaan en mango in een blender, voeg een beetje water toe en doe er een beetje honing bij om het wat zoeter te maken.

Bramensmoothie

Bramensmoothie in een glas

Onderzoek uitgevoerd door Wancai Yang, aan de Universiteit van Illinois, hebben bewezen dat wilde bramen antioxidanten, anti-neurodegeneratieve en ontstekingsremmende eigenschappen bevatten, die een positieve werking kunnen hebben, vooral bij colonkanker.

Wat moet je doen?

Meng bramen met water of melk in een blender en drink het regelmatig.

Gemberthee

Er wordt gedacht dat gember kan helpen kankercellen effectief te vernietigen. Het kan zo de voorgeschreven medische behandeling helpen versterken.

Wat moet je doen?

Snijd gember in dunne plakjes en meng het met citroensap. Verwarm een kopje water en voeg wanneer het kookt de eerdergenoemde ingrediënten toe. Laat het tien minuten staan en drink het dan op.

Wijn

Volgens de American Cancer Association kan het gematigd drinken van een glas wijn de kans op sterfte door kanker met 20% verminderen. Wijn bevat polyfenolen (resveratrol en quercetine), die als een sterke antioxidant fungeren.

Zout water

Een druppel water

Alhoewel het drinken van zout water bijwerkingen op je gezondheid kan hebben, zoals uitdroging en andere veranderingen in het lichaam, kunnen  veel van de eigenschappen die het bevat het risico op kanker helpen verminderen. Let hierbij wel goed op de hoeveelheid die je ervan drinkt!

Wat moet je doen?

Je zou nooit puur zout water moeten drinken, aangezien het je lichaam kan beïnvloeden. Je kan één deel zout water mengen met vijf delen puur water. Ook kan je per liter ook een citroen en als je wilt een zoetstof zoals stevia toevoegen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.