De genezende kracht van druivenpitten

Vaak als we druiven eten, spugen we de pitten zonder na te denken uit en staan we er niet bij stil dat af en toe op een druivenpit knabbelen onnoemelijk veel gezondheidsvoordelen heeft.
De genezende kracht van druivenpitten

Laatste update: 18 oktober, 2018

Deze kleine schatten zijn de basis voor vele natuurlijke medicijnen. Ze worden immers gebruikt in schoonheidsproducten en ondersteunen zelfs bij het verliezen van gewicht. Is je nieuwsgierigheid al gewekt naar de kracht van druivenpitten? Lees dan snel verder.

De natuurgeneeskunde kent reeds lang de helende toepassing van druivenpitten en gebruikt ze daarom als essentieel onderdeel van uiteenlopende toepassingen tegen veel kwaaltjes en aandoeningen

Het is een minder vertrouwde toepassing in de farmaceutische industrie, omdat de natuurlijke oorsprong en grote toegankelijkheid van druivenpitten ze tot een niet interessant – lees: niet patenteerbaar –  product maakt. Ontdek hier zelf de vele gezonde toepassingen en de kracht van druivenpitten.

De kleine bondgenoten: ontdek de kracht van druivenpitten

Antioxidanten

Druivenpitjes
Druivenpitten zijn rijk aan  fenolen, tocoferol en proanthocyaniden. Deze antioxidanten zorgen ervoor dat vrije radicalen efficiënter uitgeschakeld worden en bovendien dat de weefsels en organen beter beschermd zijn tegen schadelijke stoffen. Daarnaast hebben ze de verbazingwekkende eigenschap de gezonde effecten van vitamine C, E en bètacaroteen te versterken en verlengen.

Bescherming tegen vervuiling

Sigaret

Het zal misschien raar klinken, maar het is bewezen dat druivenpitten verminderen de effecten van verschillende soorten pollutie, waaronder ook tegen vervuiling van tabak. Ze helpen bovendien tegen de gevolgen van passief roken en eveneens tegen blootstelling aan stress.

Verbetert de circulatie en reinigt het bloed

Bloed

Druivenpitten zijn ware weldoeners voor de bloedcirculatie, houden de bloeddruk in evenwicht en ondersteunen bij het voorkomen van bloedklontersDe aanwezige flavonoïden versterken de vaatwanden en elimineren overtollige medicatie en schadelijke stoffen uit het bloed. Door deze imposante eigenschappen zijn producten op basis van druivenpitten ten zeerste aanbevolen bij aandoeningen van hart en bloedvaten.

Ontstekingswerend en antibacterieel

Artritis

De ontstekingsremmende kracht van druivenpitten werd reeds ruimschoots bewezen en wordt toegepast in producten tegen artritis, ontstekingen en problemen van de huid, sinusitis, urineweginfecties, ontstekingen van de darm en eveneens in producten die gebruikt worden voor darmreiniging.

Zorgt voor gezond haar en voorkomt kaalheid

Haaruitval

Druivenpitten geven je haar een boost! Ze versterken het haar en voorkomen haarverlies. De versterking van de haarvaatjes en verbeterde bloedcirculatie zorgen eveneens voor een gezonde en mooie haardos.

Preventie van kanker

Borstkanker

Producten op basis van druivenpitten kunnen het risico verlagen op verschillende types kanker, waaronder borst-, huid- en prostaatkanker.

Verbetert het zicht

Irritatie aan ogen

Heb je last van vermoeide ogen door te lange tijd achter het computerscherm, televisiekijken of lezen? Druivenpitten bevatten een hoog gehalte aan vitamine E, dat erom bekend staat het zicht te verbeteren en de haarvaatjes in de ogen te versterken, waardoor vermoeidheid minder kans krijgt toe te slaan. Ook oogkwalen ten gevolge van of gerelateerd aan diabetes hebben baat bij deze toepassing.

Huidverzorging

Huid7

Eet regelmatig een druivenpit en houd je huid mooi, elastisch en stralend! Ze bevatten collageen en resveratrol, die huidveroudering tegengaan en zorgen voor het opvullen van oppervlakkige huidrimpeltjes. Beide bestanddelen worden gebruikt in talrijke huidcrèmes, die acné en huidstriemen verminderen en de huidelasticiteit verhogen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.