Tips om je lichaam te ontgiften

· 16 juni 2015

Wanneer je lichaam schadelijke stoffen van voedsel of van de omgeving waar je in woont opneemt, kunnen onaangename kwaaltjes ontstaan, zoals vermoeidheid, bleekheid, overgevoeligheid, verstoppingen, hoofdpijn, etc.

Als één van deze kwalen voor een lange tijd aanhoudt, kan dit resulteren in ernstige ziektes. En als we het hebben over het ontgiften van je lichaam, kunnen we niet vergeten om het meest belangrijke orgaan tijdens dit proces te noemen: de lever.

Het verwijderen van onzuiverheden of het reinigen van het lichaam wordt voornamelijk door dit onderdeel van het lichaam gedaan. Beeld je in dat er duizenden arbeiders zijn, die verantwoordelijk zijn voor het scheiden van gif en onnodige giftige stoffen uit voedsel en medicijnen, alcohol, etc. zodat je lichaam alleen dat absorbeert wat belangrijk en gezond is.

lever-vrouwHet goed functioneren van dit onderdeel van het lichaam is dus erg belangrijk. Om je lever gezond en je lichaam vrij van schadelijke stoffen te houden, kan je enkele gezonde voedingsmiddelen toevoegen aan je dieet. Laten we een kijkje nemen.

Wat zijn deze voedingsmiddelen?

Knoflook

knoflookKnoflook bevat twee primaire producten, naast de vele ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van je gezondheid: allicine en diallyl disulfide.

Dit duizend jaar oude voedsel wordt gebruikt sinds de oudheid vanwege de vele gezonde ingrediënten die het bezit. Met betrekking tot het helpen bij het ontgiften van je lichaam helpt het omdat het de leverenzymen stimuleert, wat het functioneren verbetert. Daarnaast bestrijdt het van nature virussen en bacteriën, die ziektes kunnen veroorzaken.

Appels

Appels bevatten een stof genaamd pectine, die handig is voor het verwijderen van schadelijke stoffen uit je lichaam. Dit kan gebeuren via de urine en ontlasting.

Broccoli

broccoliBroccoli zorgt ervoor dat leverenzymen correct functioneren tijdens de ontgiftingskuur.

Bieten

Bieten bevatten een hoop antioxidanten en helpen bij het goed functioneren van de lever en blaas.

Ananas

ananasDit is een krachtige ontgifter en diureticum voor je lichaam. Het helpt ook om het functioneren van je spijsverteringsstelsel te normaliseren.

Aubergines

Aubergines helpen je lichaam bij het verwijderen van giftige stoffen en overtollig vocht. Ze bevatten ook een grote hoeveelheid vezels, wat goed is voor je darmkanaal. Het is belangrijk om op te merken dat je tijdens het innemen van vezels voldoende water moet drinken zodat de darmen zo goed mogelijk functioneren.

Groene thee

groene-thee-2Dit stimuleert ook het correct functioneren van de lever, wat het ontgiftingsproces effectiever maakt.

Bladgroente

Deze bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten, die het vroegtijdig ouder worden van het algehele lichaam voorkomen. Het helpt het ook bij het reinigen van alle onnodige stoffen.

Water

waterEen uitstekende ontgifter. Puur water, met niks er doorheen gemixt, of een aftreksel of water met een smaakje is van vitaal belang bij het reinigen van je lichaam. Als je gewend raakt om de aanbevolen dagelijks hoeveelheid water te drinken, wat over het algemeen 2 liter is, levert dit je enorme voordelen op.

Het voedt niet alleen je cellen in het algemeen, maar verwijderd ook stoffen, die je gezondheid helemaal niks bieden. Wanneer je water drinkt, zoekt het naar gevaarlijke stoffen en hecht zich vast aan die stoffen, waarna ze later via de urine geëlimineerd worden.

Lichamelijke beweging hoort ook bij deze aanbevelingen om je lichaam te ontgiften, aangezien je door te zweten ook onzuiverheden elimineert.

Onthoudt altijd dat er niks beter is dan een gebalanceerd dieet. Het is alleen op deze manier dat je lichaam, deze perfecte machine, kan functioneren zoals het moet. Mensen met slechte gewoontes vernietigen het stukje bij beetje.

Aarzel nooit om een professional te raadplegen. Zij kunnen met zekerheid zeggen wat en hoeveel je van bovenstaande voedingsmiddelen kan nuttigen.

Doe een oprechte evaluatie van je gewoontes. Geef je je lichaam alle gereedschappen die het nodig heeft om gezond en sterk te blijven? Of geef je het de oppervlakkige soort, welke snel een oppepper geeft, maar daardoor schadelijk is?