De helende gezondheidsvoordelen van knoflooksap

· 23 februari 2016
Knoflooksap heeft krachtige antibacteriële en anti-schimmel eigenschappen. Daarnaast gaat dit helende sap bloedpropjes tegen, waardoor het de cardiovasculaire gezondheid beschermt, en kan het de ontwikkeling van verschillende vormen van kanker voorkomen.

De geneeskrachtige en gezondheidsgerelateerde voordelen van knoflook zijn al eeuwenlang bekend over de hele wereld. Knoflook bevat namelijk een aantal geweldige stoffen die je lichaam in staat stellen op de juiste manier te functioneren. Daarnaast is knoflook natuurlijk geheel natuurlijk!

De beste manier om te profiteren van de voordelen die knoflook biedt, is door rauw knoflooksap te drinken. Wanneer je knoflook namelijk in je eten verwerkt en dus blootstelt aan hitte, gaan veel van de gezonde eigenschappen verloren. Enkele van de bestanddelen die knoflook bevat zijn vitamine A, B6, C en E en mineralen als calcium, koper, zwavel, magnesium, ijzer, kalium, selenium en fosfor.

Medicinaal gebruik van knoflook

Een van de beste medicinale manieren om knoflooksap te gebruiken is als middel voor mensen die voortdurend last hebben van verkoudheid, astma en andere ademhalingsproblemen. Knoflooksap maakt het immuunsysteem namelijk sterker, waardoor het lichaam beter bestand is tegen de lange lijst virussen en bacteriën die zich in je omgeving bevinden.

Het regelmatig drinken van knoflooksap kan helpen bloedsomloopstoornissen te voorkomen. Hierdoor is het een uitstekend middel voor het behouden van een goede cardiovasculaire gezondheid en een gezonde bloeddruk en kan het helpen goed cholesterol te verhogen, wat weer aderverkalking voorkomt. Daarnaast kan het drinken van knoflooksap het risico op bloedproppen verkleinen. Dit speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van beroertes, die vaak leiden tot onomkeerbare schade.

Verschillende studies tonen aan dat mensen die dagelijks knoflooksap drinken een kleinere kans hebben op het ontwikkelen van verschillende vormen van kanker, zoals longkanker, maagkanker en darmkanker. Ook is bewezen dat knoflooksap door zijn krachtige bestanddelen een uitstekende antibacteriële, antivirale, anti-schimmel en antimicrobiële werking heeft. Hierdoor is het een goed middel om op natuurlijke wijze allerlei soorten infecties tegen te gaan.

Hoe kan ik knoflooksap drinken?

Gesneden Knoflook

Knoflooksap kun je als volgt consumeren:

  • Twee à drie wortels
  • Twee knoflooktenen
  • Eén appel
  • Enkele takjes peterselie
  • Een klein stukje gember

Doe al deze ingrediënten samen in de blender en voeg hier twee kopjes water aan toe. Giet het mengsel na het blenden door de zeef. Drink dit mengsel elke dag op een lege maag.

Een andere soortgelijke knoflooksmoothie maak je als volgt:

  • Twee appels
  • Eén peper
  • Eén knoflookteen

Blend deze ingrediënten samen en drink de smoothie op een lege maag.